Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Επίσκεψη της τ. βουλευτού Μαρίας Μίχου στον δήμο Δίου-Ολύμπου

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ
Επίσκεψη της τ. βουλευτού Μ.Μίχου στον Δ.Δίου-Ολύμπου
* Μ.ΜΙΧΟΥ: ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ.
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Με σκοπό να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου και ειδικότερα για τα προβλήματα που προκύπτουν αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη δημοτική αρχή, η τ. βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου, επισκέφθηκε το δημαρχείο στο Λιτόχωρο, τη Δευτέρα 10/9.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, καθώς επίσης και με τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο του Δήμου Γιώργο Φαρμάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικά στις εξελίξεις που σημειώνονται σε κεντρικό επίπεδο, επειδή αυτές επηρεάζουν άμεσα και τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Η κ. Μίχου χαρακτήρισε την κατάσταση «πάρα πολύ δύσκολη» αφού, όπως είπε, πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ακολούθως ενημερώθηκε για τα του δήμου όπου ο κ. Παπαθανασίου περιέγραψε τη δεινή οικονομική κατάσταση που υπάρχει ιδιαίτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου, επειδή κληρονομήθηκαν χρέη από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους, ενώ η μηνιαία κρατική επιχορήγηση έχει φτάσει πια σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η λειτουργία του δήμου να βρίσκεται σε πολύ οριακά επίπεδα και ο κίνδυνος να είναι πλέον άμεσος για διακοπή λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Γι αυτό τον λόγο, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, απέστειλε επιστολή στην κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας προτείνοντας σε όλους τους δημάρχους της χώρας να αγωνιστούν για να μη γίνουν περαιτέρω περικοπές, αλλά, αν γίνουν, τότε να αποσταλούν ομαδικές παραιτήσεις προς το υπουργείο εσωτερικών.

Πάντως, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου διαβεβαίωσε την κ. Μίχου ότι αν και ο δήμος κινδυνεύει άμεσα με στάση πληρωμών και με κατάρρευση, ο ίδιος και οι συνεργάτες του κάνουν τιτάνιο αγώνα για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα δε η δημοτική αρχή εργάζεται για την ένταξη μελετών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και την εκπόνηση νέων μελετών για την υλοποίηση έργων, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Η Μ. ΜΙΧΟΥ
Από την πλευρά της η κ. Μίχου αφού ενημερώθηκε, δήλωσε ότι αν και δεν είναι σήμερα βουλευτής, ενδιαφέρεται για τον τόπο της, την Πιερία. Και πρόσθεσε ότι όπου μπορεί να συμβάλει για μια καλύτερη προοπτική της περιοχής, είναι πρόθυμη να ασχοληθεί και να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου