Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Άκρως ενδιαφέρουσα είδηση! Μεγάλη κατανάλωση προβλέπεται και στο Δήμο μας!

Βγαίνει στην αγορά τo πρώτο φάρμακο για αλκοολικούς!
Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο χάπι κατά του αλκοολισμού, αφού μετά την άδεια κυκλοφορίας που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο να βρίσκεται στα ράφια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το χάπι αυτό ύστερα από εξάμηνη λήψη όπως διαπιστώθηκε από τις κλινικές μελέτες που κατατέθηκαν προκειμένου να λάβει άδεια κυκλοφορίας το φάρμακο, μειώνει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία κατανάλωσης αλκοόλ έως και 60%.

Το φάρμακο, θα λαμβάνεται μια φορά την ημέρα όταν το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη να καταναλώσει αλκοόλ και θα αναστέλλει τη δράση των υποδοχέων των οπιοειδών

Σημειώνεται ότι το χάπι θα χορηγείται από άτομα που είναι μεν εθισμένα στο αλκοόλ καταναλώνοντας έως και έξι ποτήρια την ημέρα, χωρίς όμως να χρίζουν αποτοξίνωσης και να έχουν συμπτώματα στέρησης.

Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, το οινόπνευμα, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παράγοντας θανάτου για τους Ευρωπαίους, καθώς θεωρείται «ένοχο» για περίπου 195.000 θανάτους ετησίως, ενώ είναι υπεύθυνο για το 12% των πρόωρων θανάτων για τους άνδρες.

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι περίπου 14 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, ενώ το 60% των Ελλήνων πίνει από τρεις φορές την εβδομάδα έως και κάθε μέρα, με το 28% να δηλώνει ότι πίνει αλκοόλ μια φορά την εβδομάδα.

Πηγή: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου