Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ - Ο Βασίλης Γκατζάς, νέος δημοτικός σύμβουλος στον Δ.Δίου-Ολύμπου

Από τις 12 Δεκεμβρίου του 2012 με το δημοσίευμά μας : "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Ορίστηκε ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Μυλωνέρου", σας είχαμε ενημερώσει για την αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου Δ. Μυλωνέρου.

3 μήνες μετά έρχεται η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των πληροφοριών μας, με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΜΥΛΩΝΕΡΟ
Ο Βασίλης Γκατζάς, νέος δημοτικός σύμβουλος στον Δ.Δίου-Ολύμπου.
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ Β.ΓΚΑΤΖΑ: ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
* 16 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ‘‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’, ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.


Νέος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δίου-Ολύμπου είναι από την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 ο Βασίλης Γκατζάς, υπάλληλος του κρατικού ΚΤΕΟ Ν.Πιερίας, καταλαμβάνοντας τη θέση τού τέως πλέον δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μυλωνέρου, ο οποίος απουσίαζε για 16 συνεχείς μήνες, από 9/11/2011 μέχρι πρόσφατα που αντικαταστάθηκε.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΘ.ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ
Η αντικατάσταση του Δημήτρη Μυλωνέρου και η αναπλήρωση της θέσης από τον Βασίλη Γκατζά έγινε με την υπ’ αριθμόν 2011/22-1-2013 απόφαση που έλαβε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Καρούντζου, ο Δημήτρης Μυλωνέρος εξέπεσε από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου λόγω συνεχών απουσιών του από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Δίου-Ολύμπου, επομένως λόγω μη εκτέλεσης των υποχρεώσεών του ως δημοτικού συμβούλου.

Η απόφαση του γενικού γραμματέα κοινοποιήθηκε στον Δημήτρη Μυλωνέρο στις 29/1/2013, ο οποίος έως τις 28/2/2013 δεν προέβη σε καμία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης, όπως είχε δικαίωμα.

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Μετά τις εξελίξεις αυτές και με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο Βασίλης Γκατζάς, από τον Πλαταμώνα, πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου του πλειοψηφούντος συνδυασμού «ενότητα – ανάπτυξη – νέα πορεία» του νυν δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου, κλήθηκε νόμιμα προκειμένου να καταλάβει θέση δημοτικού συμβούλου στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου 2013 με την υπ’ αριθμόν 5821/4-3-2013 πρόσκληση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, ο Βασίλης Γκατζάς του Νικολάου κλήθηκε για να δώσει τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.3852/2010 όρκο και να αναλάβει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στον δήμο, από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής, ο Βασίλης Γκατζάς διάβασε το κείμενο του όρκου, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Ακολούθως, μαζί με τον δήμαρχο συνυπέγραψαν το υπ’ αριθμόν 6607/8-3-2013 «πρωτόκολλο ορκωμοσίας δημοτικού συμβούλου».

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΤΖΑ

Μετά την ορκωμοσία ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου συνεχάρη τον νέο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Γκατζά, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έχει κάνει εγχείριση και διέρχεται το μετεγχειρητικό στάδιο για την ανάρρωσή του.

«Σου εύχομαι, καταρχήν, να έχεις υγεία, δύναμη και να ξεπεράσεις γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετώπισες. Με την εμπειρία που έχεις στη δημόσια διοίκηση αλλά κυρίως με το ήθος που σε διακρίνει, θεωρώ ότι ως δημοτικός σύμβουλος θα συμβάλλεις και εσύ στον δήμο μας, ώστε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε θετικά προς το συμφέρον των δημοτών και του τόπου μας. Και πάλι συγχαρητήρια, καλορίζικος και να είσαι καλά», ανέφερε ο δήμαρχος.

Συμπλήρωσε δε τα λεγόμενά του αφήνοντας αιχμές για τον νόμο του «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Αγαπητέ Βασίλη, θα έπρεπε να είχες ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος πριν από αρκετούς μήνες, δηλαδή από πέρυσι… Δυστυχώς, ο «Καλλικράτης», σε κάμποσα σημεία του, αντί να εκσυγχρονίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και να λύνει προβλήματα, φέρνει προσκόμματα και προκαλεί νέα προβλήματα. Για παράδειγμα, θα έπρεπε να περάσουν τόσοι πολλοί μήνες για να αντικατασταθεί ένας δημοτικός σύμβουλος. Αυτό είναι κατάντια για την αυτοδιοίκηση»!

Από την πλευρά του ο νέος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γκατζάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανασίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου, η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αλλά και το δημοτικό συμβούλιο θα τον βοηθήσουν, ως νέο δημοτικό σύμβουλο, προκειμένου να προσαρμοστεί γρήγορα στα καθήκοντά του και να συνεισφέρει θετικά στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου