Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Στις 24 Αυγούστου το κρίσιμο Ραντεβού Σαμαρά – Μέρκελ

Από το NEWPOST:
Σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα τέλη του μήνα. Στις 24 Αυγούστου το κρίσιμο ραντεβού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο κ. Σαμαράς, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, ενώ μετά τη Γερμανία σειρά έχει η Γαλλία όπου ο Αντ.Σαμαράς θα έχει επαφές με τον Φρανσουά Ολάντ.


Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς ενδέχεται να μεταβεί και στις ΗΠΑ όπου θα συναντήσει τον Αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαμαράς, στο ραντεβού που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στα επιχειρήματά της ότι «είναι αναγκαίο να συνεχιστεί με αξιόπιστο τρόπο η εφαρμογή του νέου προγράμματος».

Στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο οι απόψεις τους ταυτίζονται σε αρκετά σημεία ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί και την Φρανκφούρτη για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου