Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Αντάμωμα των απανταχού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΩΝ

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου –Ολύμπου

1ο Αντάμωμα απανταχού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΩΝ

Το όνειρο των μελών του Π.Σ Κονταριώτισσας ‘’ΠΙΕΡΕΣ ‘’ για την δημιουργία του 1ου ανταμώματος απανταχού Κουντουριανών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας διήμερης διοργάνωσης 18-19 Αυγούστου και εξέπληξε τους πάντες καθώς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η στήριξη και η συμμετοχή του κόσμου στην διοργάνωση του ανταμώματος ήταν τεράστια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν την βραδιά του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κονταριώτισσας που βρίσκεται μεσ’ την καρδιά του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν τόσο με το άκουσμα της παραδοσιακής μουσικής που ηχούσε όσο και με την αντάμωση με φίλους, συγγενείς και παλιούς γνωστούς.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους: Οι τοπικοί Ιερείς, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Μαρία Τσιμήτρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τσιμήτρης Δημήτριος, και Παπαϊωάννου Λάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χότζιας Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Κυρίου Κουκοδήμου Κωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Ζέρβα και Σοφία Ζουρζούρα καθώς η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χρύσα Εξάρχου, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Βάγια Αναγνώστου και Εκπρόσωποι Φορέων.

Η μεγάλη βραδιά του ανταμώματος ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος του Π.Σ. Κονταριώτισσας ‘’ΠΙΕΡΕΣ ‘’ κ.α Γκριμούλα Ευαγγελία προς τον κόσμο ενώ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κονταριώτισσας κ. Χότζια Κωνσταντίνο και Αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Δίου Ολύμπου κα Μαρία Τσιμήτρη συμπλήρωσαν με την σειρά τους τις χαιρετιστήριες ευχές.

Μεγάλη τιμή τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους παρευρισκόμενους ήταν ο λόγος που απηύθυνε η συγχωριανή μας Αικατερίνη Γεωργούλη –Μπαστρογιάννη με στόχο το καλωσόρισμα των απανταχού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΩΝ

Επίσης , μια ακόμη σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση των μελών που σημμετείχαν στην χορωδία για την μακρόχρονη παρουσία τους σ’αυτήν και για την προσφορά τους στον Π.Σ ‘’ΠΙΕΡΕΣ’’

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν με τις άριστες ικανότητες των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και με την πολύ καλή προσπάθεια τους να διατηρήσουν την παράδοση του τόπου τους.

Τέλος η διοργάνωση του 1ου ανταμώματος Κουντουριανών ολοκληρώθηκε με την τέλεση της θείας λειτουργίας την Κυριακή 19 Αυγούστου στον βυζαντινό ναό Παναγίας Κονταριώτισσας. Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ ΄’ΠΙΕΡΕΣ ‘’ Προσφέρθηκαν αρτοκλασία και πλούσια εδέσματα. Με την σειρά του και ο κόσμος έσυρε τον χορό γιορτάζοντας την ολοκλήρωση του 1ου ανταμώματος Κουντουριανών.

Εκ μέρους του Π.Σ ‘’ΠΙΕΡΕΣ ‘’ ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά του τον Δήμο Δίου –Ολύμπου και τον Δήμαρχο κ Γιώργο Παπαθανασίου, τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και τους Χορηγούς του Ανταμώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου