Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφρειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου στο Βήμα Fm, οι πυροσβέστες καταλαμβάνουν προσπάθειες ώστε να σβήσουν τις εστίες προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς, περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

Στην μάχη του Σαββάτου, όταν σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις νερού, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 121 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες και 120 εθελοντές. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και 49 Σέρβοι πυροσβέστες, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρισκόντουσαν οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι «θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς». «Είμαστε μαζί σας σε ό,τι χρειαστείτε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου