Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Πρόταση δημάρχου Δίου-Ολύμπου στους δημάρχους τής χώρας για ομαδικές παραιτήσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ.
Γ.Παπαθανασίου: Τετέλεσται... ή αλλιώς, ο θάνατος του δημαρχάκου!
* «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Ή ΝΑ ΠΑΜΕ …ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ», ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ.
* «ΚΙ ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ», ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ.

«Ή θα αντιδράσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά ή να πάμε σπίτια μας» προτείνει προς τους συναδέλφους του δημάρχους όλης της χώρας ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με επιστολή που απέστειλε προς την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ύστερα από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που σημειώνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της υποχρηματοδότησής της από την κεντρική διοίκηση.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαθανασίου αναφέρεται στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης όχι μόνο απ’ αυτή την κυβέρνηση αλλά και από προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αφού εδώ και καιρό με τα αυτοδιοικητικά πονήματα του κάθε πικραμένου υπουργού απαξίωσαν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημάρχου, τώρα μας οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό και στον βέβαιο θάνατο».

Και κλείνοντας την επιστολή του σημειώνει: «Ήρθε πλέον η ώρα να πάρουμε ρηξικέλευθες αποφάσεις. Ή θα αντιδράσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά ή να πάμε σπίτια μας. Κι ας ορίσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ τον Δήμαρχο της αρεσκείας τους όπως γινόταν επί των ημερών της αλήστου μνήμης χούντας του Παπαδόπουλου».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Λιτόχωρο, 06/09/2012
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Νικολάου 15 Αριθ. Πρωτ: 25.620

Ταχ. Κώδικας: 60200



Προς: ΚΕΔΕ

Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου

Τηλέφωνο: 2352 350 112

FAX: 2352 350 128

Κινητό Δημάρχου: 6932 754 303

Email: dtypou@dion-olympos.gr

ΘΕΜΑ: Τετέλεσται... ή αλλιώς, ο θάνατος του δημαρχάκου!
Αγαπητοί συνάδελφοι.

Μετά και την ανακοινωθείσα τακτική επιχορήγηση του μηνός Αυγούστου, είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι έχουν υπερβεί και τις κόκκινες γραμμές και μοιραία πλέον βαδίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση σε μέρες που δεν έχει δει ποτέ ο τόπος μας.


Αφού εδώ και καιρό με τα αυτοδιοικητικά πονήματα του κάθε πικραμένου υπουργού απαξίωσαν τον θεσμό της Τ.Α. και του Δημάρχου, τώρα μας οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό και στον βέβαιο θάνατο. Οδηγούν στον θάνατο και τον τόπο μας, με διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό και απαξιωμένο τον κάθε Δήμαρχο και Δήμο που πάνω τους ακουμπούσαν οι δημότες.


Κύριοι συνάδελφοι.


Δεν πάει άλλο. Εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να παραμείνω σε μια καρέκλα μόνο και μόνο για τον μισθό, όπως μας καταμαρτυρά και ο κόσμος. Χωρίς ελπίδα, χωρίς διέξοδο, χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα. Διαχειριστής της φτώχειας, της ένδειας και της κακομοιριάς.


Σαν τα γαϊδούρια μιας άλλης εποχής, για να μας φορτώνουν κάποιοι άλλοι τις δικές τους αδυναμίες και παραλείψεις. Με εκατοντάδες επιπλέον αρμοδιότητες μέσα σε ενάμιση χρόνο και με τόσο επαίσχυντο ψαλίδισμα των πόρων της Τ.Α.


Ήρθε πλέον η ώρα να πάρουμε ρηξικέλευθες αποφάσεις. Ή θα αντιδράσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά ή να πάμε σπίτια μας. Κι ας ορίσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ τον Δήμαρχο της αρεσκείας τους όπως γινόταν επί των ημερών της αλήστου μνήμης χούντας του Παπαδόπουλου.


Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου


Παπαθανασίου Γεώργιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου