Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

«Αυλαία» των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου

Την Ολυμπιακή Φλόγα αποχαιρετά απόψε το Λονδίνο, δίνοντας την σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Αγώνες του 2016.

Η αυλαία των Αγώνων θα πέσει στις 23:00 (ώρα Ελλάδας), σε μία τελετή που αναμένεται να παρακολουθήσουν 80.000 άνθρωποι εντός του σταδίου και περίπου 900 εκατομμύρια από τους καναπέδες τους σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή, που τιτλοφορείται «Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής» θα έχει διάρκεια 3,5 ώρες και θα λάβουν μέρος 4.000 εθελοντές και γνωστά ονόματα της μουσικής, μεταξύ των οποίων οι Spice Girls, George Michael, Blur και Madness.

Σύμφωνα με την Daily Mail, άλλοι καλλιτέχνες που αναμένεται να συμμετάσχουν είναι ο Eric Idle, που θα τραγουδήσει το τραγούδι των Μonty Python "Always Look on The Bright Side of Life", ενώ οι David Jason και Nicholas Lyndhurst θα εμφανιστούν φορώντας τα κοστούμια των Μπάτμαν και Ρόμπιν αντίστοιχα.

Επίσης, τον δικό του ρόλο θα έχει και ο Βρετανός κωμικός Russell Brand, τέως σύζυγος της Katy Perry.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα στηθούν μίνι εκδοχές σημαντικών μνημείων και τοποθεσιών του Λονδίνου. Όπως η γέφυρα της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, το Μπιγκ Μπεν και το «London eye». Όλα αυτά θα είναι καλυμμένα από χαρτί εφημερίδας, πάνω στο οποίο θα υπάρχουν αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει πάντως τελικούς σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο ανδρών, Μαραθώνιο, τελικούς σε πυγμαχία και πάλη, ποδηλασία και πένταθλο γυναικών.

Η αυλαία των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει δύο συμμετοχές για τα ελληνικά χρώματα.

Στις 13:00 ο Κωνσταντίνος Πούλιος συμμετέχει στον Μαραθώνιο, αγώνισμα που παραδοσιακά είναι προγραμματισμένο για την τελευταία μέρα της διοργάνωσης.

Στις 15:30 ο Περικλής Ηλίας συμμετέχει στο cross country της ποδηλασίας με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάριασμα. Με τη συμμετοχή του Περικλή Ηλία, ολοκληρώνονται οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου