Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις! Συνεχίστε έτσι... και αφήστε των Τσίπρα να ασχολείται με τα διακαιώματα των λαθρομεταναστών

«Ανάσα» 160 εκατ. € σε 70.000 κτηνοτρόφους
Η εξισωτική αποζημίωση θα δοθεί σε 70.000 δικαιούχους που κατοικούν σε ορεινές, ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές

Οικονομική ανάσα... ύψους 160 εκατ. ευρώ σε περίπου 70.000 κτηνοτρόφους δίνει η κυβέρνηση, πετυχαίνοντας την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης.
Οπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή των ενισχύσεων.
Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, χρήματα τα οποία οι κτηνοτρόφοι διέτρεχαν τον κίνδυνο να τα χάσουν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης.
Ωστόσο, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης βρέθηκαν οι αναγκαίοι πόροι.
Σημειώνεται ότι για να βρεθεί το ποσό των 160 εκατ. ευρώ ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μειώθηκαν οι αποζημιώσεις του ίδιου, των υπουργών, των υφυπουργών, του προέδρου της Βουλής αλλά και τα ποσά που πληρώνει το Δημόσιο για ενοίκια.
Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες υπήρχαν συνεχείς επαφές ανάμεσα στα δύο υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με δηλώσεις του ο κ. Τσαυτάρης τόνισε: «Οι δικαιούχοι είναι κυρίως κτηνοτρόφοι ορεινών, ημιορεινών, νησιωτικών και γενικά απομακρυσμένων φτωχών περιοχών της χώρας μας.
Πιστεύω ότι σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία όλοι αντιλαμβάνονται και τις δυσκολίες και την προσπάθεια που έγινε να βρεθούν τα χρήματα αυτά για να δοθούν τη Δευτέρα στους κτηνοτρόφους, αλλά και τη σημασία που έχουν τα χρήματα αυτά γι' αυτούς τους ανθρώπους των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας, είτε για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που περνούν, είτε για να προμηθευτούν εγκαίρως τις απαραίτητες ζωοτροφές, που βλέπετε πόσο έχουν ξεφύγει οι τιμές τους, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τον χειμώνα».

Πρώτες κινήσεις
Και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως «μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν να εξευρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο από τις περικοπές στις αποδοχές του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, καθώς και τη μείωση στα ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο.
Με τα χρήματα που εξοικονομούνται, δημιουργείται ένας ''κουμπαράς'' και έτσι θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης».
Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιον δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου