Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

“Ζητείται ΗΓΕΤΗΣ ”

Αυτοί που λένε πως ξέρουν από πολιτική, σχεδιάζουν τις εκλογές από προηγούμενη εμπειρία. Βγάζουν τα συμπεράσματά τους από το τι έχει γίνει στις προηγούμενες εκλογές, ποιές πρακτικές τους οδήγησαν στη νίκη ή στην ήττα, τί έκαναν σωστά και τί λάθος.

Μελετούν τί ήταν αυτό που δούλεψε σωστά ή λάθος στην τελευταία εκλογική μάχη. Ετοιμάζουν ουσιαστικά μια επανάληψη των προηγούμενων εκλογών, αυτωνών που καλύτερα μελέτησαν.

Εκεί όμως είναι που, συνήθως, την πατάνε!

Η κοινωνία στην σημερινή της μορφή είναι τόσο ευμετάβλητη και τόσο διαφορετική από στιγμή σε στιγμή. Είναι τόσες οι αλλάγές που συμβαίνουν γύρω και στην πολιτική και στην τεχνολογία που ουσιαστικά κάθε στιγμή μεταβάλλουν την κοινωνία. Φανταστείτε λοιπόν ποσο «άκαιρη» θα είναι μια τακτική που σχεδιάζεται με δεδομένα 4 χρόνων. 

Κι έτσι οι εκλογές επιφυλλάσουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, ακόμα και για τους νικητές. 

Στο δήμο Δίου – Ολύμπου η Νέα Δημοκρατία με τις επιλογές της κατάφερε να χάσει έναν δήμο στον οποίο:
  • Είχε εκλογική βάση στις τελευταίες εθνικές εκλογές τουλάχιστον 55%.
  • Είχε ως αντίπαλο μόνο τον Γ. Παπαθανασίου που κατέβαινε στην εκλογική μάχη ως ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά με τον συνδυασμό Λάππα να τον «ξεζουμίζει» κομματικά.
  • Είχε ως αντίπαλο τον Γ. Παπαθανασίου που τον «κυνηγούσαν» Θεοί και Δαίμονες. Άρα έναν πολύ εύκολο αντίπαλο.
  • Είχε ένα ΠΑΣΟΚ διαλυμένο στα «εξ ων συνετέθη».
  • Είχε έναν δήμαρχο Λιτοχώρου, τον μοναδικό εκλεγμένο με τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές στα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου.
Παρά όλες τις παραπάνω ευνοϊκές συνθήκες, κατάφερε να χάσει και να κάνει ήρωα τον Γ. Παπαθανασίου που θα πάει σε δίκη για κακούργημα ως ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. 

Αφού τα κατάφερε, μαγκιά του! Αποδείχθηκε πολύ πιο έξυπνος από τους δικούς μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε διότι ακολούθησε μια ξεπερασμένη τακτική. Να ακούει και να σχεδιάζει με πολιτικές που μπορεί πριν από  χρόνια να της έδωσαν νίκες αλλά σήμερα απλά δεν υπάρχουν. Γιατί η κοινωνία άλλαξε. Σήμερα τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό μιας και ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας και οι ξεπερασμένοι κομματάρχες με τα «εγκεφαλικά» και τις χάρες, αλλά και αυτοί του τύπου «ο γάτος εμ…, εμ σκούζει» και του άκυρου άλματος, ήθελαν να κάνουν το «κουμάντο» τους και την πολιτική τους, με δεδομένα παρελθόντων ετών. Έτσι κατάφεραν και τον Δημόπουλο να απογυμνώσουν πολιτικά και τον Τσιφοδήμο να τον κάνουν αντάρτη και να τον οδηγήσουν στη λάθος επιλογή του να κατεβεί ανεξάρτητος.

Τι κέρδισαν;
  • Μετέφεραν τον «εμφύλιο» του τοπικού ΠΑΣΟΚ μέσα στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας «βατερλώ» μια εκλογή που θα μπορούσε να είναι υγιεινός περίπατος.
  • Αποδόμησαν εκ των έσω τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.
  • Από την αγάπη τους ή την υποχρέωση τους ή οτιδήποτε άλλο, κατάφεραν και «έκαψαν» δύο σημαντικές εφεδρείες της παράταξης.
  • Ουσιαστικά όμως τραυμάτισαν τη Νέα Δημοκρατία και με την συμπεριφορά τους την πρώτη αλλά και την δεύτερη – να μην υπάρξει άλλη τέτοια – Κυριακή.
Σήμερα λοιπόν ο Δήμος Δίου – Ολύμπου έχει Παπαθανασίου δήμαρχο (σήμερα είπα – αύριο δεν ξέρεις τι ξημερώνει) και μια αντιπολίτευση (ο Θεός να την κάνει) που είναι στην Αθήνα και εκπροσωπείται από τον …Φούφουτο.

Τι πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε σήμερα;

  • Αρχικά σφουγγάρι σε όλα αυτά – που λέει και ο πρόεδρος.
  • Αφήνουμε πίσω το χθες και τους πρωταγωνιστές του. Ας κάνουν ότι θέλουν. Η κοινωνία τους ξεπέρασε. Μαζί της, θέλω να πιστεύω και η Νέα Δημοκρατία του σήμερα.
  • Ψάχνουμε να βρούμε καινούριους πρωταγωνιστές. Όχι απλά για να μας οδηγήσουν στη νίκη αλλά για να δώσουν πνοή και όραμα στην τοπική μας κοινωνία. Ψάχνουμε να βρούμε από τώρα τον ηγέτη μας και να τον πλαισιώσουμε.
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ηγέτης μας;

  • Να μπορεί με την προσωπικότητά του να βάλει στο «παιχνίδι» ανθρώπους άφθαρτους.
  • Να είναι δουλευταράς, όχι «ντιντής» και «υπαλληλάκος». Στα δύσκολα να πιάνει την πέτρα και να την ξεζουμίζει.
  • Να ξέρει από πολιτική αλλά να είναι έξω από την σημερινή προβληματική κατάσταση (ώστε να τον σέβονται και να μην τον θεωρούν μέρος του προβλήματος)
  • Να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί με την κεντρική εξουσία, να έχει γνωριμίες.
  • Να αποστομώνει με τις ιδέες του και να σε συναρπάζει.
  • Να έχει όραμα για τον τόπο μας αλλά και σχέδιο να το πραγματοποιήσει. Να μην παρεκλίνει ποτέ όμως από το σχέδιό του κι ας κάνει και λάθη, να τα παραδέχεται όμως και να τα διορθώνει άμεσα.
Θα μου πείτε υπάρχει τέτοιος ηγέτης, στην μικρή μας και συνάμα τόσο μεγάλη, Νεοδημοκρατική μας κοινωνία;

Μπορεί και να υπάρχει, μπορεί και όχι. Ας τον ψάξουμε, δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα. Αρκεί να προσπαθήσουμε να τον βρούμε και να τον ενεργοποιήσουμε. 

Αλλιώς θα γίνουμε κι εμείς σαν τους άλλους και θα ξαναχάσουμε.

Δεξιός Ψάλτης

41 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΑΣ,ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΚΑΙ ΔΩΣΑΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΚΚΑΛΟ ΑΥΤΑ. Μ Π Α Ρ Δ Α Κ Ι Α.ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ.ΤΟΝ ΤΣΙΦΙΔΗΜΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ?ΕΓΩ?ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙΤΕ.ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΣΙΣΟΜΟΙ ΠΗΓΕΝΑΤΕ,ΜΟΙΡΑΖΑΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ΄΄ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΑΛΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ, Χ Α Ι Ρ Ι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ,ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαλτε τον κακαλο την επομενη φορα,και νηκητησ θα ειναι ο σουφλιασ.σασ δουλευει ρεεεεεε.πλακακια τα κανανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου τα ατομα τισ τοπικησ σασ,ειναι ορκισμενα στον κακαλο.τι ψαχνεισ να βρεισ τωρα.μεχρι και ο παπαθανασιου εχει δικουσ του μεσα σε αυτην.ποσο κακο ακομα πρεπει να κανουνε για να το καταλαβουμε.και οταν ερχεται η ωρα των εκλογων τρεχεται να μην πω σασ τι,και αυτοι τον δημαρχο τον εχουν βγαλμενο.τσιρακια του νικ δε κρικ γιναται.ο θειοσ λατσιοσ,ο θειοσ σακησ ηθελε να πω ,τον εχουν ταξη στο βωμο,σαν προβατο επι σφαγησ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ΄΄ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Τ Σ Ι Ρ Α Κ Ι Α,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ-ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΑΚΗ.ΑΡΕ ΦΟΥΡΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tsirakia TSIRAKIA τσιρακια ΤΣΙΡΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν έτη 2011 υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Και αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ψηφίζουν. Το πιο στενάχωρο απ’ όλα είναι ότι ψηφίζουν και για πρωθυπουργό, όχι μόνο για Παπαθανάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Aληθεια ποναει,εν ετη 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και όπως λέει και ένας φίλος "οι χαζοί δεν έχουν κέρατα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε μαγκίτες πάρτε το αλλιώς! Από την όλη κουβέντα σας, καταλαβαίνω πως μάλλον είστε Λιτοχωρίτες. Πρέπει ν'αρχίσουμε να το βλέπουμε πιο συνολικά το πράμα! Είτε μας αρέσει, είτε όχι είμαστε τώρα ένας δήμος. Το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω απ'το Λιτόχωρο, ούτε γύρω απ΄την Κονταριώτισα, ούτε γύρω απ΄τη Λεπτοκαρυά! Μήπως θά'πρεπε να το δούμε και λίγο πιο "οικουμενικά"; Έτσι και αλλιώς πάμε φουλ για οικουμενικές κυβερνήσεις! Αφήστε λοιπόν τα κ΄μματα και κοιτάτε ανθρώπους και ικανότητες. Εγώ λοιπόν ξεχωρίζω 2 από αυτούς που εμφανίστηκαν τώρα. 1ο βάζω τον δικό σας (Λιτοχωρίτη) το Νίκο το Λάππα. Έχει πολλά απ'αυτά που ζητάς κύριε συγγραφέα του άρθρου και επειδή τον παρακολουθώ βλεπω ότι ενδιαφέρεται αποδεδειγμένα για όλο το δήμο, χωρίς να ξεχνά το Λιτόχωρο! Αυτή η στάση είναι τίμια, ειλικρινής και μ΄αρέσει! Μπορώ να τον πιστέψω πώς το λένε! 2ο βάζω τον αντιδήμαρχο, τον Πέτρο τον Κιάφα που κρατάει ένα χαμηλό προφίλ αυτή τη στιγμή και αν προσέξειλίγο τις κινήσεις του, νομίζω ότι μετά από 3 χρόνια μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας! Τον Τσιφοδήμαρχό σας ούτε που τον αναφέρω! Αυτός δεν κατάλαβε ότι κάηκε με τη στάση που κράτησε τη β Κυριακή; Όσο για τον Δημόπουλο, καλό παιδί αλλά...λίγος! Ίσως θά'πρεπε νά'ρχεται πιο συχνά κατά τα μέρη μας!
    Γιάννης, Κονταριώτισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H ΝΔ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ. Ο ΛΑΠΠΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ....ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΑΡΚΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΔ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΡΙΔΗΜΟ ΚΑΚΚΑΛΟ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ- ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KALA! KANTE PROTA KI ESEIS OI PASOKOI STIN MPANTA TON PAPATHANASI GIATI OI MISOI PALI AYTON PSIFISATE! KAI TIN DEYTERI KYRIAKI AKOMI PERISSOTEROI! KAI GIA TA ONOMATA TO PAS OLO APO DO KI APO KEI KAI DE MAS LES ENA, VRE... ANOIXTOMATI!! TOYLAXISTON O PROIGOYMENOS EIPE TIN APOPSI TOY GIA MERIKA KAI MALLON DEN EIXE KI ADIKO! ESY EXEIS KAPOION KALYTERO (H MIPOS KALYTERH) NA PROTEINEIS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνίσω με τον Γιάννη από την Κονταριώτισσα. Πάλι καημός σας έπιασε λιτοχωρίτες για τα δημότικά; Και ο Δεξιος Ψάλτης καλά τα λέει αλλά μάλλον είναι και αυτός λιτοχωρίτης και θέλει Δημαρχο από το χωριό του... Ακόμη δεν κατάλαβαν οι λιτοχωρίτες πως δεν είναι ο μεγάλος δήμος. Ο μεγάλος δήμος είναι ο παλιός του Δίου. Από εκει είναι οι περισσότεροι συμβουλοι του δήμου. Ο Παπαθανασίου αφου το έπαιξε ανεξάρτητος και πήρε και κομμάτι από τη δεξιά την πρώτη Κυριακη βγήκε δήμαρχος με το παιχνίδι των Κάκαλου - Τσιφοδήμου την δεύτερη Κυριακή. Δεν αξιοποίησε τους δεξιούς συμβούλους όπως είχε πει προεκλογικα. Ο Στύλος έλεγε πως θα είναι αντιδήμαρχος και δεν έγινε, έκανε τους άλλους 2 που ήταν ΠΑΣΟΚ ο Παπαθανασης. Αυτή την ώρα αν η μεγάλη κεντροδεξια παράταξη σοβαρευτει και κάνει στρατηγική για τις επόμενες εκλογές μπορει να κερδίσει. Στον δήμο Δίου - Ολύμπου έχουμε 60% Ν.Δ. Αρκεί να μπεί μπροστά ένας σχετικός άνθρωπος. Πιστεύω και εγώ, όπως ο Γιάννης πιο πάνω, οτι πρέπει να έιναι από τον παλιό δήμο του Δίου και ο καταλληλότερος είναι ο Κιάφας ο Πέτρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιά Ν.Δ.; Όλα τα χρόνια στο Λιτόχωρο και στο Δίον τους ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ βγάζαμε δημάρχους γιατί οι κομματάρχες κάναν αλλαγές ψήφων: άλλον για νομάρχη και τώρα Περιφεριάρχη, άλλον για δήμαρχο. Τα ξεχάσετε αυτά φίλοι ΝεοΔημοκράτες;;;
    Για να θυμηθουμε όλοι τι ρήξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟΣ ΚΙΑΦΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΗΡΕ 200 ΨΗΦΟΥς ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΔ Η ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΕΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ΄'΄΄ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ,ΕΧΕΙΣ Κ Ε Ρ Α Τ Α.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ/?Μ Η Π Ω Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Πέτρος ο Κιάφας είναι Ν.Δ. και το ξέρουν όλοι. Δεν έχει σχέση με το σύστημα και τους κομματάρχες - βαρώνους της Ν.Δ. στην Πιερία. Για την ώρα από τη θέση που κατέχει ακούγονται καλά λόγια για αυτόν. Είναι από τα ονόματα που η παράταξη πρέπει να δεί σοβαρά για την επόμενη φορά.
    Κώστας από Βροντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστος ο Γιαννης απο την Κονταριωτισσα. Μονο που βιαζεται να κρινει τον Δημοπουλο. Πιστευω οτι οι διασυνδεσεις του στην Αθηνα θα βοηθησουν σημαντικα στο Δημο. Εχει αποδειξει οτι αγαπα πολυ τον τοπο και γνωσεις εχει και ψηλο επιπεδο. Ξερουμε οτι δεν εχασε επειδη ηταν "λιγος" αλλα επειδη τον προδωσε αναιτια η κολλεγια κακαλου - κουκοδημου - τσιφοδημου - παπαθαναση και καποιοι αγαθοι τους ακολουθησαν. Ας τους χαιρομαστε. Ειναι ο μονος που μπορει να φερει κατι πρωτοποριακο οι αλλοι ειναι ανακυκλωση των οσων βλεπουμε τοσα χρονια. Το "λιγος" η "πολυς" θα το κρινουμε μονο αν τον δουμε δημαρχο. Προτεινω να συσπειρωθουμε στο Δημοπουλο γιατι σιγουρα θα εχει ξανα το χρισμα της νδ και να μην ξαναασχοληθουμε με τον κακαλο που ο γιος του πηγε στην ντορα και την ουρα του. Οποτε το αρθρο ειναι σωστο οχι ομως ο τιτλος. πρεπει να αξιοποιησουμε τον Δημοπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Poios Kiafas re paidia den exei sxeseis me varwnous. O theios tou Kwtsos o Tokas ti einai. To allo me ton toto to xereis megale. Kai pou einai nd. prodotis einai poulise ton Dimopoulo. To Tokeiko einai anelithymito sti nd. Sto sxoleio pantws itan pasok o Kiafas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οχι αλλο δικχασμο στη νδ. Εφυγε απο το μαντρι ο Κιαφας. Τελοσ για τη νδ ουτε συμβουλος, Αν τον παρεις δημοπουλε δεν σε ψηφιζουμε, δεν θελουμε αλλους Κουτσηδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕς ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Afou o kosmos vare8ike ta sourta - ferta tote stis epomenes ekloges na katebei dhmarxos o sakis Goundaras, o dieuthintis ths EAS. Ta leei kala, einai afthartos, exei gnwrimies sthn Athina kai kuriws einai polu sta8eros!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βεβαια σταθεροτατος σαν τη θαλασσα, απο το κκε στη νδ και απο τη νδ στον τσιφοδημο και στον παπαθαναση, μη χασουμε, μην ταλαιπωρεισαι ειναι ολοι φακελομενοι, θελουμε καθαρα παιδια γνησιους νεοδημοκρατες ακλονητους ξεκολατε παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. XAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!TI SYZHTATE TORA????META APO 3 XRONIA TI THA GINEI?????XAXAXAXAXAXA!!!!!!!DEN PEZESTE!!!!!!!!!!!!!PSOMI FAEI DEN EIXAME KAI ...... OS TO GONA!!!!POS NA PAEI MPROSTA AFTI H XORA ME TETOIES NOOTROPOIES????GIA THEMATA META APO 3 XRONIA MALONETAI APO SIMERA POU EXOUME XILIA DIO PROVLIMATA!!!KAI GIATI MALONETE???PALI GIA TIS THESEIS EKSOUSIAS!!!!EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DEN PEZESTE!!!!!!!!!!POS NA PAME MPROSTA??????? ANTE GEIA REEEEE!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ηγέτης μας;

    * Να μπορεί με την προσωπικότητά του να βάλει στο «παιχνίδι» ανθρώπους άφθαρτους.

    * Να είναι δουλευταράς, όχι «ντιντής» και «υπαλληλάκος». Στα δύσκολα να πιάνει την πέτρα και να την ξεζουμίζει.

    * Να ξέρει από πολιτική αλλά να είναι έξω από την σημερινή προβληματική κατάσταση (ώστε να τον σέβονται και να μην τον θεωρούν μέρος του προβλήματος)

    * Να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί με την κεντρική εξουσία, να έχει γνωριμίες.

    * Να αποστομώνει με τις ιδέες του και να σε συναρπάζει.

    * Να έχει όραμα για τον τόπο μας αλλά και σχέδιο να το πραγματοποιήσει. Να μην παρεκλίνει ποτέ όμως από το σχέδιό του κι ας κάνει και λάθη, να τα παραδέχεται όμως και να τα διορθώνει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΨΑΛΤΗΣ, ΔΕΞΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΛΥΨΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΥΑΛΟΠΩΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. poia einai ta kritiria teleika gia enan hgeth?mia zwh akoyw kalo paidi,entimo,ay8arto,me gnwrimies,ka8aro k sta8ero stis apopseis toy!!8elete na pistepsw pws gi aytoys toys logoys ayth th stigmh einai dhmarxos dhmoy- olympoy o papa8anasioy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΕΞΙΕ ΨΑΛΤΗ αυτά τα χαρακτηριστηκά έxει και ο Π. Κιάφας και πιστεύω πως μπορεί να συσπειρώσει και λόγο Α. και Κ. Τόκα πολλούς Νεο - Δημοκράτες. Το οτί πήγε με τον Παπαθανάση δεν σημαίνει πως δεν είναι Ν.Δ., αντίθετα εάν ηγηθεί δημιουργεί πλήγμα στα "δεξιά" του Παπαθανάση. Θέλω την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τον Δήμο Δίου - Ολύμπου θέλουμε να κερδίσουμε αγαπητέ φίλε, όχι να ανεβούμε στο Α΄τοπικό.
    Χίλιες φορές ξανά τον Δημόπουλο άμα είναι να μπαίνουμε σε τέτοια "μονοπάτια". Αλλά τον ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ.
    Το ότι κάποιος λέει πως είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν σημαίνει κάτι. Να το δείχνει με τις πράξεις του πρέπει.
    Να εξηγηθώ επειδή πολύ μακριά πάει η βαλίτσα, στόχος του άρθρου μου σαφώς και δεν ήταν να κάνω κακό στον Δημόπουλο. Μακριά από εμένα τέτοια πράματα.
    Στόχος μου είναι ένας, να κερδίσουμε ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε 3 χρόνια τον δήμο.
    Αν ο Δημόπουλος κρίνεται καταλληλότερος, μαζί με αυτούς που λένε για Δημόπουλο. Αλλά με ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ παρόντα και όχι απόντα. Αυτήν την στιγμή πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως η απουσία Δημόπουλου μόνο κακό κάνει στην παράταξη. Αν είναι να συνεχιστεί αυτό, ας πάμε παρακάτω με νέους ανθρώπους.
    Όχι βέβαια με τον αντιδήμαρχο του Παπαθανασίου. Ας αντικαταστήσει τον Παπαθανασίου αν έχει βλέψεις για παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεξιέ Ψάλτη
    όπως το θέτεις έχεις δίκιο, το βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία. Νόμίζω ότι ο Δημόπουλος υπερέχει ως προς τους άλλους επειδή έχει χωθεί καλά στην Αθήνα. Αυτό του δίνει αίγλη και κύρος γιατί παιδιά μορφωμένα και καλά υπάρχουν πολλά στο Δήμο μας αλλά η Αθήνα σου δίνει το κάτι παραπάνω.
    Ίσως όμως δεν πρέπει να είσαι τόσο ακραίος. Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου στη μέση.
    Ενισχύουν την υποψηφιότητά του οι διασυνδέσεις του που ο τόπος τις χρειάζεται και δεν πρέπει να σταματήσει να τις καλλιεργεί αλλά χρειάζεται λίγο εντονότερη παρουσία εδώ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.
    Τον Δήμαρχο δεν τον θέλω για τους γάμους, τις βαφτήσεις και τις κηδείες (μακρυά από δώ) τον θέλω για έργο. Ούτε σκάω που μένει ούτε θα τον παντρευτώ. Με ενδιαφέρει όταν θα βγει δήμαρχος να είναι παρόν και όχι σωνει και καλά να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
    Βέβαια θα πρέπει να ελέγχει τον Παπαθανασίου ή το διάδοχό του και να πατάει πόδι όταν χρειάζεται.
    Πρέπει σίγουρα να δυναμώσει στο Λιτόχωρο, παρόλο που πιστεύω ότι η παρέα του Κάκαλου μετά τη στάση της τη δεύτερη Κυριακή και την προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία έχει αραιώσει και οι περισσότεροι θα πάνε Δημόπουλο. Βέβαια αυτός θα πρέπει να φανεί μάγκας και να τους απορροφήσει.
    Κιάφας τέλος για τη Ν.Δ. και όποιος έφυγε τέλος για τη Ν.Δ. Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κανόνα. Βέβαια δεν έχει ειδικό βάρος για δήμαρχο Καλλικρατικού Δήμου, είναι περιορισμένων γνώσεων και κλεισμένος στο χωριό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Δημόπουλο.
    Γ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με Δημόπουλο μπροστά,
    περπατάει η δεξια.
    Πάει να πάρει πάλι Δήμο,
    μα χλωμό το βλέπω λίγο.
    Γιατί για να δείς Κωστάκη,
    θε να πας στο Κολωνάκι.
    Τριγυρίζει στην Αθήνα,
    μα δεν πάει στη Σκοτίνα.
    Πάει από τη Συγγρού,
    ξέχασ' όμως τη Βροντού.
    Κάνει βόλτα στη Γλυφάδα,
    μα καθόλου περατζάδα,
    στο Λιτόχωρο, στους Πόρους,
    'κει που είχε ψηφοφόρους.
    Ειν κι ο Κάκαλος στη μέση,
    ψάχνεται να του την πέσει.
    Κι' από κει απ' το Dacapo
    θα κοιτά να πιάνει πάτο,
    την γαλάζια η φρεγάτα,
    γιατί είναι μαύρη γάτα!
    Δημαρχείο δεν θα δεί,
    στη Βουλή όμως θα μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δελφίνος το έγραψε το ποιηματάκι...

    Γ.Δ. (John), όσο ο Δημόπουλος είναι στην Αθήνα και κάνει αντιπολίτευση από εκεί για άλλα 20 χρόνια θα ακούμε και θα έχουμε Παπαθανάσηδες και ντεμέκ δεξιούς τύπου Κιάφα.

    Συμφωνώ με ψάλτη, έχει παιδιά η παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μάγκες γεια σας ξανά! Σας διάβαζα με ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα και χαίρομαι που συμφωνούμε, όπως λέτε κι εσείς, σε πολλά με αρκετούς από εσάς! Πριν κάνω κάποια σχόλια για ονόματα πιθανών υποψηφίων θα πω πρώτα ότι συμφωνώ με το φίλο που λέει πως είναι πολύ νωρίς να ασχολούμαστε με το τι θα γίνει 3 χρόνια μετά και πως σήμερα έχουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα ν'ασχοληθούμε. Κι εγώ ανάφερα κάποια ονόματα με βάση την εικόνα που έχουν σήμερα και συμφωνώ ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει σε 3 χρόνια και πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για όλους και για τη χώρα! Γι' αυτό και είχα πει πως βλέπω να μας έρχονται "οικουμενικά" σχήματα και στην κυβέρνηση και στο δήμο! Γι'αυτό και έβαλα στη λίστα τον Λάππα και δεν ασχολήθηκα μόνο με νεοδημοκράτες. Ξεκινάμε με τα σχόλια: Για τον Λάππα θα πω ότι στα μέρη μας έχει καταφέρει με τη στάση που κρατάει να έχει πολλές συμπάθειες και σε πασοκτσήδες που θεωρούν ότι τον αδίκησαν στις εκλογές και που με τον Παπαθανάση τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, αλλά και σε νεοδημοκράτες που τον εμπιστεύονται γιατί είναι ειλικρινής και έχει περάσει ένα προφίλ "οικουμενικό" για το δήμο πάνω από κόμματα και τοπικισμούς. Το πρόβλημα βέβαια είναι η κομματική του προέλευση, αλλά πιστεύω πως αν το προσέξει λίγο στις επόμενες εκλογές και φτιάξει ένα πιο "οικουμενικό" ψηφοδέλτιο μπορεί και να'ναι το μεγάλο "φαβορί". Για τον Κιάφα να πω ότι δεν είπα πως είναι τώρα έτοιμος και συμφωνώ και με τους φίλους που θεωρούν ότι είναι πρόβλημα που δεν κατέβηκε με τον επίσημο τηςΝΔ σ'αυτές τις εκλογές. Όμως ξαναλέω ότι κρατάει ένα χαμηλό και ήρεμο προφίλ και μην ξεχνάτε ότι είναι ο μοναδικός δεξιός αντιδήμαρχος αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας! Όλα αυτά θα μετρήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές! Στο χέρι του είναι να τα εκμεταλλευτεί, αν βέβαια το θέλει, και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω! Για τον Τσιφοδήμο επιμένω: Ουδέν σχόλιον! Αυτός τελείωσε για μας! Ας πάει με την παρέα του στη "Ντορική συμμαχία"! Για τον Κώστα το Δημόπουλο δεν θέλω να φανεί ότι τον αδικώ! Είναι πράγματι καλό παιδί, μορφωμένος και θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Το "λίγος" που ανέφερα νομίζω ότι θά'πρεπε να γίνει κατανοητό μ'αυτά που είπα αμέσως μετά ότι έχει να κάνει με την απουσία του από τον τόπο. Και δεν αναφέρομαι σε πανηγύρια, χορούς, γάμους κλπ φίλε ΓΔ! Μιλάω για συνεχή παρουσία που θά'πρεπε να έχει σε συμβούλια, συνελεύσεις, επιτροπές κλπ. Και μην επιμένεις, ξέρω ότι λείπει συχνά από αρκετά γιατί είναι Αθήνα. Εντάξει είναι η δουλειά του εκεί, αλλά έτσι δε μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση ούτε να χτίσει προφίλ ηγέτη. Όσο για τις επαφές και τις διασυνδέσεις στην Αθήνα αυτές καλές και χρήσιμες είναι αλλά περισσότερο χρησιμεύουν για βουλευτιλίκι παρά για δημαρχιλίκι! Σωστά ε'ιπαν κάποιοι φίλοι πως ίσως την κάνει για βουλευτής και πιθανότατα θα εκλεγεί! Άλλωστε πολύ θα τον βοηθούσαν για να τον "ξεφορτωθούν" από τα δημοτικά! Αυτό να μου το θυμάστε! Αυτά για τώρα. Τα λέμε ξανά φίλοι μου!
    Γιάννης από Κονταριώτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΙΟΣ ΚΙΑΦΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΕΞΗ
    ΦΕΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΚΕΙΚΟ
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΚΙΑΦΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ?
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ
    ΚΕΝΟ
    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ
    ΓΟΗΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΛΤΣΑΣ
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΩΣ ΕΚΕΙ
    Α ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Τ ΚΑΙ Α ΙΣΟΝ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάγκες γεια σας ξανά! Σας διάβαζα με ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα και χαίρομαι που συμφωνούμε, όπως λέτε κι εσείς, σε πολλά με αρκετούς από εσάς! Πριν κάνω κάποια σχόλια για ονόματα πιθανών υποψηφίων θα πω πρώτα ότι συμφωνώ με το φίλο που λέει πως είναι πολύ νωρίς να ασχολούμαστε με το τι θα γίνει 3 χρόνια μετά και πως σήμερα έχουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα ν'ασχοληθούμε. Κι εγώ ανάφερα κάποια ονόματα με βάση την εικόνα που έχουν σήμερα και συμφωνώ ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει σε 3 χρόνια και πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για όλους και για τη χώρα! Γι' αυτό και είχα πει πως βλέπω να μας έρχονται "οικουμενικά" σχήματα και στην κυβέρνηση και στο δήμο! Γι'αυτό και έβαλα στη λίστα τον Λάππα και δεν ασχολήθηκα μόνο με νεοδημοκράτες. Ξεκινάμε με τα σχόλια: Για τον Λάππα θα πω ότι στα μέρη μας έχει καταφέρει με τη στάση που κρατάει να έχει πολλές συμπάθειες και σε πασοκτσήδες που θεωρούν ότι τον αδίκησαν στις εκλογές και που με τον Παπαθανάση τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, αλλά και σε νεοδημοκράτες που τον εμπιστεύονται γιατί είναι ειλικρινής και έχει περάσει ένα προφίλ "οικουμενικό" για το δήμο πάνω από κόμματα και τοπικισμούς. Το πρόβλημα βέβαια είναι η κομματική του προέλευση, αλλά πιστεύω πως αν το προσέξει λίγο στις επόμενες εκλογές και φτιάξει ένα πιο "οικουμενικό" ψηφοδέλτιο μπορεί και να'ναι το μεγάλο "φαβορί". Για τον Κιάφα να πω ότι δεν είπα πως είναι τώρα έτοιμος και συμφωνώ και με τους φίλους που θεωρούν ότι είναι πρόβλημα που δεν κατέβηκε με τον επίσημο τηςΝΔ σ'αυτές τις εκλογές. Όμως ξαναλέω ότι κρατάει ένα χαμηλό και ήρεμο προφίλ και μην ξεχνάτε ότι είναι ο μοναδικός δεξιός αντιδήμαρχος αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας! Όλα αυτά θα μετρήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές! Στο χέρι του είναι να τα εκμεταλλευτεί, αν βέβαια το θέλει, και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω! Για τον Τσιφοδήμο επιμένω: Ουδέν σχόλιον! Αυτός τελείωσε για μας! Ας πάει με την παρέα του στη "Ντορική συμμαχία"! Για τον Κώστα το Δημόπουλο δεν θέλω να φανεί ότι τον αδικώ! Είναι πράγματι καλό παιδί, μορφωμένος και θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Το "λίγος" που ανέφερα νομίζω ότι θά'πρεπε να γίνει κατανοητό μ'αυτά που είπα αμέσως μετά ότι έχει να κάνει με την απουσία του από τον τόπο. Και δεν αναφέρομαι σε πανηγύρια, χορούς, γάμους κλπ φίλε ΓΔ! Μιλάω για συνεχή παρουσία που θά'πρεπε να έχει σε συμβούλια, συνελεύσεις, επιτροπές κλπ. Και μην επιμένεις, ξέρω ότι λείπει συχνά από αρκετά γιατί είναι Αθήνα. Εντάξει είναι η δουλειά του εκεί, αλλά έτσι δε μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση ούτε να χτίσει προφίλ ηγέτη. Όσο για τις επαφές και τις διασυνδέσεις στην Αθήνα αυτές καλές και χρήσιμες είναι αλλά περισσότερο χρησιμεύουν για βουλευτιλίκι παρά για δημαρχιλίκι! Σωστά ε'ιπαν κάποιοι φίλοι πως ίσως την κάνει για βουλευτής και πιθανότατα θα εκλεγεί! Άλλωστε πολύ θα τον βοηθούσαν για να τον "ξεφορτωθούν" από τα δημοτικά! Αυτό να μου το θυμάστε! Αυτά για τώρα. Τα λέμε ξανά φίλοι μου!
    Γιάννης από Κονταριώτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τον Δήμο Δίου - Ολύμπου θέλουμε να κερδίσουμε αγαπητέ φίλε, όχι να ανεβούμε στο Α΄τοπικό.
    Χίλιες φορές ξανά τον Δημόπουλο άμα είναι να μπαίνουμε σε τέτοια "μονοπάτια". Αλλά τον ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ.
    Το ότι κάποιος λέει πως είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν σημαίνει κάτι. Να το δείχνει με τις πράξεις του πρέπει.
    Να εξηγηθώ επειδή πολύ μακριά πάει η βαλίτσα, στόχος του άρθρου μου σαφώς και δεν ήταν να κάνω κακό στον Δημόπουλο. Μακριά από εμένα τέτοια πράματα.
    Στόχος μου είναι ένας, να κερδίσουμε ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε 3 χρόνια τον δήμο.
    Αν ο Δημόπουλος κρίνεται καταλληλότερος, μαζί με αυτούς που λένε για Δημόπουλο. Αλλά με ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ παρόντα και όχι απόντα. Αυτήν την στιγμή πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως η απουσία Δημόπουλου μόνο κακό κάνει στην παράταξη. Αν είναι να συνεχιστεί αυτό, ας πάμε παρακάτω με νέους ανθρώπους.
    Όχι βέβαια με τον αντιδήμαρχο του Παπαθανασίου. Ας αντικαταστήσει τον Παπαθανασίου αν έχει βλέψεις για παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ηγέτης μας;

    * Να μπορεί με την προσωπικότητά του να βάλει στο «παιχνίδι» ανθρώπους άφθαρτους.

    * Να είναι δουλευταράς, όχι «ντιντής» και «υπαλληλάκος». Στα δύσκολα να πιάνει την πέτρα και να την ξεζουμίζει.

    * Να ξέρει από πολιτική αλλά να είναι έξω από την σημερινή προβληματική κατάσταση (ώστε να τον σέβονται και να μην τον θεωρούν μέρος του προβλήματος)

    * Να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί με την κεντρική εξουσία, να έχει γνωριμίες.

    * Να αποστομώνει με τις ιδέες του και να σε συναρπάζει.

    * Να έχει όραμα για τον τόπο μας αλλά και σχέδιο να το πραγματοποιήσει. Να μην παρεκλίνει ποτέ όμως από το σχέδιό του κι ας κάνει και λάθη, να τα παραδέχεται όμως και να τα διορθώνει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βεβαια σταθεροτατος σαν τη θαλασσα, απο το κκε στη νδ και απο τη νδ στον τσιφοδημο και στον παπαθαναση, μη χασουμε, μην ταλαιπωρεισαι ειναι ολοι φακελομενοι, θελουμε καθαρα παιδια γνησιους νεοδημοκρατες ακλονητους ξεκολατε παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οχι αλλο δικχασμο στη νδ. Εφυγε απο το μαντρι ο Κιαφας. Τελοσ για τη νδ ουτε συμβουλος, Αν τον παρεις δημοπουλε δεν σε ψηφιζουμε, δεν θελουμε αλλους Κουτσηδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα συμφωνίσω με τον Γιάννη από την Κονταριώτισσα. Πάλι καημός σας έπιασε λιτοχωρίτες για τα δημότικά; Και ο Δεξιος Ψάλτης καλά τα λέει αλλά μάλλον είναι και αυτός λιτοχωρίτης και θέλει Δημαρχο από το χωριό του... Ακόμη δεν κατάλαβαν οι λιτοχωρίτες πως δεν είναι ο μεγάλος δήμος. Ο μεγάλος δήμος είναι ο παλιός του Δίου. Από εκει είναι οι περισσότεροι συμβουλοι του δήμου. Ο Παπαθανασίου αφου το έπαιξε ανεξάρτητος και πήρε και κομμάτι από τη δεξιά την πρώτη Κυριακη βγήκε δήμαρχος με το παιχνίδι των Κάκαλου - Τσιφοδήμου την δεύτερη Κυριακή. Δεν αξιοποίησε τους δεξιούς συμβούλους όπως είχε πει προεκλογικα. Ο Στύλος έλεγε πως θα είναι αντιδήμαρχος και δεν έγινε, έκανε τους άλλους 2 που ήταν ΠΑΣΟΚ ο Παπαθανασης. Αυτή την ώρα αν η μεγάλη κεντροδεξια παράταξη σοβαρευτει και κάνει στρατηγική για τις επόμενες εκλογές μπορει να κερδίσει. Στον δήμο Δίου - Ολύμπου έχουμε 60% Ν.Δ. Αρκεί να μπεί μπροστά ένας σχετικός άνθρωπος. Πιστεύω και εγώ, όπως ο Γιάννης πιο πάνω, οτι πρέπει να έιναι από τον παλιό δήμο του Δίου και ο καταλληλότερος είναι ο Κιάφας ο Πέτρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και όπως λέει και ένας φίλος "οι χαζοί δεν έχουν κέρατα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βαλτε τον κακαλο την επομενη φορα,και νηκητησ θα ειναι ο σουφλιασ.σασ δουλευει ρεεεεεε.πλακακια τα κανανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή