Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Ηλία Κασιδιάρη

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που αφορά στην εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που αφορούν τους πέντε αγνώστους που χτύπησαν τον καθηγητή, έχει υποβάλει αίτημα για άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, η Βουλή αποφασίζει και για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από βουλευτές σε περιόδους προ της εκλογής τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα, αναβλήθηκε λόγω ωραρίου, ενώ εκκρεμεί αίτημα που έχει υποβάλει ο κ. Κασιδιάρης για άρση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση αυτή.

Η αρμόδια εισαγγελέας πάντως έχει ζητήσει, με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών, να μην γίνει δεκτό το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου