Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Από τον ΣΚΑΪ 92,6:
http://www.skai926.gr/entry.php?p=573080

Την ανησυχία της εκφράζει η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου ύστερα από δημόσιες αναφορές που αφορούν σε πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ Λιτοχώρου και συγχώνευσή του με το ΙΚΑ Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας 6/6 κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας, όπου και συζητήθηκε το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεταφορά υπηρεσιών Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ και Εθνικής Τράπεζας από το Αιγίνιο Δ.Πύδνας – Κολινδρού, έγινε αναφορά και για πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ Λιτοχώρου και συγχώνευσή του με το ΙΚΑ Κατερίνης.
Στη σύσκεψη μετείχε και ο ασκών χρέη δημάρχου στον Δ.Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία του σε μια τυχόν τέτοια αρνητική εξέλιξη.
«Ούτε να το διανοηθούν κάτι τέτοιο», δηλώνει ο κ. Φαρμάκης. «Το ΙΚΑ Λιτοχώρου εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρηματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους της Νότιας Πιερίας και είναι αδιανόητο όλοι αυτοί να πρέπει να μεταβούν στην Κατερίνη για να εξυπηρετηθούν.
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου, περιοχή 30.000 κατοίκων, περιοχή συνεχώς αναπτυσσόμενη, με ανέκαθεν σημαντική οικοδομική δραστηριότητα λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, σε περίπτωση μεταφοράς του ΙΚΑ Λιτοχώρου θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα ενώ η ταλαιπωρία εκείνων που θα θέλουν να εξυπηρετηθούν, θα είναι πολύ μεγάλη.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι αρμόδιοι είναι να το στελεχώσουν πλήρως ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και να μπορεί να αντιμετωπίζει την εισφοροδιαφυγή», υποστηρίζει.
Ο κ. Φαρμάκης τονίζει ότι αν και πολιτικό πρόσωπο του διεμήνυσε ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο και ότι είναι μια σκέψη που έχει κατατεθεί χωρίς να έχει ληφθεί κάποια απόφαση, συνεχίζει να διερευνά το όλο θέμα ενώ από αύριο, Τρίτη 7/6/2011, σκοπεύει να στείλει και σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο.
«Δεν μπορούμε όλα να τα βλέπουμε με μια οικονομίστικη οπτική. Υπάρχουν και θέματα που άπτονται του συμφέροντος της κοινωνίας και είναι ανάγκη το αρμόδιο υπουργείο να τα δει από μια άλλη οπτική γωνία. Διαφορετικά, η αντίδραση της διοίκησης του δήμου μας και η αντίδραση του κόσμου θα είναι άμεση», λέει κλείνοντας τις δηλώσεις του ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου