Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έντονη αντιπαράθεση στην ώρα του Πρωθυπουργού.

"Και γω αγανακτώ πολλές φορές και λέω: άει στο καλό, γιατί να είμαστε έτσι", τόνισε απηυδισμένος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής.
"Στόχος μας είναι η συνεχής μείωση των ελλειμμάτων" σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των Γ. Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της "Ωρας του πρωθυπουργού".
"Βασικός στόχος μας είναι να μην χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα δανεικά για να μπορούμε να επιβιώσουμε", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "αυτή είναι η δικιά μου πατριωτική στάση. Όχι σε δάνειες δυνάμεις. Θα την αλλάξουμε την Ελλάδα".
 Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 5% είναι ρεκόρ και "πράγματι υπάρχει ελπίδα ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις τομές όπως οι αποκρατικοποιήσεις, "πάντα με διαφάνεια πάντα με τις καλύτερες τιμές".
 Υποστήριξε δε ότι "ο πόνος είναι συγκυριακός" και προειδοποίησε ότι "αν δεν τον αντέξουμε και τον εγκαταλείψουμε στα μισά του δρόμου οι συνέπειες θα είναι ολέθριες".
 Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα στην ποιότητα, στις εξαγωγές αλλά και στην παιδεία και στις υπηρεσίες υγείας.
 "Η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και αντιαναπτυξιακό φαινόμενο είναι η φοροδιαφυγή", επανέλαβε και πρόσθεσε: "στόχος μας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σύστημα που να το εμπιστεύεται ο λαός. Θα γίνει βιώσιμο το χρέος και θα κάνουμε αλλαγές ώστε να είναι η οικονομία μας βιώσιμη".
 Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας τόνισε: "θα την αλλάξουμε την Ελλάδα. Όχι μόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα αλλά θα έχουμε λύσει για τις επόμενες γενιές και το μεγάλο ζήτημα του χρέους. Για μια Ελλάδα ποτέ πια σε επιτήρηση".

Τσίπρας: "Είστε εξουσιομανής"
 "Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου", σχολίασε ο Α. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
 Ο Α. Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη κατάθεσης της λαϊκής εντολής εκ μέρους του πρωθυπουργού και άμεσης προσφυγής στις κάλπες,  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.
 Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει ερήμην του λαού, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μιλάει τη γλώσσα των δανειστών.
"Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο", σημείωσε.
 "Γιατί εκεί που αποτύχατε χθες θα πετύχετε σήμερα;" αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας "πρωτοφανή εκβιασμό της Βουλής", την εισαγωγή του μεσοπροθέσμου προγράμματος προς ψήφιση με ένα και μόνο άρθρο.
 Απαντώντας, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον των "σεναρίων συνωμοσίας", που θέλουν τους πιστωτές να επιθυμούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, "εάν ο όχλος γίνει εργαλείο στα χέρια άλλων» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί πολλές από τις ομάδες που επιτίθενται δημόσια σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 Ο πρωθυπουργός δήλωσε εκ νέου πως είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Όσο για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, παραδέχθηκε πως "η θεραπεία είναι δυσάρεστη αλλά αναγκαία".
 "Πετύχαμε στη βασική ανδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου, την επιμήκυνση της αποπληρωμής και την πτώση του επιτοκίου, και θα πετύχουμε και άλλα", διαβεβαίωσε ο Γ.Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ:247news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου