Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

“Ενεργοποίηση των χιλιάδων μελών της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου”

To Νοέμβριου του 2009 κατά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ψήφισαν χιλιάδες άνθρωποι που με την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής και με το αντίτιμο των 2 ευρώ που προβλέπονταν έγιναν μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης περιόδου ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Το αποτέλεσμα γνωστό.

Όλα αυτά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πάνω από 3000 στο Δήμο Δίου - Ολύμπου, αν θυμάμαι καλά, έπρεπε να βρούμε τρόπο να τα ενεργοποιήσουμε. Κάτι τέτοιο έως και σήμερα δεν κατέστει δυνατόν. Γνωρίζω και του λόγους αλλά και το τι φταίει τοπικά, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να τους αναλύσουμε. 

Κάνοντας μία έρευνα για τις εκλογές που έρχονται (να είστε σίγουροι πως μέσα στο 2011 θα έχουμε εκλογές) το μάτι μου «κόλλησε» επίμονα στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και στο άρθρο 21 που ψηφίστηκε στο τελευταίο συνέδριό της.

Ορίστε λοιπόν τι λέει αυτό το άρθρο:

 Επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών

Η επιλογή υποψηφίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και βουλευτών επικρατείας γίνεται ως εξής:
1. Οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας επιλέγονται απ΄ ευθείας από τον Πρόεδρο του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές
2. Τα μέλη του κόμματος σε επίπεδο Νομού συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών . Σχηματίζεται κατάλογος υποψηφίων βουλευτών και με ψηφοφορία η οργανωμένη βάση σε επίπεδο Νομού προτείνει στον Πρόεδρο:
Ένα [1] υποψήφιο βουλευτή όταν το ψηφοδέλτιο έχει μία έως έξι (1-6) θέσεις
Δύο [2] υποψήφιους βουλευτές όταν το ψηφοδέλτιο έχει από επτά έως δώδεκα(7-12) θέσεις
Το ένα πέμπτο των υποψηφίων βουλευτών όταν το ψηφοδέλτιο έχει περισσότερες από δώδεκα (12) θέσεις
Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του προέδρου κλπ κλπ

Με απλά λόγια 1 από τους 6 υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον επιλέγουμε εμείς στο νομό.

Και σας ερωτώ:
  • Μήπως είναι η ώρα ως δήμος Δίου – Ολύμπου να έχουμε εμείς τον εκλεγμένο από την βάση βουλευτή μας;
  •  Μήπως είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε τα χιλιάδες μέλη μας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου για να συμμετάσχουν στην παραπάνω διαδικασία;

Με χαρά μου θα ακούσω τις προτάσεις σας. Άλλωστε το βήμα που μας παραχωρεί το dionolympos, αποτελεί για όλους μας σημείο σκέψης και διαβούλευσης.

Να είστε όλοι καλά!

Δεξιός Ψάλτης

13 σχόλια:

  1. Όλα αυτά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πάνω από 3000 στο Δήμο Δίου - Ολύμπου, αν θυμάμαι καλά, έπρεπε να βρούμε τρόπο να τα ενεργοποιήσουμε. Κάτι τέτοιο έως και σήμερα δεν κατέστει δυνατόν. Γνωρίζω και του λόγους αλλά και το τι φταίει τοπικά, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να τους αναλύσουμε. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΑΦΘΑΡΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΓΑΓΚΡΕΝΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.ΚΑΙ Η ΓΑΓΚΡΕΝΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ψηφίζω Ν. Κάκαλο για βουλευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο 6,5% η διαφορά!
    H χώρα βουλιάζει και ο Σαμαράς πληρώνει την συγκάλυψη των σκανδάλων που συμφώνησε με τον Παπανδρέου της ατιμωρησίας!
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΗΣ SIEMENS, ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΚΛΠ. ΤΟ ΠΟΥΛΟ, ΡΕ!..

    Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης...


    Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

    Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για το Μάρτιο του 2011 το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα.

    Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια.

    Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.

    Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Ν.Δ. πάλι, τα στελέχη που πιστεύουν σε μια αστική κεντροδεξιά παράταξη αρχίζουν να ασφυκτιούν. Δεν τολμούν να αρθρώσουν μια φράση εναντίον του κινήματος της ανυπακοής και της ανομίας και δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τους «ταλιμπάν», οι οποίοι θεωρούν ότι μόνο εκείνοι γνωρίζουν την «αλήθεια» και προστατεύουν τα συμφέροντα του προέδρου της Ν.Δ. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στη Ν.Δ., οι οποίοι δεν θα ήθελαν ποτέ να την εγκαταλείψουν, αλλά ζορίζονται πλέον πολύ. Θεωρούν ότι η άκριτη αντιμνημονιακή ρητορεία, η άρνηση του διαλόγου και η έλλειψη αξιοπιστίας με βασικούς διεθνείς εταίρους υπονομεύουν τη δυνατότητα της Ν.Δ. να διεκδικήσει την εξουσία. Το πρόβλημά τους είναι ότι αρχίζουν να νιώθουν μειοψηφία υπό διωγμό.

    Συναίνεση, λοιπόν, για το τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα ούτε μέσα στην ίδια τη Ν.Δ. δεν θα βρείτε. Οπότε; Το πιθανότερο είναι ότι θα πορευθούμε έτσι, κουτσά στραβά σαν «φυλλαράκι στον άνεμο». Θα εξαρτώμεθα δηλαδή από το πόσο δυνατός είναι ο άνεμος και πού μας πάει... Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να επιχειρήσει να βάλει μια τάξη στο (δικό του) χάος και να κερδίσει λίγο χρόνο. Οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν όμως να δείχνουν τη μείωση της δύναμής του και η δυνατότητά του να επιβληθεί στο κόμμα και την κυβέρνηση θα επιδεινώνεται.

    Ο κ. Σαμαράς θα νιώθει δικαιωμένος για τις ακραίες θέσεις του και θα συνεχίσει την ίδια γραμμή. Οι σοβαροί άνθρωποι και στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και εκτός αυτών, θα νιώθουν να βαθαίνει η απελπισία τους καθώς θα βλέπουν ότι αντί για εθνική συνεννόηση και συνεργασία, ο τόπος θα κατρακυλάει στην ακυβερνησία και την ασυνεννοησία. Οπότε η μόνη λύση, επώδυνη, καταστροφική, αλλά ενδεχομένως απαραίτητη, θα είναι να περάσουμε μια ακόμη πιο μεγάλη κρίση η οποία θα αναδείξει νέες ιδέες, νέους ανθρώπους και νέα σχήματα που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα. Αρκεί η καταστροφή, που θα έχει γίνει μέχρι τότε, να είναι αναστρέψιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, σε καταλάβαμε. Συγχαρητήρια!
    Κρίνε αυτά που διαβάζεις πρώτα. Πάμε σε εκλογές και θα δεις πως το 6,5% θα κάτσει ανάποδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EAN περπατασ αναποδα, ισωσ τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι μεταξύ Παπαστεργίου, Δημόπουλου και Τοκα, Δ Η Μ Ο Π Ο Υ Λ Ο με τα μπούνια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Egw lew ton monadiko, anepanalipto, dexio panw ap' ola pou den prodose pote to komma, teras morfosews ton PETRO KIAFA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η Ι Ν Α ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιά "ΙΝΑ" η Λαζοπούλου;Η "ΗΡΑ από το στάρι" λέμε... Οι βελονίτσες που έχει στο φλοιό του ο καρπός του σταριού είναι η ΗΡΑ...
    Ο Φαλτσέας είσαι??? ΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑΙ ΝΑΙ.Η Η Η ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Public issue πάντα έγκυρη...Νίκη Ντόρας,ήττα Μιχαλολιάκου και πολλές άλλες επιτυχίες...Η ανάγνωση πλέον ξεκάθαρη.Το εκδοτικο-επιχειρηματικό σύστημα με νύχια και με δόντια πολεμάει Σαμαρά στήνοντας σκηνικό συγκυβέρνησης με ΓΑΠ και δεκανίκια(βλ.ΛΑΟΣ-Ντόρα και όσοι βρεθούν)Ευτυχώς η ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της που εκλέχτηκε από τη βάση καταψήφισε το μνημόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EAN περπατασ αναποδα, ισωσ τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή