Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κάπως έτσι δουλεύουν ΔΗΜΟΙ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ που προωθούν το τουριστικό τους προϊον

Σημαντικό εργαλείο τουριστικής προβολής
Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο δήμος Καλαμπάκας, το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Αναπτυξιακή Τρικάλων για την ψηφιακή προβολή των Μετεώρων – Δημόσια διαβούλευση
Του Αποστόλη Ζώη

Μοτό: Οι αναπτυσσόμενες υπηρεσίες θα μπορούν να παρέχονται τοπικά στους επισκέπτες, σε πολιτιστικούς – μουσειακούς χώρους φυσικής και εικονικής περιήγησης και αλληλεπίδρασης
Συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο δήμος Καλαμπάκας, στα πλαίσια της ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει για τη δημόσια διαβούλευση σχεδίου διακήρυξης του Έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου- Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Το έργο ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ειδικού Στόχου στον Άξονα Προτεραιότητας 02- ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής» του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».ά

Αντικείμενο
Το αντικείμενο πράξης αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών για την ψηφιακή τεκμηρίωση και πολυεπίπεδη προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των περιοχών Μετεώρων και Ολύμπου. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής προβολής και διαχείρισης τουριστικών και πολιτιστικών πόρων, υπηρεσιών, εκδηλώσεων και ροών επισκεπτών στην περιφέρεια Θεσσαλίας (Electronic Destination Management System: e-DMS). Η ψηφιακή τεκμηρίωση, προβολή και εικονική περιήγηση των δύο περιοχών σε συνεργασία με το σύστημα e-DMS θα αποτελέσει μία ολοκληρωμένη λύση στην προώθηση και διαχείριση του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι αναπτυσσόμενες υπηρεσίες θα μπορούν να παρέχονται τοπικά στους επισκέπτες, σε πολιτιστικούς – μουσειακούς χώρους φυσικής και εικονικής περιήγησης και αλληλεπίδρασης που θα διαμορφωθούν κατάλληλα σε αισθητικό, λειτουργικό και κυρίως τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και απομακρυσμένα, μέσω του Διαδικτύου αλλά και δικτυακών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 3ης και πλέον γενιάς.

Δήμος Καλαμπάκας

Ο Δήμος Καλαμπάκας στο συγκεκριμένο έργο αναλαμβάνει:
* Να διαθέσει την κτιριακή υποδομή που απαιτείται για την υλοποίηση της πράξης. Ο Δήμος Καλαμπάκας θα διαθέσει ιδιόκτητο παραδοσιακό νεόδμητο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού που συνδέει την Καλαμπάκα με τα Μετέωρα και διαθέτει ικανό χώρο στάθμευσης για να φιλοξενεί λεωφορεία επισκεπτών.
* Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
* Να παρέχει στο Δικαιούχο-Φορέα Πρότασης τις αναγκαίες πληροφορίες και μελέτες που έχει στη διάθεσή του και να συνεργάζεται μαζί του για την κατάρτιση του Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης.
* Να ορίσει τον εκπρόσωπό του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
* Να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα στελεχών του που γνωρίζουν σε βάθος τις δομές και τις λειτουργικές διαδικασίες και να διαθέσει στον Φορέα Προσωπικό για την υλοποίηση του Έργου.
* Να παρέχει έγκαιρα στο Φορέα Υλοποίησης την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του Έργου.
* Να διασφαλίσει τη λειτουργία του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του είτε αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του ή αναθέτοντας αυτήν σε τρίτο φορέα.
* Να συνεργάζεται με το Δικαιούχο για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.
Επιμελητήριο Τρικάλων
Ο ρόλος του στο έργο περιορίζεται στα εξής:
* Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
* Να παρέχει στο Φορέα Υλοποίησης τις αναγκαίες πληροφορίες και μελέτες που έχει στη διάθεσή του και να συνεργάζεται μαζί του για την κατάρτιση του Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης.
* Να παρέχει έγκαιρα στο Φορέα Υλοποίησης την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του Έργου, κά.

Η Αναπτυξιακή
Στο έργο αναλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών κά.
Τέλος ο φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας



Η ΕΡΕΥΝΑ 14 August 2012, αρ. φύλλου 16151, σελίδα 13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου