Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Και άλλα σχέδια αποσταθεροποίησης από το ΒΗΜΑ

Ένα περίεργο παραπολιτικό φιλοξενείται στο Βήμα της Κυριακής, στην τελευταία σελίδα. Είναι το πρώτο από τα σύντομα κειμενάκια όπου αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή προβληματίζεται για το ποια κίνηση θα κάνει σύντομα ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερο ντόρο απ’ ότι δημιουργούν τα Τάγματα Εφόδου. Ο Μιχαλολιάκος, λέει το ρεπορτάζ, επεξεργάζεται δύο προτάσεις:

Η πρώτη είναι να γίνει θερμό επεισόδιο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μέτρων, να προπηλακιστεί ένας μνημονιακός βουλευτής και να γίνει της κολάσεως ώστε να υπάρξει διεθνής προβολή. Όμως το αρνητικό του σεναρίου είναι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το πάτημα για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Η δεύτερη πρόταση, όμως, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και είναι άξια προσοχής. Λέει λοιπόν η εφημερίδα ότι θα μπορούσαν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούν όλοι μαζί ώστε να προκαλέσουν εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Μια εκλογική αναμέτρηση που φαντάζεστε να γίνει και νικητής να είναι η Χρυσή Αυγή ή ο ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί θέμα για την κυβέρνηση και ειδικά για τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ το 1992 όταν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών και την έδρα την έχασε η ΝΔ που τότε ήταν κυβέρνηση υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

Η δεύτερη αυτή πρόταση είναι και θεσμική και μπορεί να προκαλέσει πολιτικό μπάχαλο, το οποίο επιθυμούν διακαώς οι Χρυσαυγίτες.

Φανταστείτε λοιπόν με τη χώρα να είναι στην κόψη του ξυραφιού οικονομικά να πάμε σε εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες, μίνι εθνικές εκλογές δηλαδή που μπορεί να κλονίσουν την κυβερνητική συνοχή.

Όπως απέδειξε και το ρεπορτάζ οπερέτα για το «πραξικόπημα», δεν είναι να έχει κανείς εμπιστοσύνη στο Βήμα, όμως, το παραπάνω σενάριο θα πρέπει κάποιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
Πηγή: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου