Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Στο Λιτόχωρο τερμάτισε ο Καταλανός δρομέας Kilian

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ 1.00, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ !
* ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΑ.
* ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, Τ. ΑΝΔΡΙΑΣ.
* ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η μεγάλη στιγμή της φετινής πρόκλησης του kilian Jornet Burgada στην ιερή διαδρομή των αρχαίων κατοίκων του Δίου, είναι πλέον γεγονός.
Ο μεγάλος αυτός αθλητής ανέβηκε σήμερα το πρωί στον «θρόνο του Δία» και αργότερα στον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου ενώ λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι τερμάτισε στο δημοτικό πάρκο Λιτοχώρου δήμου Δίου-Ολύμπου. 

ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ ΤΟΥ KILIAN
Το τόλμημα του Kilian ήταν μεγάλο αφού επέλεξε να προσθέσει στο εγχείρημά του και την ανάβαση στον Μύτικα αψηφώντας τις χιονισμένες αλλά και απότομες πλαγιές της κορυφής.
Ο νεαρός Καταλανός και το 12μελές επιτελείο του μετά από μια αναγνωριστική ανάβαση την Τρίτη 7 Ιουνίου στα δασωμένα μονοπάτια του μυθικού Ολύμπου και αφού θαύμασε το χιονισμένο αλπικό τοπίο στις κορυφές, καθόρισε τον χρόνο εκκίνησής του από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Εκεί κάμποσες φίλες και φίλοι του ορεινού τρεξίματος αλλά και λάτρεις του Ολύμπου βρέθηκαν μαζί του, χειροκρότησαν τον ταχύτατα κινούμενο αθλητή ενώ τον εμψύχωναν στην προσπάθειά του, σε πολλά σημεία της διαδρομής, αλλά και στον τερματισμό του στο δημοτικό πάρκο Λιτοχώρου. 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Αμέσως μόλις τερμάτισε ο Kilian, τον καλωσόρισε η πρόεδρος του Olympus Marathon, Ευαγγελία Νίκα, ενώ τον υποδέχθηκαν ο δημαρχεύων του δήμου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκης Ανδριάς, φίλοι του ορεινού μαραθωνίου, αθλητές, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι καθώς και τηλεοπτικά συνεργεία και πρακτορεία ειδήσεων, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες.
Η κ. Νίκα ευχήθηκε στον μεγάλο αθλητή να θυμάται τις στιγμές ανάβασης και κατάβασης στο βουνό των θεών ενώ όταν θα ανεβαίνει τα βουνά της πατρίδας του, να είναι ενωμένη η καρδιά του με τις καρδιές Ελλήνων και ξένων αθλητών – μαραθωνοδρόμων του Ολύμπου.
Με αυτή της την αναφορά η κ. Νίκα θύμισε ότι στις 26 Ιουνίου εκατοντάδες αθλητές θα πραγματοποιούν τον δικό τους αγώνα στη φετινή διοργάνωση «Olympus Marathon 2011» που θα λάβει χώρα στον δήμο Δίου-Ολύμπου και στο μυθικό βουνό.
Επίσης,  η κ. Νίκα προσκάλεσε τον Kilian να λάβει μέρος στην επόμενη διοργάνωση του μαραθωνίου Ολύμπου 2012, δεδομένου ότι φέτος ο μεγάλος αθλητής είναι αδύνατον να συμμετάσχει, αφού την ίδια περίοδο που διεξάγεται η διοργάνωση Olympus Marathon 2011, εκείνος θα λαμβάνει μέρος σε μια άλλη μεγάλη διοργάνωση στο εξωτερικό. 

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ Τ. ΑΝΔΡΙΑ
Από την πλευρά του ο δημαρχεύων, Γιώργος Φαρμάκης, αφού προσέφερε στον Kilian έναν τόμο του Boissonas για τον Όλυμπο καθώς και ένα αντίγραφο από προτομή κεφαλής της αρχαίας θεάς υγείας, τον συγχάρηκε για το μεγάλο του εγχείρημα.
Επιπλέον, τον ευχαρίστησε για τον ερχομό του στον δήμο Δίου-Ολύμπου λέγοντάς του ότι η παρουσία του στον τόπο μας αποτελεί για τον δήμο και για τους δημότες μεγάλη τιμή. Τέλος, του ευχήθηκε λέγοντας ότι θα είναι χαρά του να τον δει και σε αγώνες του Olympus Marathon από το 2012 και μετά.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκης Ανδριάς, αφού καλωσόρισε τον Kilian και τον συνεχάρη, του προσέφερε τα δικά του δώρα και του ευχήθηκε να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του Ολύμπου στη Γαλλία όπου κατοικεί αλλά και στην Καταλονία της Ισπανίας, από όπου κατάγεται.
Τέλος, εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, χάρισε στον Kilian έναν τόμο του Ολύμπου και έδωσε τις δικές του ευχές και της ευχές της αντιπεριφερειάρχη στον μεγάλο αθλητή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου