Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Προς δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για 6 μήνες, θα είναι πιθανότατα η χρυσή τομή μεταξύ των πιέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης και των αντιρρήσεων της Τρόϊκας στο συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο μιας συνεννόησης που απορρέει από την ανάγκη για προσαρμογή στο βαθύ υφεσιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kerdos.gr, η τρόϊκα είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με πιθανότερο τους 6 μήνες), προκειμένου νε μετρηθεί η απόδοση του μέτρου και η επίδρασή του στα δημόσια έσοδα.

Η επμονή της Κυβέρνησης στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο συναντά την αντιδραση των δανειστών, οι οποίοι προβάλλουν επιμόνως την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης με ισοδύναμα μέτρα. Ωστόσο στον τομέα της εστίασης τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς βρίσκουν αυξανόμενη ανταπόκριση, εν όψει και της πολύ καλής τουριστικής περίοδου που διαφαίνεται με βάση τις κρατήσεις.

Η ενδεχόμενη μερική υποχώρηση της τρόϊκας για το ΦΠΑ στην εστίαση, σχετίζεται και με την ψηλού βαθμού ικανοποίηση στο ένα από τα δύο προαπαιτούμενα για τον Μάρτιο: Την μείωση του φαρμακευτικού κόστους, ένα τομέα, για τον οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν φείδονται πολύ θετικών σχολίων.

Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου