Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Ημερίδα στον Δ.Δίου-Ολύμπου για τη νέα ΚΑΠ δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Δέσμευση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ για πλήρη ενημέρωση των αγροτών του Δ.Δίου-Ολύμπου γύρω από τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020
ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ στον δήμο Δίου-Ολύμπου, αμέσως μετά τη λήψη οριστικών αποφάσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη διοργάνωση της ημερίδας δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕ, Τζανέτος Καραμίχας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον δήμο Δίου-Ολύμπου, παρουσία του β’ αντιπροέδρου της οργάνωσης Κώστα Σκιαδά, καλεσμένοι από τον συνδημότη μας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύση Φόλιο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Πέτρος Κιάφας.

Όπως είναι γνωστό, το αγροτικό εισόδημα της χώρας αλλά και του δήμου Δίου-Ολύμπου, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές ενισχύσεις που δίνονται στον αγροτικό τομέα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι αυτό, όσο πλησιάζει το 2014, δηλαδή το έτος όπου θα αρχίσουν να ισχύουν οι όποιες αλλαγές της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον πολλών αγροτών του δήμου για το τι θα ισχύσει στη νέα ΚΑΠ αλλά και ποια θα είναι τα οφέλη για τον αγροτικό κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί κάποιος συγκεκριμένος κανονισμός, απλά υπάρχει ένα σχέδιο προτάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συμβουλίου για την θέσπιση κανόνων σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς. Γι αυτό και οι αγρότες αναμένουν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου