Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

H Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα: "Σχολικός Εκφοβισμός - Προβληματισμοί για την Χαμένη Αθωότητα"

H Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διοργανώνει ομιλία το
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 18:30 στο "Ιδεοδρόμιο" Π. Π. Γερμανού 3
με θέμα: "Σχολικός Εκφοβισμός - Προβληματισμοί για την Χαμένη Αθωότητα"
με ομιλήτρια την Ελένη Αναστασιάδου, Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο


Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μελετήθηκε για πρώτη φορά το 1978 στη Νορβηγία και 9 χρόνια μετά, το 1987, σε πολλά επιστημονικά περιοδικά εμφανίζεται ο σχετικός όρος “bullying”.

Ενώ σαν φαινόμενο επισημαίνεται και καταγράφεται τη δεκαετία του 1970, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εμφανίζεται και τότε. Εξάλλου αποτελεί μια ακόμη έκφραση της βίαιης συμπεριφοράς η οποία υπάρχει με τη γέννηση του ανθρώπου.

Στη Ελλάδα τα δεδομένα διαφόρων ερευνών δείχνουν ότι το 10% με 15% των παιδιών πέφτει θύμα διαφόρων μορφών βίας και ότι οι μαθητές που ασκούν βια δηλαδή οι θύτες ξεπερνούν το 5%.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αναζητούν συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν τέτοια φαινόμενα, μέσα στα οποία νοιώθουν εγκλωβισμένοι.

Η απόκτηση γνώσης σε όλες τις καταστάσεις είναι το πρώτο και βασικό βήμα που πρέπει να γίνει για να μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.Ελένη Αναστασιάδου

Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος


Διπλωματούχος Αριστοτελείου

Ειδίκευση στο Krefeld Γερμανίας

στη συμβουλευτική παιδιών και εφήβων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου