Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μη νόμιμες έκρινε τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 6 της 43254/31.7.2007 υπουργικής απόφασης με την οποία προβλεπόταν η δυνατότητα για μερική ή πλήρης απασχόληση στην επιχείρηση μελών του Δ.Σ. (μέχρι του ενός τετάρτου), με πρόσθετη αμοιβή, με την 93/2012 πράξη του το 1ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Δείτε εδώ την απόφαση).
Και αυτό γιατί αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται η τήρηση ειδικής διαδικασίας πρόσληψης, με διαγωνισμό ή επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των συνταγματικών αρχών της ισότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι με δυο αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης (Δείτε εδώ την απόφαση), την 614/2011 και 38/2012 αποφάσισε την απασχόληση ( μερική ή πλήρη ) τριών (3) μελών του Διοικ/κού Συμ/λίου της ΔΗΚΕΔΗΚ, στη ΔΗΚΕΔΗΚ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης).

Από τη μεριά μας με τον δημοτικό μας σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο καταγγείλαμε ως ρουσφετολογικές, πελατειακές αυτές τις προσλήψεις σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή επανδρώνει με τα δικά της παιδιά τις δημοτικές επιχειρήσεις και μετά τους προσλαμβάνει παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου και ηθικής. Προσφύγαμε μάλιστα στην Περιφέρεια για την πρώτη απόφαση, προσφυγή που απορρίφθηκε γιατί δεν είχαμε λέει νόμιμο συμφέρον. Μια προσφυγή που αν εξεταζόταν στην ουσία όφειλε να προχωρήσει στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την απόρριψη της προσφυγής μας πανηγύρισε ο κ. δήμαρχος και ο κ. Λεμονόπουλος, παραβλέποντας το γενικότερο συμφέρον και ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι περί λαϊκισμού κορώνες του κ. δημάρχου.

Ήδη καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης των ως άνω αποφάσεων και καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Πιερίας να εξετάσουν την νομιμότητα της αμοιβής των τριών μελών του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΚ, και την πιθανότητα επιστροφής της αποζημίωσής τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Να σημειώσουμε ότι η ΔΗΚΕΔΗΚ είναι η επιχείρηση με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στο Δήμο μας, με απλήρωτους εργαζόμενους, με αβέβαιο μέλλον είναι παράλληλα και η πρώτη επιχείρηση που εξασφάλισε την μεγαλύτερη δυνατή μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρό της κ. Λεμονόπουλο, την απασχόληση με αμοιβή τριών μελών του Δ.Σ. της και παράλληλα την αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις αναδρομικά από 1/1/2012.

Καλούμε τη δημοτική αρχή αλλά και την Διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΚ στη επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της επιχείρησης, στην εξόφληση των εργαζομένων, τη σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών, στην ορθή διαχείριση και στην διαφάνεια, στην διεκδίκηση πόρων για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και την μη μεταβίβαση του κόστους στους ρημαγμένους γονείς.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας στο δυνάμωμα του αγώνα για μια αυτοδιοίκηση που πρώτα από όλα θα απασχολείται και θα επιλύει τα προβλήματα των πολιτών. Γιατί πόλη είναι οι άνθρωποί της.


Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


Κατερίνη 30/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου