Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου Βουλευτής Πιερίας Νέας Δημοκρατίας Κεντρική Ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8-3-2013 (Βίντεο)

Η κ. Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου στις 8-3-2013 ήταν κεντρική ομιλήτρια για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Oλομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι η 8η Μαρτίου αποτελεί μία ημέρα ορόσημο, που καθιερώθηκε για να τιμήσει την προσφορά της γυναίκας στην ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας.
Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι η σημερινή πολύμορφη κρίση επιβάλλει να σταθούμε με περισσότερη περίσκεψη στο ρόλο της γυναίκας και σε ό,τι μπορεί να διαδραματίσει μέσα στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Υπογράμμισε, ότι σ΄ αυτή την ανθρωπολογική κρίση με τις πολλές παραμέτρους – αξιακή, πολιτική, κοινωνική –, η γυναίκα κινείται με δυναμισμό και ευρηματικότητα, με ευελιξία και πίστη στην κατάφαση της ζωής.
Τόνισε ότι η γυναίκα, σε μια περίοδο αδιεξόδων μπορεί να εμπλουτίσει με ιδέες την πραγματικότητα και με την κοινωνική της ευαισθησία να αποβάλει νοοτροπίες ριζωμένες και αμετάλλακτες.
Τέλος, να στήσει αντιστάσεις και να ανοίξει δρόμους αναστροφής της μηδενιστικής τάσης, εμφυσώντας την πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου