Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Habemus Papam! Λευκός ο καπνός από το Βατικανό! (live video)

 Νέος Πάπας: Φραγκίσκος, o Καρδινάλιος Χόρχε Μαρία Μπεργκόλιο της Αργεντινής
Η απάντηση στο ερώτημα που βασάνιζε τους Ρωμαιοκαθολικούς και όχι μόνο αυτού του κόσμου για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του οικειοθελώς αποχωρήσαντος Βενέδικτου φθάνει επιτέλους στο τέλος του.

Ο καπνός που αναδύθηκε από την περίφημη καμινάδα του Βατικανού ήταν λευκός, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο εκλεκτός έλαβε τις πολυπόθητες 77 ψήφους των Καρδιναλίων, στο Κονκλάβιο που συνεδρίασε στην Cappella Sistina.

Η εικόνα του λευκού καπνού προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στα πλήθη των Καθολικών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ενώ η είδηση της εκλογής νέου Ποντίφικα ο οποίος θα καθίσει στην Αγία Έδρα πριν το Πάσχα των Καθολικών, σήμανε… συναγερμό, και έφερε περισσότερο κόσμο στην πλατεία.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, ενώ όλα τα διεθνή ΜΜΕ διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους, για να μεταδώσουν τις ιστορικές στιγμές, με την εικόνα καρφωμένη στην καμινάδα από την οποία βγήκε ο λευκός καπνός της Cappella Sistina.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο νέος Ποντίφικας προσευχήθηκε στην Cappella Sistina.
Ο Καρδινάλιος Τουράν ήταν εκείνος που επιφορτίστηκε με το καθήκον να κάνει την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Πάπα από το μπαλκόνι, ενώ η Ελβετική Φρουρά πήρε τη θέση της ακριβώς από κάτω, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Ποντίφικας εξελέγη στην πέμπτη ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των Καρδιναλίων του Κονκλαβίου στην Cappella Sistina, ενώ ο Βενέδικτος 16ος είχε εκλεγεί στην έκτη ψηφοφορία.
Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Πάπα, ο λογαριασμός του Ποντίφικα στο Twitter άλλαξε, και διεγράφη η ένδειξη “Κενή Έδρα”.
Πηγή: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ



Streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου