Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παραλήφθηκαν 2 καταφύγια και 1 χώρος δασικής αναψυχής

ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ «ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ»
* ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

Υπογράφτηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής υποδομών και χώρων στον Όλυμπο, μεταξύ της διεύθυνσης δασών Πιερίας και του δήμου Δίου-Ολύμπου. Η παραλαβή εκ μέρους του δήμου έγινε από τον αντιδήμαρχο, Πέτρο Κιάφα.
Πρόκειται για την 20ετή παραχώρηση, με δυνατότητα ανανέωσης, στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου – κέντρου εξυπηρέτησης επισκεπτών του εθνικού δρυμού Ολύμπου (Ε.Δ.Ο.) στη θέση «Κορομηλιά» Δίου, στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Πετρόστρουγκα» Ολύμπου, καθώς και στις υποδομές δασικής αναψυχής στην περιοχή «Αγίας Τριάδας» Βροντούς. Τα πρωτόκολλα παραχώρησης και παραλαβής των δύο αυτών υποδομών υπογράφτηκαν τη Δευτέρα 6/6/2011.
Το καταφύγιο «Πετρόστρουγκα» καθώς και το κέντρο εξυπηρέτησης επισκεπτών στην «Κορομηλιά» είχαν παραχωρηθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος  και κλιματικής αλλαγής (Α.Π.: 216616/29-4-2011). Οι παραχωρήσεις αυτές εγκρίθηκαν ύστερα από την υποβολή σχετικών αιτημάτων του Δ.Δίου-Ολύμπου προς το υπουργείο.
Στα αιτήματα αυτά περί παραχωρήσεων υπήρχε και σύμφωνη γνώμη εκ μέρους της διεύθυνσης δασών Πιερίας και της διεύθυνσης δασών περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος, οι υποδομές δασικής αναψυχής στην περιοχή «Αγίας Τριάδας» Βροντούς παραχωρήθηκαν από τη διεύθυνση δασών Πιερίας, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου, ενώ το πρωτόκολλο υπογράφτηκε την Τρίτη 7/6/2011 μεταξύ του δήμου και της διεύθυνσης δασών Πιερίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου