Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Πετυχημένες παρουσίες στην 8η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ 7-10 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη (20 φωτογραφίες)

ΕΛ.ΒΙ.Ζ.-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΖΥΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΑΝΩΛΑΣ- ΒΙΟΖΩΙΚΗ- ΒΙΟΖΩΚΑΤ- ΠΡΟΒΑΤΟΤΕΧΝΙΚΗ-Π.Ε.Ν.Α.-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη η 8η Κλαδική Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ, που δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, το διάστημα 7-10 Φεβρουαρίου 2013.
Κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, αγρότες και φίλοι των ζώων κάθε είδους, δεν έχασαν την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι και τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, να επισκεφτούν την 8η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ και να γνωρίσουν από κοντά νέα προϊόντα, υπηρεσίες, καινοτομίες και τεχνολογία που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και τη λειτουργία της κτηνοτροφίας.
Παράλληλα με την λειτουργία της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα και ημερίδων με την συμμετοχή των παρευρισκόμενων που έτυχαν θερμής συμμετοχής και έντονου ενδιαφέροντος.

ΕΛΒΙΖ

Στην 8η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ συμμετείχε η ΕΛΒΙΖ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ)που πρόσφατα αποκτήθηκε από έναν νέο και πολλά υποσχόμενο Βορειοελλαδίτη επενδυτή, με εμπειρία, περγαμηνές και προϋπηρεσία στον χώρο, τον κ. Βασίλη Χαλκίδη, με ένα πραγματικά πανέμορφο, φιλόξενο και φωτεινό σταντ στο περίπτερο 10 παρουσιάζοντας στους εκθέτες την τεράστια γκάμα των επώνυμων ποιοτικών ζωοτροφών που παράγει και προσφέρει στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο χώρο, σε πολύ καλές και ανταγωνιστικές τιμές.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΖΥΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΑΝΩΛΑΣ
Στο περίπτερο 13, ο συντοπίτης μας Πιεριέας επιχειρηματίας κ. Κώστας Μανώλας με τους συνεργάτες του δεν προλάβαιναν να παρουσιάσουν στους πάμπολλους επισκέπτες της έκθεσης ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία των ζυγιστικών συστημάτων που αφορούν τους ανθρώπους του κλάδου αυτού και επιβεβαιώθηκε το έκδηλο ενδιαφέρον τους για τα είδη που διαθέτει.

ΒΙΟΖΩΙΚΗ
Στο περίπτερο 3 ο ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρίας ΒΙΟΖΩΙΚΗ κ. Δημήτρης Κουκούλης με έδρα την Θεσσαλονίκη, παρουσίαζε στους φίλιππους ότι έχει να κάνει με το άλογο, τον αθλητισμό και την απόλαυση που αυτό προσφέρει, αξεσουάρ, είδη ένδυσης-υπόδησης κλπ. ενώ σε ειδικό χώρο υπήρχαν εκπληκτικά άλογα τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες αλλά και να γνωρίσουν τις άγνωστες και μαγευτικές πτυχές που αυτά προσφέρουν σε όλους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής της επώνυμης φέτας τυριού, από το πρωτότυπο «Οικογενειακό Τυροκομείο» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και στην υλοποίηση συνέβαλλε ο συντοπίτης μας ζωοτέχνης Δημήτρης Ρουκάς, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία και να γευτούν το τελικά παραγόμενο τυρί.

ΠΕΝΑ

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του σταντ της ΠΕΝΑ(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 13, στο οποίο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τα μέλη των Διοικήσεων της ΕΝΑ Πιερίας και Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί νέοι αγρότες έσπευσαν να επισκεφτούν τον χώρο και γνωρίστηκαν με τα μέλη των ΕΝΑ ανταλλάσοντας απόψεις για ζητήματα και θέματα που τους απασχολούν.

Πιερική συμμετοχή
Επίσης, στην 8η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ συμμετείχαν η Πιερική εταιρία παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ και η τοπική εταιρία ΠΡΟΒΑΤΟΤΕΧΝΙΚΗ του συντοπίτη μας Παύλου Σπανίδη που απευθύνεται σε όλους τους κτηνοτρόφους του Ελλαδικού χώρου.
Από τα μειονεκτήματα της 8ης ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ η παντελής απουσία του κλάδου των χοιροτρόφων που πρέπει να ενεργοποιήσει την πολιτεία και τους μηχανισμούς της.
Εκθέτες και κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη την 9η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015, στον ίδιο χώρο.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσιμπονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου