Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δ.Κ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ-13 - Απόκριες και Κούλουμα στη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Αποκριές και Καθαρή Δευτέρα στο Λιτόχωρο
ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟ ΚΑΙΡΟ

Κανονικά θα γίνουν φέτος στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, 18/3/2013, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Γαρυφαλλιάς Ζησκάτα.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζησκάτα επισημαίνει ότι ο καιρός φέτος ευνοεί τον εορτασμό των κούλουμων με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ιδιωτών που προσέφεραν χορηγίες με διάφορα νηστίσιμα εδέσματα.

Επίσης, η κ. Ζησκάτα καλεί δημότες και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε δύο ακόμη εκδηλώσεις όπου αναβιώνουν έθιμα που έχουν σκοπό τον εξαγνισμό των κακών πνευμάτων και της κακοτυχίας:
α) Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 17/3/2013 το βράδυ, να συμμετάσχουν στο καθιερωμένο έθιμο με κάψιμο κέδρων όπου, για ακόμη μια χρονιά, θα ζωντανέψουν τα μπαΐρια του χωριού με ξέφρενα γλέντια από παρέες που τραγουδούν τοπικά τραγούδια διονυσιακού χαρακτήρα και απολαμβάνουν εδέσματα και ποτά.

β) Την Παρασκευή 16/3/2013, στο καρναβάλι του Λιτοχώρου, που γίνεται βραδινές ώρες με αυτοσχέδια άρματα από νέους και από κάθε γειτονιά της πόλης των θεών αλλά και με τον χορό των βωμολόχων να περιδιαβαίνει όλο το χωριό για πειράγματα σε όλους τους περαστικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου