Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-13 - 10ος αγώνας χειμερινής κολύμβησης «Παλίρροια 2013» στη Γρίτσα Λιτοχώρου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΔΙΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
10ος αγώνας χειμερινής κολύμβησης «Παλίρροια 2013»
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο 4ος ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΟ 2011, ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ.
* ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΨΙΛΟΛΙΓΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΓΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.


Υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου - Ολύμπου πραγματοποιήθηκε ο 10ος αγώνας χειμερινής κολύμβησης «Παλίρροια 2013» στη Γρίτσα Λιτοχώρου.

Στον αγώνα που διοργάνωσε η Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση, συμμετείχαν δεκάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα που ήταν εξοικειωμένοι με την κολύμβηση υψηλού ψύχους και αγωνίστηκαν σε 2 κολυμβητικές διαδρομές 300 και 1.000 μέτρων με θερμοκρασία νερού 12οC.

Στον αγώνα συμμετείχε ο 4ος ολυμπιονίκης του Λονδίνου και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011 στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Επίσης, παραβρέθηκε η κολυμβήτρια Σοφία Ψιλόλιγνου, παλιά πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού η οποία έχει διαπλεύσει 2 φορές το στενό της Μάγχης 33 χιλιομέτρα (Αγγλία - Γαλλία), έχει διαπλεύσει το στενό του Γιβραλτάρ (16 χιλιόμετρα από την Ισπανία στο Μαρόκο, δηλαδή από την Ευρώπη στην Αφρική), ενώ έχει διαπλεύσει και από τη Ραφήνα στην Κάρυστο (44 χιλιόμετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα της).

Κατά τη διάρκεια των απονομών ο δήμος Δίου-Ολύμπου βράβευσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη, την κολυμβήτρια Σοφία Ψιλόλιγνου αλλά και την Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση. Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Κωτούλης και η αντιδήμαρχος αθλητισμού Σοφία Ζουρζούρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον αγώνα υπήρχε ναυαγοσωστική κάλυψη καθώς και παρουσία ασθενοφόρου στο ξενοδοχείο Dion Palace στη Γρίτσα. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση, οι αγώνες χειμερινής κολύμβησης θα πραγματοποιούνται μόνιμα πλέον στη Γρίτσα Λιτοχώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου