Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου και το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη στο περιθώριο της εκδήλωσης της ετήσιας δεξίωσης
 Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύσφιξης των σχέσεων Πιεριέων και Γερμανών επιχειρηματιών

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, συναντήθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Γερμανού Προξένου να έρθει σε επαφή με τους τρεις εκπροσώπους των συγκεκριμένων φορέων, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Επιμελητήριο Πιερίας για την ετήσια δεξίωση και την ανακοίνωση των συμπερασμάτων του Αναπτυξιακού Επιχειρηματικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Πιερίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, η Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κα Σταματία Βελώνη, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κελέμης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Νικόλαος Χουσουρίδης και ο Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hoelscher-Obermaier είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Πιεριέων και Γερμανών επιχειρηματιών και τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της τουριστικής προβολής της Πιερίας και των τοπικών προϊόντων.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου καλωσόρισε τον Πρόξενο της Γερμανίας και υπογράμμισε πως σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή το Επιμελητήριο Πιερίας είναι προσανατολισμένο και έχει θέσει ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα δε, όσον αφορά στη Γερμανία, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες θα έχουν άμεση επίδραση και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η προσπάθεια που γίνεται από το Επιμελητήριο για τη διασύνδεση του τουρισμού και της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης του νομού εντάσσεται και η διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στην αποκατάσταση της εικόνας και της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και των φιλικών σχέσεων με τη Γερμανία, αναφέρθηκε ο βουλευτής κ. Χριστογιάννης, σημειώνοντας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση από τη στιγμή που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το νέο μοντέλο διοίκησης που πρόκειται να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών σε ενιαία βάση, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου, η οποία τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης τόσο στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής προβολής όσο και στον τομέα της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης παρουσίασε στον κ. Hoelscher-Obermaier τις προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων, καθώς, όπως τόνισε, 5.500 στρέμματα είναι πλέον απαλλαγμένα από τη γραφειοκρατία και θα μπορούσαν να προσελκύσουν Γερμανούς επενδυτές.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας είναι ο Όλυμπος», τόνισε ο Hoelscher-Obermaier, τονίζοντας πως σε εθνικό επίπεδο έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες προς τον τομέα της αλλαγής νοοτροπίας και συνακόλουθα της ανάπτυξης. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως απαιτείται συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά εκείνων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια ο Πρόξενος της Γερμανίας παρακολούθησε την παρουσίαση των συμπερασμάτων του Αναπτυξιακού Συνεδρίου και παρέστη στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου