Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέα έκκληση για συναίνεση από τον Γ. Πάπανδρέου

  
 Mπορούμε να συνδιαμορφώσουμε με την αντιπολίτευση το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Yπουργικό Συμβούλιο, αποκλείοντας δημοψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο.
 Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.
 Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα, υπενθύμισε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα ώστε να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.
 Είναι εθνικό καθήκον, υπογράμμισε, να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό πλην τόκων, δηλαδή σε πρωτογενές πλεόνασμα, και αυτό θα αποτελέσει καθοριστικό σήμα ότι η Ελλάδα ξεκινά να ελέγχει το υπέρογκο χρέος της. Ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες, επισήμανε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.
 Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν τη βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου, είπε ο πρωθυπουργός.
 Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους είπε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία. 
 
ΠΗΓΗ: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου