Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Άννας Μάνη Παπαδημητρίου για Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία είναι ένας φόρος τιμής σε όλους τους ηλικιωμένους και μια διαρκής αναγνώριση της μεγάλης συμβολής τους στην ενεργή κοινωνία. Η Τρίτη Ηλικία έχει εμπειρία, γνώση και προσφέρει ανεκτίμητο έργο σε όλη την κλίμακα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ειδικά στις εποχές που διανύουμε αποτελεί στήριγμα κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό. Προσφέρει το απόσταγμα σκέψης μιας ζωής, δίνει απλόχερα το υστέρημά της στα παιδιά της, είναι μια απαράμιλλη εικόνα αυτοθυσίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία καθιερώθηκε για να μας δείξει με κάθε τρόπο τη διαδρομή, που όλοι θα ακολουθήσουμε. Για να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι σε εκείνους που η πολύχρονη διαδρομή τους, τους έχει προικίσει σοφία , δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια. Η Τρίτη Ηλικία είναι οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα και ό,τι θα γίνουμε στο μέλλον. 

Χαιρετίζουμε λοιπόν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας , ως ημέρα σύμβολο της εμπειρίας, της γνώσης και της αρετής που καρπώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι μετά από πολυετή και πολυεπίπεδο αγώνα ζωής για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. 

Είμαστε κοντά σας για να μοιραστούμε τις έννοιες σας, να ακούσουμε τις προτάσεις σας, τις επιθυμίες σας, τις προσδοκίες σας. 

Σας οφείλουμε πολλά και σας ευγνωμονούμε.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Νομού Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου