Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Επισκέψεις μαθητών σχολείων Λιτοχώρου στη δημοτική βιβλιοθήκη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Επισκέψεις μαθητών του 2ου και του 3ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου στη δημοτική βιβλιοθήκη

Το τελευταίο διάστημα, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη μας η Α΄ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου και τα δύο τμήματα της Β’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου με τις εκπαιδευτικούς τους.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, το ωράριο της, τον τρόπο δανεισμού, απέκτησαν δικές τους προσωπικές κάρτες αφού είχαν συμπληρώσει τις αιτήσεις τους, είδαν την Πινακοθήκη που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, περιηγήθηκαν στα ράφια, δανείστηκαν βιβλία. Στο τέλος τα παιδιά πήραν ενημερωτικό υλικό με το ιστορικό της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά πρέπει από νωρίς να επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη. Να μαθαίνουν να δανείζονται, να είναι υπεύθυνα και να επιστρέφουν τα βιβλία στην ώρα τους. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να εκτιμούν, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες της Βιβλιοθήκης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που φέρνουν τα παιδιά στη Βιβλιοθήκη. Τα φέρνουν σε επαφή με τη γνώση και με το χώρο της Βιβλιοθήκης. Ανοίγουν νέους ορίζοντες στα μάτια των παιδιών.

Στη Βιβλιοθήκη μας, δεν δανειζόμαστε μόνο βιβλία, αλλά υπάρχει και χώρος για παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες. Υπάρχει σκάκι, επιτραπέζια παιχνίδια, μπογιές, μαρκαδόροι και σκίτσα για ζωγραφική. Συναντάμε τις παρέες μας, βρισκόμαστε με την οικογένειά μας, ξεφυλλίζουμε και διαβάζουμε βιβλία. Υπάρχει χώρος με Η/Υ και ιντερνέτ για το κοινό. Μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες του σχολείου μας και πολλά άλλα να ανακαλύψουμε. Αρκεί να επισκεφθούμε μία Βιβλιοθήκη.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο δανεισμός της βιβλιοθήκη μας αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τα βιβλία πλέον είναι ακριβά και ο κόσμος που διαβάζει δεν μπορεί να αγοράζει τις καινούριες εκδόσεις που κυκλοφορούν. Έτσι μία καλή και οικονομική λύση είναι ο δανεισμός ενός βιβλίου. Στη Βιβλιοθήκη μας μπορούμε να βρούμε διαφόρων ειδών βιβλία, να τα δανειστούμε για 15 ημέρες και να τα επιστρέψουμε έγκαιρα. Αν τα χρειαστούμε για περισσότερο χρονικό διάστημα μπορούμε να κάνουμε ανανέωση και τηλεφωνικά και να τα κρατήσουμε για ακόμη 15 ημέρες.

Το τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης είναι: 235-235-0-127.

Η διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 15, στο Λιτόχωρο.

Νέο ωράριο ως τις 2 Μαΐου 2013: Δευτέρα 08:00-16:00

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη : 08:15 – 19:30

Παρασκευή 08:00 – 16:00

Κατερίνα Μυλωνίδου – Βιβλιοθηκονόμος πτυχιούχος ΑΤΕΙΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου