Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Kilian's Quest στον βουνό των Θεών. Ο καταλανικής καταγωγής κορυφαίος αθλητής ορεινού τρεξίματος Kilian Jornet, στον Όλυμπο.

Στις 6 με 10 Ιουνίου 2011, δύο βδομάδες πριν την διεξαγωγή του 8ου Olympus Marathon, ο Όλυμπος, το Βουνό των Θεών, θα φιλοξενήσει ένα από τα δύο Kilian's Quest που θα πραγματοποιήσει για το 2011 ο καταλανικής καταγωγής κορυφαίος αθλητής ορεινού τρεξίματος Kilian Jornet.
Με συντονισμένες ενέργειες της εταιρίας- χορηγού του Kilian Jornet και του τμήματος marketing του Olympus Marathon, o γνωστός αθλητής με τη 10μελή ομάδα υποστήριξής του (κινηματογραφικό και φωτογραφικό συνεργείο, ιατρό team) θα βρεθεί στην Πόλη των Θεών το Λιτόχωρο για να επιχειρήσει μια μοναδική αγωνιστική προσπάθεια.   
Ο καταξιωμένος αθλητής της Salomon, μετά από μερικές αναγνωριστικές διαδρομές στα μονοπάτια του  Ολύμπου, τις πρώτες μέρες της παραμονής του στο Λιτόχωρο, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου το μεγάλο εγχείρημα. Η εκκίνηση, όπως και στον ΟΜ, θα δοθεί το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Ο Kilian Jornet θα ακολουθήσει τη διαδρομή του ΟΜ, ανηφορίζοντας για το μυθικό βουνό πραγματοποιώντας μια παρέκκλιση με στόχο την ανάβαση -κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου τον Μύτικα (ανάβαση από το Λούκι, κατάβαση από Κακιόσκαλα), για να ξανασυναντήσει τη διαδρομή του ΟΜ και να συνεχίσει ως τον τερματισμό στο Δημοτικό Πάρκο του Λιτοχώρου.
Οι φίλοι του ορεινού τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Kilian Jornet κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του προσπάθειας, εφόσον βρεθούν στα σημεία της διαδρομής από όπου θα περάσει ο αθλητής την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Οι fans του αθλητή από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χρονικό της προσπάθειάς του μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook της Salomon και του Kilian Jornet. Επίσης, φωτογραφικό υλικό καθώς και τα Kilian's Olympus Mountain Quest Episodes θα φιλοξενηθούν σε ιστόχωρους του ορεινού τρεξίματος, προσδίδοντας στον Όλυμπο μια νέα ιδιότητα, (πέρα από αυτή του μυθικού βουνού των Θεών και του απαράμιλλης ομορφιάς Μνημείου Φύσης) αυτή του ξεχωριστού προορισμού trail running ανά τον κόσμο.
Η παγκόσμια κοινότητα του ορεινού τρεξίματος θα έχει στραμμένα τα μάτια της, από τις 6 ως τις 10 Ιουνίου, στο Λιτόχωρο και τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου. 
Σύμφωνα με το νέο "πνεύμα" που εισάγει ο Kilian Jornet και η Salomon, ο Όλυμπος σας προσκαλεί να γίνετε μέρος της ιστορίαs του στον κόσμο του trail running!


Η οργανωτική ομάδα του Olympus Marathon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου