Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

18χρονος χάκερ στους αστυνομικούς: "ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΕ ΒΡΗΚΑΤΕ;"

 
"Με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσουμε κι εμείς οι χάκερ", ή "οι επιθέσεις στα σάιτ των διεθνών και αμερικάνικων διωκτικών μηχανισμών θα με ανέβαζαν πολλά επίπεδα παραπάνω παγκοσμίως και ταυτόχρονα με εκφράζουν ιδεολογικά", είναι μόνο μερικές από τις ατάκες του 18χρονου Έλληνα χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ο οποίος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.

Συγκαταλέγεται πλέον στο top 10 των διεθνώς αναγνωρισμένων εισβολέων στα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα σε επίπεδο ασφάλειας υπολογιστικά συστήματα του κόσμου. Το μικρό ζόμπι της τεχνολογίας, διέθετε τις 21 ώρες του 24ωρου πάνω στον υπολογιστή, ή στο διάβασμα και στην εξαντλητική μελέτη τεχνικών εφαρμογών πάνω στις διαδικασίες διάτρησης των περισσότερο οχυρωμένων και θεωρητικά απρόβλητων ιστοσελίδων.

"Τα έκανα γιατί γουστάρω να σπάω τα μέτρα ασφαλείας. Μου αρέσει η πληροφορική και οι εφαρμογές της. Το πρώτο χάκινγκ το έκανα όταν ήμουν 13,5 χρόνων", είπε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονκού Εγκλήματος ο 18χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος είχε το βιβλίο για τα BOTNETS (ειδικό πρόγραμμα εισβολής και ταυτόχρονου ελέγχου χιλιάδων υπολογιστών) μέσα σε χρηματοκιβώτιο.

Ένα μόνο πράγμα φρόντιζε να κρατά καλά κρυμμένο. Το σύνθημα-τατουάζ που είχε γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά κι αραβικά στη μέσα πλευρά του μπράτσου του, που έγραφε "ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία". Το πίστευε, αλλά δεν ήθελε να το βλέπουν οι σύντροφοι του, είπε χαρακτηριστικά.

Και τα χρήματα που κέρδιζε καταρτίζοντας κάρτες κλώνους (κωδικούς και στοιχεία των οποίων έπαιρνε από τους υπολογιστές που "σκλάβωνε" και οι κάτοχοι τους είχαν κάνει συναλλαγές μέσω e banking) με τις οποίες σήκωνε χρήματα από λογαριασμούς ανυποψίαστων καταθετών, αγόραζε έξυπνα κι extreme γκάτζετ, καθώς άλλωστε πού χρόνος για έξω ή για άλλη απασχόληση.

Είχε όμως κι αυτός μια απορία, την οποία εξέφρασε στους διώκτες του. "Πως στην ευχή με βρήκατε;". Η απάντηση ήταν κάπως αόριστη και σχετική μ' ένα σφάλμα στο Proxy, το οποίο του επέτρεπε να εμφανίζεται ότι συνδέεται με κινητό ή από υπολογιστή στο διαδίκτυο μέσω πάροχων εταιρειών άλλων χωρών.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της ευφυίας του, λένε πως άντε να υπάρχουν άλλοι 10 σαν κι αυτόν στην Ελλάδα. Κι αυτοί όμως, που είχαν το φάκελο της υπόθεσης ... παρά πόδας για δυόμιση ολόκληρα χρόνια, τους ήταν αρκετή μια στγμιαία λάθος κίνηση για να φτάσουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος του στο Μπραχάμι.

Προεκτάσεις τρομοκρατίας;
Εις βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχή και πλαστογραφία βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι του στο Μπραχάμι.

Σύμφωνα με τις αρχές από αυτά πιθανόν να προκύψει ενεργή συμμετοχή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, αλλά και στοιχεία που πιθανόν να τον συνδέουν µε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο 18χρονος θα οδηγηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις κατηγορίες.

Η βασική δικογραφία, πάντως, δεν έχει φτάσει ακόμα στα δικαστήρια, ενώ οι διωκτικές αρχές διακινούν πληροφορίες πως οι αμερικανικές Αρχές θα ζητήσουν την έκδοσή του. Σύντομα αναμένεται στην Αθήνα το πρώτο επιτελείο του FBI κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά.

ΠΗΓΗ: i-reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου