Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια και Εσωτερικών

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην Π.Ε. Πιερίας

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 2 μήνες και οι 675 εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πιερίας.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις 03 Δεκέμβρη του 2012 σε υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, Πύδνας – Κολυνδρού, Δίου – Ολύμπου, στην Π.Ε. Πιερίας και στο Γ.Ν. Κατερίνης, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.
Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι πρώην άνεργοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να συνεχίζουν ουσιαστικά να είναι άνεργοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι και να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» και οι διάφορες Μ.Κ.Ο. εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι 675 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου