Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δραματική έκκληση του Χημικού Προκόπη Κωφού ώστε ο δήμος να πει "ΟΧΙ" στο θάψιμο των αποβλήτων της TOSOH - Απαντήσεις και στον κ. Αλιφραγκή

Βιομηχανικά απόβλητα στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, 
ο Δήμος Δίου-Ολύμπου να πει άμεσα «όχι»!

«Κανένας κίνδυνος ρύπανσης δεν υφίσταται από το υλικό της εταιρίας TOSOH ELLAS, καθώς είναι αδιάλυτο, δηλώνει ο καθηγητής Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Αλιφραγκής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» (Κυριακή 26/8/2012 – Ρεπορτάζ: Λία Παπαδράγκα)».

Οι πέτρες φαίνεται να είναι αδιάλυτες! Είναι όμως; Αν πάρουμε μια πέτρα που βρίσκεται κάτω από τα κεραμίδια και δέχεται όταν βρέχει μια σταγόνα που πέφτει συνεχώς στο ίδιο σημείο θα δούμε πως εκεί που πέφτει η σταγόνα σχηματίζεται μια τρύπα! Μήπως αυτό σημαίνει πως και η πέτρα που καταρχήν φαίνεται να είναι αδιάλυτη, διαλύεται κι αυτή όταν δοθεί επαρκής χρόνος στο νερό να τη διαλύσει;

Τα νερά από τις βροχές και τα χιόνια αρχικά δεν περιέχουν ασβέστιο. Όταν όμως έρχονται σε επαφή με το έδαφος και τα πετρώματα, παραλαμβάνουν ασβέστιο με αποτέλεσμα στις πηγές ή στα ποτάμια το νερό που έχει ήδη γίνει πιθανόν και πόσιμο περιέχει το απαραίτητο ασβέστιο που πρέπει να έχει για να το πιούμε! Πώς βρέθηκε το ασβέστιο αυτό μέσα στο νερό; Μήπως από την διάλυση των πετρωμάτων με τα οποία ήρθε σε επαφή; Μήπως αυτό σημαίνει πως και τα πετρώματα παρά το ότι μπορούν να θεωρηθούν με την κοινή εμπειρία αδιάλυτα, διαλύονται κι αυτά; Σε ορισμένες περιοχές που τα πετρώματα έχουν αρσενικό, το νερό της περιοχής έχει κι αυτό αρσενικό! Νάτο και το αρσενικό που διαλύεται!

Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα πόσο αξία μπορεί να έχει η δήλωση πως το υλικό της εταιρίας TOSOH δεν ρυπαίνει γιατί είναι αδιάλυτο. Κανένα πέτρωμα και κανένα τέτοιο υλικό δεν είναι αδιάλυτο, απλά μπορεί να είναι πολύ δυσδιάλυτο, αλλά στις συνθήκες που υπάρχουν στο φυσικό κόσμο όπου όλα είναι σε κίνηση και υπόκεινται σε μεταβολές και όπου ο χρόνος που διατίθεται είναι απεριόριστος όλα διαλύονται, πιθανόν αργά, αλλά σταθερά! Από την αλήθεια αυτή δεν μπορούν να εξαιρεθούν φυσικά και τα απόβλητα της TOSOH που περιέχουν βαρέα μέταλλα και σε επαφή με το νερό τα ιόντα των βαρέων αυτών μετάλλων θα μεταφέρονται πολύ αργά, αργά, γρήγορα ή πολύ γρήγορα, ανάλογα με τις συνθήκες που κι αυτές υπόκεινται σε μεταβολές, στο περιβάλλον!

Πάλι ο κύριος Αλιφραγκής: «το υλικό αυτό μπορεί να έχει χρησιμότητα για την εξουδετέρωση επικίνδυνων στοιχείων, όπως το αρσενικό και το κυανίδιο». Επίσης τονίζει ότι το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί «και ως εδαφοβελτιωτικό σε εδάφη όπου λείπουν ο σίδηρος και το μαγγάνιο». «Προτείνει μάλιστα τη χρησιμοποίησή του στις καλλιέργειες ακτινιδίων της Κατερίνης, όπου τα εδάφη είναι αλκαλικά».

Στην εργασία του κυρίου Αλιφραγκή τη σχετική με το συγκεκριμένο βιομηχανικό απόβλητο καλλιεργήθηκαν φυτά με ταυτόχρονη παρουσία αφενός βιομηχανικών αποβλήτων που περιέχουν υπολογίσιμες ποσότητες αρσενικού και αφετέρου παρουσία του βιομηχανικού αποβλήτου της TOSOH και βρέθηκε πως η παρουσία του αποβλήτου της TOSOH περιορίζει το αρσενικό που παραλαμβάνουν τα φυτά από το άλλο βιομηχανικό απόβλητο. Δεν είναι η δουλειά μου να ασχοληθώ εμπεριστατωμένα με την εργασία αυτή, απλά θα θέσω μόνο μερικά ερωτήματα! Τι θα συμβεί με το αρσενικό, όταν χρησιμοποιηθεί μόνο το απόβλητο της TOSOH σε συνηθισμένα εδάφη που δεν είναι επιβαρυμένα με άλλο απόβλητο που περιέχει αρσενικό; Αυτό βασικά ενδιαφέρει στην υπόθεση τη δική μας και όχι η περίπτωση που εξετάζεται! Μήπως τα φυτά, στην περίπτωση αυτή που το αρσενικό στο έδαφος είναι λίγο ή το πιο πιθανόν ελάχιστο, θα παραλάβουν αρσενικό από αυτό που περιέχει έστω σε μικρές ποσότητες το απόβλητο της TOSOH; Γιατί στην εργασία αυτή ενώ αναφέρεται πως έγιναν αναλύσεις στα φυτά για κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και αρσενικό (γιατί παρέλειψαν το μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα που περιλαμβάνονται στη σύσταση του αποβλήτου;) στα αποτελέσματα των αναλύσεων αναφέρεται μόνο το αρσενικό; Αν έγιναν οι αναλύσεις γι αυτά τα μέταλλα γιατί δεν αναφέρονται τα αποτελέσματα και αναφέρεται απλά στα συμπεράσματα πως τα φυτά δεν έπαθαν τίποτα; Μπορεί να μην έπαθαν με την πρώτη καλλιέργεια, αλλά τι θα συμβεί με πολλαπλές συνεχόμενες καλλιέργειες; Τα ιόντα των βαρέων μετάλλων ως χημικά στοιχεία που είναι θα είναι εκεί, όπου ρίξαμε το απόβλητο που τα περιέχει, στο χώμα ή όπου αλλού μεταφερθούν, για πάντα, δεν είναι σκουπίδια για να «χωνέψουν», και θα επιβαρύνουν αυξανόμενα σε βάθος χρόνου την περιοχή. Ελπίζω πως οι καλλιεργητές ακτινιδίων της Κατερίνης δεν θα κάνουν το απονενοημένο διάβημα να ρίξουν βιομηχανικά απόβλητα, στην ουσία δηλαδή βαρέα μέταλλα, στις καλλιέργειές τους με την ελπίδα πως τα φυτά τους και η παραγωγή τους θα είναι πιο φτωχά σε αρσενικό, γιατί είναι εντελώς αναμενόμενο πως θα τα εμπλουτίσουν με πολλαπλάσιες ποσότητες άλλων βαρέων μετάλλων και κατά πάσα πιθανότητα και με αρσενικό!

Το βιομηχανικό απόβλητο της TOSOH δεν είναι ούτε «αδιάλυτο», ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικά για «βελτίωση» συνήθων εδαφών, ούτε είναι «μη τοξικό», ούτε «μη επικίνδυνο» όπως είχα την ευκαιρία να εξηγήσω ήδη σε άλλη ανάλυσή μου. Αντίθετα χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνο» και «μη αδρανές» με βάση αφενός τη χημική του σύσταση που περιλαμβάνει βαρέα μέταλλα σε υπολογίσιμες ποσότητες και αφετέρου της μεταφοράς ιόντων βαρέων μετάλλων στο περιβάλλον όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Τα όρια που τίθενται από τους νόμους και τους κανονισμούς για να χαρακτηριστεί ένα απόβλητο επικίνδυνο ή όχι δεν μας αφορούν, αυτά είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα και αλλάζουν ανάλογα με τις συγκυρίες, τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα, όπως τα όρια της χοληστερίνης. Ενώ όμως οι κανονισμοί, οι νόμοι και οι εξουσίες αλλάζουν, τα βαρέα μέταλλα θα είναι εκεί που θέλουν να τα βάλουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, αν καταφέρουν φυσικά να τα βάλουν! Και επιτέλους, μπορεί οι κανόνες και οι νόμοι να υπάρχουν, αλλά δεν μας υποχρεώνει κανείς να τους ενεργοποιήσουμε για να ισχύσουν και στην περίπτωσή μας! Δεν θα είμαστε παράνομοι αν δεν εφαρμοστούν! Όπως δεν θα πάμε φυσικά να κλέψουμε για να ενεργοποιηθεί, να εφαρμοστεί και να ισχύσει ο νόμος που προβλέπει πως οι κλέφτες τιμωρούνται!

Τα απόβλητα αυτά δεν πρέπει να έρθουν σε καμιά περίπτωση στον τόπο μας! Δεν θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας, με τη θέλησή μας, είτε με την αδιαφορία μας, είτε με την επιπολαιότητά μας, είτε με την αφέλειά μας να εμπιστευόμαστε όταν βλέπουμε πως υπάρχουν συμφέροντα, είτε με τις σκοπιμότητές μας. Αυτοί που τα δέχονται, ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, καθυστερούν αδικαιολόγητα να πάρουν πίσω την απόφασή τους να τα δεχτούν! Ας το δουν επιτέλους το θέμα με την κοινή λογική! Είναι αδιανόητο να τοποθετηθούν βιομηχανικά απόβλητα με βαρέα μέταλλα σε ένα τέτοιο μέρος, δυο χιλιόμετρα από το σπίτι του δημάρχου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη θάλασσα, κοντά σε καλλιέργειες, στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στον Ενιπέα. Το πρόβλημα των αποβλήτων της TOSOH και των άλλων βιομηχανικών αποβλήτων έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με κεντρικό σχεδιασμό! Την ανεπάρκεια της πολιτείας να λύσει το πρόβλημα και την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας για τις εταιρίες που ξόδευαν λιγότερα για τη διάθεση των αποβλήτων τους και τώρα προσπαθούν να τα μεταφέρουν όπου να ‘ναι και όπου μπορέσουν δεν θα την πληρώσουμε εμείς υποβαθμίζοντας τον τόπο μας.

Προκόπης Διονυσίου Κωφός
Χημικός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

14 σχόλια:

  1. Γιατί δεν πάτε να πάρετε δείγματα από την TOSOH και να κάνετε τις δοκιμές για βαρέα μέταλλα στο εργαστήριο του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ που εργάζεσαι και να μας ανακοινώσεις τα αποτελέσματα. Αν δε πάρετε δείγματα και από άλλα διαφορετικά μέρη της περιοχής (δείτε και τα σκούρα πετρώματα που έχει σε σημεία ο Όλυμπος) και κάνετε τα ίδια πειράματα θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και θα πληροφορήσετε έγκυρα για το υλικό της TOSOH όπως και για το αν υπάρχουν βαρέα μέταλλα στην περιοχή μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν κάλιστα να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά με κριτές και να αυξήσετε τις δημοσιεύσεις του εργαστηρίου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1,ο κωφός είναι διορισμένος;
    2,ο κωφός είναι πολιτικοποιημένος μήπως στο ΣΥΡΙΖΑ;
    Γιατί παπαζαχαρία αν δεν είναι το 1 είναι όμως και το 2........?????
    ** Μήπως χτυπάτε πολιτικά τον Παπαθανασίου;
    ** Ο Δημόπουλος ο δικό σου τι ψήφισε;
    ** Το πρωτοπαλίκαρο του στην ΔΕΑΛ τι ψήφισε;
    ** Ο Τσιφοδημος τι ψήφισε;
    ** Ο Λαππας τι ψήφισε;
    3,Το υλικό αυτό για να καταλάβουμε όλοι είναι σε μορφή τύρφης;
    4,Αν είναι σε τέτοια μορφή γιατί ο πανεπιστήμονας (ΚΩΦΟΣ)δεν γράφει ότι χρησιμοποιείται και σε καλλιέργειες, αλλά τα μασάει και γράφει του κώλου τα εννιάμερα;
    5, Γιατί δεν γράφει ο πανεπιστημονας (ΚΩΦΟΣ) ότι τα δικά μας τα απόβλητα είναι πιο επικίνδυνα παπαζαχαρία και να τα γράψει αναλυτικά όπως γράφει για το απόβλητο και να κάνει έκθεση που να λέει ότι όλα τα σπίτια δεν έχουν στεγανό βόθρο και ότι ο δήμος(βλ. Τεχνική υπηρεσία) αν θέλει μας τα κλείνει κανονικά μετά από μια καταγγελία; (ρώτα και τον δικηγόρο)
    6, Γιατί δεν γράφεις και εσύ ότι η χωματερή δίπλα στο νταμάρι είναι πιο επικίνδυνη από την τύρφη,'η μήπως τα σκατά και ότι άλλο χημικό πετάει ο πανεπιστημονας δεν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα;

    ***Ρε δεν θέλω απάντηση άι στο διάολο από εδώ μέσα, θέλω να έχω Δήμαρχο και να είναι ο τόπος μου σε μια σειρά το κατάλαβες!!!!
    ***80,000 χιλιάδες ευρώ κάθε 2 μήνες είναι λίγα;
    *** Μήπως έφερε ο Δημοπουλος-Τσιφοδημος-Λαππας και όλο το κονκλάβιο ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα στον Δήμο ως η απάντηση για όλα τα αρνητικά που έχετε γράψει μέχρι τώρα για αυτό το Συμβούλιο;
    ***Θα κριθητε για την απραξια
    ***Η μήπως η σκιώδη κυβέρνηση του Δημόπουλου έκανε πρόγραμμα βιωσιμότητας του Δήμου όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια και δεν το πήραμε χαμπάρι!!!!!!!
    ***Στην συγκέντρωση ήταν και ο εκλεγμένος βουλευτής Κωνσταντοπουλος;
    **** Αν ναι,να μας πεις τα απόβλητα του από το ελαιουργείο σε πιο ποταμάκι τα πετάει???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Τον Κωφό ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ
    2. Τον δήμαρχο κανείς δεν τον χτυπά πολιτικά... Άλλωστε μόνος του θέλει να παραιτηθεί...
    Ο Δημόπουλος ήταν απών την ημέρα ψήφισης στο Δ.Σ.. Οι παρόντες όμως δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν εναντιόν.
    Ο Κεχαγιάς στη ΔΕΑΛ ψήφισε υπέρ του να γίνει αποκατάσταση με ένα ΑΔΡΑΝΕΣ ΥΛΙΚΟ όπως ο Φαρμάκης το παρουσίασε.
    Ο Τσιφοδήμος ψήφισε υπέρ και βιάζεται κιόλας να γίνει η αποκατάσταση.
    Ο Λάππας ψήφισε κατά.
    3. Το υλικό αν δεν κατάλαβες ακόμα είναι σε στερεή μορφή, μαύρου χρώματος και είναι λεπτόκοκκο.
    4.Σε καμμία καλλιέργια δεν χρησιμοποιήθηκε το υλικό παρά μόνο σε μία πειραματική του πανεπιστημίου. Σου αντιστρέφω το ερώτημα όμως, αν είναι τόσο εδαφοβελτιωτικό και κάνει τόσο καλό, γιατί το θάβουν;
    5.Δεν το γνωρίζω το θέμα. Δεν κυβερνώ εγώ.
    6. Η χωματερή δίπλα από το νταμάρι ναι είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρω αν μολύνει ή όχι το υδροφόρο ορίζοντα όσο το υλικό

    ΡΕ ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΕΛΟΙΕ. ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ, απλός παπαρδόλας.

    Έχεις δήμαρχο, τον Παπαθανασίου, κανείς δεν τον εμποδίζει να βάλει τον τόπο σε μια σειρά και στο διάολο να πας ΕΣΥ

    ΑΣΧΕΤΕ τα 80.000 είναι για ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και όχι για κάθε δίμηνο

    Για τον Λάππα και για τον Τσιφοδήμο δεν μπορώ να σου απαντήσω, για τον Δημόπουλο θα σου απαντήσω πως και πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και προτάσεις τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τις εκλογές.

    Αν είναι να μας κρίνεις ΕΣΥ ΠΑΠΑΡΔΟΛΑ με την ασχετοσύνη σου για απραξία, θα πάρουμε 60% την πρώτη Κυριακή.

    Το πρόγραμμα βιωσιμότητας του δήμου θα παρουσιαστεί , όπως σου είπα τουλάχιστον 12 μήνες πριν τις εκλογές.

    Στην ανοικτή συνέλευση ήταν και ο Κωνσταντόπουλος. Τον είδα αλλά δεν τον άκουσα.

    Τα απόβλητα του Κωνσταντόπουλου δεν ξέρω σε ποιο ποταμάκι πάνε. Αν έχεις κάποια στοιχεία μπορείς να πας στον εισαγγελέα. Έχει και το Σάββατο το πρωί...

    Με κούρασες παπαρδόλα....

    Παπαρδόλας όνομα και πράμα. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως πρέπει να έχεις πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό....

    ΞΥΔΙ... θα σου περάσει


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παραπάνω ερώτηση-προτροπή απευθύνεται αν δεν καταλάβατε καλά στον κ. Προκόπη Κωφό Χημικό του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ αλλά και σε όλους αυτούς που ασπάζονται και δημοσιεύουν τις απόψεις του. Πρέπει ο λαός να ενημερωθεί υπεύθυνα και με στοιχεία αδιαμφισβήτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποίον πλανήτη ζείς;;; Να έρθω μια βόλτα;;;
    Ποία 80000 € ανα 2 μήνες;
    Ξέρεις κάτι που δεν ξέρώ γιατί η πρόταση της σωτήριας TOSOH μιλά για 1€ (προφορική για την ώρα και όλο περιέργως επίσημα μόνο από τα χείλη του κ. Δημάρχου και όχι σε κάποιο έγραφη συμφωνία ΔΕΑΔΟ - TOSOH) ανά τόνο ενώ η απόφαση τροποποίησης αφορά μόνο την αποδοχή 82000 τόνων.
    Μήπως ως λάβρος υποστηρικτής, των πεφωτισμένων δημοτικών αρχόντων μας, γνωρίζεις κάτι που θα το δούμε στους επόμενους μήνες; Την ανά 80000 τόνους αποδοχή και των 600000 τόνων χημικών αποβλήτων και την μετατροπή της περιοχής μας στη μεγαλύτερη χαβούζα των Βαλκανίων;;;;
    Κάτι τέτοιο συμπεραίνω όταν με τόση σιγουρία (ή αφέλια) μιλάς για έσοδα 80000 ανα δίμηνο στην ΔΕΑΔΟ και όχι στον Δήμο (ρώτα κανα πεφωτισμένο να σου εξηγήσει την διαφορά).
    Όσο για τους βόθρους σε νέες οικοδομές, τον βιολογικό, τον ημιτελή ΧΥΤΑ και άλλα τερατουργήματα δες ποιοί πεφωτισμένοι τοπικοί άρχοντες τα κατασκεύασαν, ποιοί τα παρέλαβαν και σε ποιά κατάσταση και τι κάναν έως σήμερα για την θεραπεία των προβλημάτων αυτών.
    ¨Οσο για τη σειρά που έχει ο Δήμος μας την βλέπω καθημερίνα: Σειρά η γάτες και οι σκύλοι στους κάδους απορριμμάτων από άκρη σε άκρη του Δήμου μας!
    Για προγραμματισμό 'εργων τί να πω: Φτάσαμε στο σημείο να γράφουμε δελτία τύπου για μια διαγράμμιση μερικών μέτρων δρόμου και να το παρουσιάζουμε διθυραμβικά στα ΜΜΕ. Βέβαια το έργο (!!! λέμε τώρα) ήταν της αντιπεριφέριας, αλλά αυτό ήταν μια μικρή λεπτομέρια που δεν μας απαγορεύει να το καπηλευτούμε αφού δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να επιδείξουμε!!!
    Για προτάσεις και χρηματοδοτήσεις από Ε.Ε. χαμός! Νυχθημερόν χαρτία στης Βρυξέλλες στέλνουμε για αυτό τα έργα διαδέχονται το ένα το άλλο. Παρίσι, να μην πω Στρασβούργο, της Ελλάδος γίναμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΚΙΩΤΗ... ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ???
    ... ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΟΥΡΙΖΝ ΤΑ ΓΡΟΥΝΙΑ ΕΙΣΑΙ...
    Ο ΚΩΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΠΕ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...
    ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
    ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ...
    ΠΕ ΤΕΣ ΚΙ ΣΤ ΜΠΛΑΤΕΙΑ
    ...
    ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΝ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Προκόπης δεν παρουσίασε πουθενά καμμία ανάλυση. Μιλάει μόνο με λόγια του αέρα και λόγια πολιτικά. Έκανα ένα search στο Scopus για να βρω κάποια επιστημονική δημοσίευση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και δεν βρήκα. Αν κάνεις search στο google θα δεις ένα σωρό δημοσιευσεις του κ. Κωφού που καμμία σχέση δεν έχουν με την Χημεία. Αν έχεις κάποιο γνωστό καλό φοιτητή βάλε τον να κάνει ένα search στο Scopus για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο Προκόπης. Αν βρεις κάποιες σε παρακαλώ στείλτες μου. Οι δικές μου δημοσιεύσεις και πατέντες φαίνονται στο http://www.linkedin.com/pub/christos-koukiotis/36/311/26a αν και δεν είμαι διορισμένος στο ΑΠΘ και βαράω 10ώρα και 12ώρα εργασία στον ιδιωτικό τομέα για να ζήσω την οικογένειά μου. Επιπλέον έχω κάνει 2 παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρεια των Χημικών μηχανικών και άλλες τόσες σε ημερίδες. Έχω συμετάσχει σε αρκετά διεθνή ερευνητικά πρόγραμματα χρηματοδοτούμενα από την Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στο Δουβλίνο για ένα workshop ερευνητικού προγράμματος της ΕΕ όπου θα κάνω μια μικρή παρουσίαση. Ενώ εργάζομαι παράλληλα με την δουλειά μου έχω κάνει master στην Χημεία και τώρα προσπαθώ να γράψω το διδακτορικό μου. Το Προκόπη τον διόρισε παλιά κάποιος καθηγητής στο ΑΠΘ και από τότε έμεινε απλός επιστημονικός συνεργάτης. Ο Προκόπης ποτέ δεν παρουσίασε καθαρά επιστημονικά δεδομένα για το θέμα απλά μιλάει πάντα με αοριστίες. Οι δε πρώτες του δημοσιεύσεις στο εδώ site ήτανε χειρότερες από αυτές του Κουκοτάτσιου και αυτό ίσως ήταν που με τσίγκλισε να ξεκινήσω να δημοσιεύω σχόλια. Αν πάρετε δείγματα όπως περιογράφω παραπάνω, κάνει τις αναλύσεις και μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα του ζητήσω συγνώμη. Αν δεν μπορεί να κάνει στο εργαστήριό του τα τεστ που χρειάζονται μπορώ να προσπαθήσω να του βρώ εργαστήριο στους Χημικούς Μηχανικούς να τις κάνει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ. Πχ. η τάδε δοκιμή έκπλυσης έδωσε αυτά τα αποτελέσματα σε βαρέα μέταλλα και τα όρια για να χαρακτηρηστεί επικίνδυνο είναι αυτά. Το ίδιο φυσικά και για διάφορα δείγματα από την περιοχή του Ολύμπου. Επειδή εργαζομαι τώρα τελευταία στην απομάκρυνση του Αρσενικού από το πόσιμο νερό ( http://www.aquaszero.com/index.php/contact ) στις αρχές Αυγούστου με επισκεφτήκανε δύο καλόγριες από την Πιερία και το νερό της γεώτρησης τους είχε Αρσενικό πάνω από τα όρια της πολιτείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Κουκιώτη,
    προσωπικά δεν σας ξέρω. Σας διαβάζω από εδώ, μέρες τώρα και προσπαθώ να καταλάβω τι υπερασπίζετε και γιατί...
    Λέτε και ΄σεις επιστημονικές αναλύσεις τσιμπάτε στο τυρί και δεν βλέπετε την φάκα. Αυτή η απόφαση θα ανοίξει την πόρτα στο να μετατραπεί το νταμάρι σε χωματερή χημικών και εργοστασιακών αποβλήτων υποβαθμίζοντας όλη την νότια Πιερία, την γη μας, την καλή τουριστική και περιβαλλοντική φήμη της περιοχής, ενώ οι επιπτώσεις στο περιβάλλον στην ουσία θα φανούν μετά από χρόνια (όπως λέμε η νεκροψία θα δείξει...) από ένα υλικό για το οποίο έχουμε αντιφατικές και ύποπτες έρευνες σχετικά με την επικινδυνότητα του και περίεργες εταιρίες που δραστηριοπιούνται για την μεταφορά του (δες άρθρο http://dionolympos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2003.html ) ενώ παράλληλα βλέπουμε μια περίεργη σπουδή από την Δημοτική Αρχή να την υλοποιήσει παρόλο που πάνδημη η τοπική κοινωνία δεν το θέλει!
    Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό δηλώσεων αναλύσεων κ.α. πέρασε φαίνετε στα ψιλά μια δημόσια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Ν. Λάππα που νομίζω συμπληρώνει την δική σας. Να γίνει έρευνα από το πρώην ΙΓΜΕ για την επικινδυνότητα όχι μόνο του υλικού, αλλά και της μεταφοράς και της ταφής του στο νταμάρι της ΔΕΔΑΔΟ λαμβάνοντας υπόψην τα πάντα και όχι μόνο την χημική σύσταση του αποβλήτου.(ΔΕΣ http://dionolympos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2874.html ΚΑΙ http://dionolympos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8111.html )
    Σε αυτά κανένας από το Δημαρχείο δεν έχει για την ώρα επι της ουσίας απαντήσει και ούτε μάλλον πρόκειτε να το κάνει μια και θα οφείλει να δεσμευτεί...
    Εσείς ως επιστήμονας χημικός, θα αντιμετωπίζατε ως αξιόπιστα και δεσμευτικά τα όποια αποτελέσματα του ΙΓΜΕ και θα προτείνατε στους εμπλεκόμενους να τα υοθετήσουν;
    Αν ναι τότε γιατί δεν το έχουν κάνει ήδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1,Ζω και αναπνέω εδώ (πιερια) όχι κάπου αλλού όπως κάποιοι άλλοι έχουν οραματιστεί να κάνουνε αυτόν τον τόπο.
    2,Το τι ξέρω εγώ είναι σίγουρα πιο έγκυρο από αυτά που ξέρεις εσύ.Δεν μπορώ να σου εξηγήσω παραπάνω από αυτά που έγραψα γιατί δεν θα τα καταλάβεις όπως δεν κατάλαβες και την αντίδραση μου!!!
    3, Εσύ απαντάς ως τι?
    4,Την προφορική συμφωνία που έκανε ο Τσιφοδημος δεν την ξέρεις καθόλου, εντελώς όμως για αυτό μην μιλάς με νούμερα σε παρακαλώ το σιχαίνομαι αυτό.
    5,Στο σπίτι σου έχεις σηπτικό βόθρο,αν ναι μπράβο σου αν όχι συμμετέχεις στο έγκλημα όπως όλοι μας.( οι απορροφητικοί βόθροι απαγορεύονται αν δεν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις με κυριότερη από όλες να προηγείται καθίζηση των λυμάτων σε σηπτικό βόθρο (άρθρο 26 κτιριοδομικού κανονισμού).
    6. Όσο για την σειρά που θέλω η θέλουμε δεν είναι κακό είναι το αυτονόητο, αλλά τα αυτονόητα τα έχουμε κάνει επιστήμη με όλους τους πανεπιστήμονες που έχουμε μπλέξει!!!
    7,Σε πείραξε που αναφέρομε στον παπαζαχαρία για τον Δημόπουλο και τον προγραμματισμό τους;
    Νομίζω δεν χρειάζεται συνήγορο υπεράσπισης έχει δικηγόρο ο συνδυασμός του.
    8, Μακάρι να διαψευστω για τα όσα γράφω εδώ μέσα αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της!!! πάμε για 12 χρόνια απραξία στην περιοχή και το μόνο επίτευγμα είναι ότι κατέχουμε την ενάτη θέση στην Ελλάδα για αυτά που μας έχουνε χρεώσει όλοι αυτοί οι επαΐοντες τις πολιτικής!!!!
    ***Μήπως σου αρέσει αυτό ,και άσε τα σκυλιά και της γάτες!!
    9,Δεν θα ήταν πιο σωστό ένα ''όχι'' ξερό της αντιπολίτευσης να συνοδεύετε από μια πρόταση ανάπτυξης;
    10, Όταν διαβάζουμε ένα κείμενο η μια γραπτή αντίδραση η διαπίστωση καλά είναι προτού καταφερθεί κάποιος ενάντια σε αυτό να το φιλτράρουμε αρκετές φορές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από εσένα θα περιμένω να παρουσιάσετε στον κόσμο το σχέδιο ανάπτυξης του δήμου!!!!!!
    Και την συμφωνία με την TOSOH δεν την ξέρεις...
    Για το ποταμάκι (μαυρονερι) να κάνεις ρεπορτάζ εσύ δουλειά σου είναι εξάλλου, και όχι όπως και όπου σε συμφέρει να κάνεις ρεπορτάζ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα παρουσιάσουμε ως "Ολύμπια Γη" προτάσεις ανάπτυξης του δήμου μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
    Μέρος δε αυτών, πρόθεσή μας είναι να τις θέσουμε και σε δημόσια διαβούλευση.
    Προεκλογικά θα παρουσιάσουμε στον κόσμο το πρόγραμμά μας δλδ το πώς, πού και πότε θα γίνουν αυτά που λέμε.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
    Να ευχαριστείς που υπάρχει αυτή η δημοτική παράταξη που θα παρουσιάσει ΣΧΕΔΙΟ & θα δώσει ΟΡΑΜΑ για ένα ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ.
    Όλα θα γίνουν στην ώρα τους,.. ΥΠΟΜΟΝΗ
    Όσον αφορά για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ δεν έχω κάτι καινούριο να σου πω. Όποια στοιχεία έχεις στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    Ακόμη και αύριο υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας.
    Ευχαριστώ για τις προτροπές που μου δίνεις να κάνω ρεπορτάζ, απλά μην ξύνεσαι στην κλίτσα του τσομπάνη_
    Αυτά που λες για την συμφωνία με την TOSOH, όντως είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα μια βόλτα από το σπίτι μου για αποχετευτκό ελεγχο και ότι άλλο ελεγχο θες (ο πατέρας μου το εκτισε καθόλα νομιμο) και παράληλλα να μου εξηγησεις αυτα που ξέρεις για την συμφωνία με την TOSOH, παρα το ότι σιχένεσαι εσύ, αφενώς η απολυτότητα των αριθμών είναι αμήλικτη, αφετέρου από την στιγμή που εγώ γράφω επώνυμα (και είμαι και σχετικά αναγνωρίσιμος) δικαιούμε να αναφέρω ακόμη και μιγαδικούς αριθμούς... Βλέπεις εγώ τολμώ και αναλαμβάνω επώνυμα την ευθύνη των λεγόμενων μου και δεν κρύβομαι πίσω από papardolies ή ... paparies!!!
    Τώρα εαν εσύ γνωρίζεις περίσσότερα εγώ σε ρώτησα συγκεκριμένα πραγματα (θα έρθουν και οι 600000 τόνοι αποβλήτων στονταμάρι κάνοντας την περιοχή την μεγαλύτερη χαβούζα των Βαλκανίων ή οχι;;;;) που αν έχεις ειλικρινείς και πραγματικές και έγκυρες απαντήσεις οφείλεις να μας τις πείς, μια και η ΔΕΑΔΟ (πρώην ΔΕΑΛ) δεν είναι κτημα ούτε δικό σου, ούτε του κ. Παπαθανασίου, ούτε του κ. Τσιφοδήμου, αλλά όλων των δημοτών και ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες διαφάνειας στην διοίκησή της που από τα λεγόμενά σου δεν τηρούνται!!!
    Οσο για τα 12 χρόνια απραξίας ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ που διοικούσε την 12ετία και οχι σε μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. *Βλέπω ότι το πνεύμα περισσεύει η κάνω λάθος!!
    *Μου αρέσει ο διάλογος και θα μου επιτρέψεις να τον συνεχίσω...
    *Στο θέμα του βόθρου φίλε μου έβαλα και εμένα μέσα μην το ξεχνάς αυτό!!!Δεν έχω καμιά δουλειά να κρίνω εγώ την νομιμότητα του βόθρου σου,σε ένα μόνο κομμάτι το έκανα ''προσωπικό''για να καταλάβεις το παράδειγμα,αν αυτό σε πρόσβαλε ζητώ συγνώμη...
    *Είμαι και εγώ όπως γράφει και ο findel υπέρ της ανωνυμίας στο internet. Αλλά και εσύ εμφανίζεσαι ως ''ASTERIOS'' SUPER επώνυμος!!!
    *Οι τόνοι είναι πολύ παραπάνω στην προφορική συμφωνία που έγινε προτού τον Παπαθανασίου.
    ***Η ειλικρινής απάντηση και απαίτηση μου είναι ΟΧΙ κατηγορηματικά, πρώτον γιατί για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι δεν λειτουργεί τίποτα σοβαρά και το μόνο που κοιτάζουν είναι το οικονομικό όφελος,και δεύτερον τους πρόποδες του παγκόσμιου μνημείου(βλ.ΟΛΥΜΠΟΣ) δεν τους κάνεις ποτέ διαπραγμάτευση τύπου καφενείου!!!!!!
    ** Όταν αναφέρομαι για απραξία 12 χρόνια για αυτό μιλάω, γιατί βλέπεις ότι σε μια τέτοια πρόταση δεν έχουνε την στοιχειώδη οργάνωση μέσα από υπηρεσίες να την φιλτράρουν επιστημονικά και να την καταθέσουν με σοβαρότητα είτε θα έχει θετική κατάληξη είτε αρνητική, βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω ηλιθιότητες φίλε...ως εδώ ΤΕΛΟΣ!!!
    ***Ένας αρνητικός διάλογος πολλές φορές έχει θετικό αποτέλεσμα μην ταράζεσαι..
    Προσωπικά μου αρέσει να είμαι επιθετικός όταν θέλω να γνωρίσω πρόσωπα και καταστάσεις είναι βλέπεις μια τακτική και αυτήν μέσα σε ένα διάλογο,και δεν με ενοχλεί να με διαψεύδουν, είναι ένας τρόπος πίεσης και αυτός, βγάζει αποτέλεσμα όμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ και εγώ πως διάλογος δεν σημαίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ανθρώπων που συμφωνούνε. Απεναντίας η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαλόγου έγγυτε στην σύνθεση διαφορετικών απόψεων για την διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων,την ορθώτερη επιλογή, την εύρεση της αλήθειας...
    Στο internet η ανωνυμία δεν με πειράζει.
    Εγώ όμως προτιμώ να βάζω το όνομά μου, όταν σχολιάζω, και να ξέρουν όλοι ποιός είμαι. Με ενοχλεί όμως πολύ - και όχι μόνο στο internet- να μου υποδεικνύουν τι να λέω και πως να το λέω!
    Ο SUPER επώνυμος δεν είμαι αλλά αν πατήσεις το εικονάκι με την κεφαλή πλάι στο όνομά μου θα βγάλει "EXPAND ASTERIOS PROFILE" και θα δείς και το επώνυμό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή