Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τώρα ο κόσμος και ξέρει και το ζεί!


Αν και Ψάλτης δεν πρόκειται ποτέ να ευλογήσω τα γένια μου. Τα προηγούμενα άρθρα μου είναι – με την ευγένεια του διαχειριστή – εύκολα προσβάσιμα από την στήλη μου στο dionolympos blogspot.

Ρώτησα κάποια στιγμή αν θα με πείτε τρελό άμα ζητήσω εκλογές. 

Σήμερα ήρθε η ώρα να βρω έναν « τρελό» για να το κάνει.

Πριν όμως από αυτά θα ήθελα να επισημάνω κάποια πραματάκια. Ο Κώστας Δημόπουλος αποτελεί έκπληξη για εμένα. Ή πολύ τυχερός είναι και του βγαίνουν όλα ή πολύ ικανός. Μάλλον είναι συνδυασμός και των δύο παραμέτρων. 

Αλλά από το πρώτο μου άρθρο και μετά – τυχαίο;  δε νομίζω – σαν να έβαλε μπρος τις μηχανές και με μεθοδευμένες κινήσεις αλλά και με σοβαρότατη και συνεχώς βελτιούμενη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια καθώς και με τα δελτία τύπου που εκδίδει,  πάει να κάνει έναν περίπατο άνευ προηγουμένου στις επόμενες εκλογές του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Η αλήθεια είναι πως με εκπλήσει η στρατηγική που ακολουθεί.

Ο Δημόπουλος έχασε – με τον τρόπο που έχασε – μία εκλογή σε ένα δήμο που η Νέα Δημοκρατία ξεπερνά το 55%. Είχε προεκλογικά απέναντί του τον Γ. Παπαθανασίου και τον Θανάση Τσιφοδήμο. Την δεύτερη Κυριακή τους είχε και τους δύο απέναντι αλλά και πολλά «καλόπαιδα» από τον συνδυασμό του και όχι μόνο, που δεν εξελέγησαν. 

Ξεκίνησε από το «σπίτι» του για να καθαρίσει την κατάσταση. 

Έφερε στην επιφάνεια την συνεργασία Παπαθανασίου – Τσιφοδήμου μετά την εκλογή του δεύτερου στο Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ με ψήφους της συμπολίτευσης. Το πρώτο καίριο κτύπημα στο προφίλ του πετυχημένου δημάρχου Λιτοχώρου έγινε. Έρχονται και δύο απανωτά χτυπήματα στον Τσιφοδήμο από τον εν αργία δήμαρχο (πρώτο χτύπημα τα 3 εκατομμύρια ευρώ του χρέους που δεν υπήρχε και το προχθεσινό στη δίον τηλεόραση – για το οποίο θα επανέλθω) και ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου είναι πλέον στο καναβάτσο. Αυτό που είπα και προηγουμένως, συνδυασμός τύχης και ικανότητας.

Για το θέμα της αργίας Παπαθανασίου, το πήρε πάνω του. Καλά έκανε! Μάγκας που είπα ξανά! Του το είπε και μέσα στην αίθουσα, το κυνήγησε έως τέλους. Το τελος ήρθε όμως και ας με συμπαθάει ο καθόλα συμπαθής Ν. Λάππας  (που αν υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ πρέπει να επενδύσει σε αυτόν τον άνθρωπο) αλλά μόνο «φωτογραφίες» έβγαζε κατά την διάρκεια της πλήρους δράσης Δημόπουλου και ας έλεγε παντού ότι κάνει ότι είναι δυνατόν για να σπρώξει την κατάσταση στην απόφαση της αργίας.  Εν κατακλείδι ότι μπορεί κάνει ο καθένας.

Πού φτάνουμε λοιπόν;  Τον Παπαθανασίου και  τον Τσιφοδήμο εν αργία…

Κι ας κάνει ο ένας προς τον άλλο ρητορικά ερωτήματα για το τί ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή και αν έγινε υφαρπαγή ψήφων

Και για να τελειώνουμε με δαύτους, αλήθεια από πότε αποτελεί ντροπή ένας δημόσιος λειτουργός να ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και να παλεύει για αυτό; Καλά έκανε ο Δημόπουλος και μπράβο του γιατί το θέμα που άλλοι ανέδειξαν προεκλογικά αυτός το έφερε σε πέρας και ο νόμος εφαρμόστηκε.

Όσον αφορά τα χθεσινά πυροτεχνήματα Παπαθανασίου ότι θα προσφύγει εναντίον της απόφασης και όλα τα άλλα «συγκηνητικά» που αναφέρει αυτός και οι σύμβουλοί του. Εντάξει όλα θα γίνουν… 

Υπομονή μόνο να έχουν και αν ποτέ εκδικαστεί η ένσταση ας στείλουν και κανένα μήνυμα , πάντα ανώνυμο, σε κάποια από τις πολλές αναρτήσεις που θα τους αφορούν από εδώ και πέρα. Ο Παπαθανασίου και τα παλικάρια του καλά θα ήταν να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη διότι προεκλογικά δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για την αργία που έρχονταν αφού ο εν αργία δήμαρχος την προηγούμενη φορά, γλίτωσε την θέση σε αργία από νομαρχιακός σύμβουλος επειδή παραιτήθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια!

Δεν τα ήξεραν όλα αυτά οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι του εν αργία δημάρχου;

Δεν τα ήξεραν αυτά οι υπόλοιποι που πολιτεύθηκαν μαζί του;

Δεν ήξεραν πως υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα ύψους 468000 ευρώ σε βάρος του εν αργία δημάρχου;

Αν τα ήξεραν αυτά γιατί πολιτεύθηκαν; Αν δεν τα ήξεραν γιατί δεν φρόντισαν να μάθουν;
Είστε συνυπεύθυνοι για την πολιτική ομηρία του τόπου και τις περιπέτειες που έρχονται και εσείς επομένως. 

Όλοι σας! Και οι 101 υποψήφιοι που πολιτευθήκατε με τον εν αργία δήμαρχο. 

Για αυτό λοιπόν Κώστα Δημόπουλε, με αφορμή την αργία Παπαθανασίου ζήτα τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και των αναπληρωτών τους και πάμε σε εκλογές για να σώσουμε τον ταλαιπωρημένο αυτό τόπο!

Τώρα ο κόσμος και ξέρει και το ζει!

Δεξιός Ψάλτης

23 σχόλια:

  1. Re gianni mazepse ton re poli aera exei parei poy nomizei oti kai kapoios einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάλτη μας παλάβωσες πάλι! Βρήκαμε θέμα συζήτησης και για αύριο!
    Ουσιώδης, περιεκτικός και ο πρώτος μάγκας.
    Μπείτε να διαβάστε για να ξέρετε τί πρέπει να λέτε έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμε 10:40: Θα μπορούσες να μου πεις τί να συμμαζέψω ακριβώς. Γοργολιός γίνεται με τα άρθρα του. Έχει την άποψη του και την τεκμηριώνει. Εγώ κόβω μόνο όποιον βρίζει ή θίγει κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gorgolios ginetai leei... E den geloysa twra. Psalti eisai wraios, kala tous ta les

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TA SEVI MOU, YPOKLINOMAI STIS PROFITIES SAS KAI STIN DIORATIKOTITA SAS,MEGAS POLITIKOS KAI KOINONIKOS SXOLIASTIS, PROPANTON ME EPIXEIRIMATA KAI GNOSI, OTI KAI NA POUME LIGO. ENA MEGALO POLITIKO ON ME SYNEIDISI, ITHOS KAI OLA TA GNORISMATA ENOS ORIGINAL NEODIMOKRATI, EISAI PARADEIGMA PROS MIMISI GIA OLOUS TOUS DEKSIOYS, TOYS ORIGINAL PANTA, OXI TOUS HAMELEONTES, KAIROSKOPOUS....AYTOS EINAI O DEKSIOS PSALTIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΑΛΤΗ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΥΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΑ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΕΔΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΑΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΜΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eytyhos exoume kai kati mages san esena deksie psalti, giati oi mages kai oi gnisioi neodimokrates einai eidos pros eksafanisi, anthropoi san esena kratan tin parataksi sto litochoro me nyxia kai me dontia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως τελικά Ψάλτη είσαι ο Δημόπουλος και τελικά εβλογάς και τα γένια σου; Σα να μην είναι και τόσο αθώα τα άρθρα σου, πολύ σχετικά με τις κινήσεις Δημόπουλου φαίνονται.
    Κάλο θα ήταν ο κ. Διαχειρηστής που αβαντάρει τόσο τον Δεξιό Ψάλτη να μας δώσει εξηγίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οφείλω να δωσω εξηγήσεις σε τί και γιατί;
    Τον αβαντάρω γιατί έχει λόγο, στυλ και άποψη. Όλα τα άρθρα του είναι ωραία. Τα ξαναείπα.
    Τωρα για τις μαντικές ικανότητες που μου ζητάς να έχω, δεν της έχω, παρόλα αυτά το θεωρώ απίθανο να είναι ο Δημόπουλος. Δεν είναι το στυλ του. Μην χάνουμε όμως την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζητείται ΗΓΕΤΗΣ επί της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 1:04. ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ "ΗΓΕΤΗΣ" ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ "ΛΑΟΣ" ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ "ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΠΡΕΠΟΥΣΙΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ". ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. einai 2h fora pou diapistono oti sxolio moy den anartatai
    ena sxolio poy egine sti 3 peripou ta ksimeromata ....
    einai h deyterh fora...
    to dis eksamartein ouk andros sofou...

    kai apla simplirona kapoia stoixeia gia to deskio psalti
    ...
    etsi opos pate de tha sas diabazei kanenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμε 9:43 : Δεν πρεέπει να είσαι σοβαρός για να τα λες αυτά!
    Αν διαμαρτυρεσαι γιατί δεν μπήκε το σχόλιο σου γράψτο επώνυμα να φας την μήνυση εσύ και όχι εγώ!
    Σοβαρέψου που θα μου κάνεις και υποδειξεις... Σε προκαλώ να το γραψεις ΕΠΩΝΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΨΑΛΤΑΡΕ ΜΑΓΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιες σκόρπιες απαντήσεις.
    Εγώ είμαι εδώ και γράφω την άποψη μου.
    Έχω γράψει κάποια άρθρα, κάποια καλά και κάποια λιγότερο καλά! Αν θέλει ο διαχιεριστής να με κόψει, ας το κάνει, δε νομίζω όμως πως έκοψε και κανέναν που δεν βρίζει και δεν θίγει.
    Όχι δεν είμαι ο Δημόπουλος, από εκεί και πέρα μπορείς να πιστεύεις ότι θες.
    Στο θέμα μας τώρα και θα ήθελα την προσοχή σας. Σύντομα κάποιοι θα κληθούν να πάρουν θέση διά της ψήφου τους στο δημοτικό συμβούλιο. Οι σύμβουλοι του Παπαθανασίου ας κάνουν ότι θέλουν, δε με απασχολεί. Το θέμα είναι τί θα κάνουν οι "δικοί" μας σύμβουλοι και αυτοί που λένε πως είναι δεξιοί.
    Ξεκαθαρίζω πως για εμένα όποιος μπει στην διαδικασία να ψηφίσει για δήμαρχο έναν από τους πέντε αντιδημάρχους του Παπαθανασίου είναι συνένοχος.
    Αυτά προς το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ενδεχόμενη μη ομόφωνη αθωωτική απόφαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεν σημαίνει αυτομάτως και επιστροφή του κ. Παπαθανασίου στο δημαρχιακό θώκο. Στην απόφασή του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ρητώς ότι η αργία ισχύει «μέχρι την έκδοση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης». Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η περίπτωση «Μαντούβαλου», ο οποίος ναι μεν αθωώθηκε από τριμελές Εφετείο Α βαθμού Κακουργημάτων, όπου δικάστηκε, αλλά η Εισαγγελεία Εφετών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της αθωωτικής απόφασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ο κ. Μαντούβαλος και πάλι υπόδικος και να τεθεί σε αργία καθόσον είχε εν τω μεταξύ εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.
    Δυστυχώς, τα αποτελέσματα όλης αυτής της ιστορίας, όσο κι αν έχει φροντίσει ο κ. Παπαθανασίου να είναι «ανώδυνα» για το δήμο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην πορεία του νέου δήμου.

    Η αποκλειστική ευθύνη για ότι επακολουθήσει ανήκει στην Πολιτεία. Η οποία από τη μια «αίρει το τεκμήριο της αθωότητας» για ένα πρόσφατα εκλεγμένο πρόσωπο, ενώ η ίδια τον είχε ανακηρύξει υποψήφιο, χωρίς να έχει λάβει νομοθετική πρόνοια ώστε στις περιπτώσεις εκείνων που εκλέγονται να δικάζονται άμεσα πριν καν αναλάβουν καθήκοντα.
    Στην περίπτωση του κ. Παπαθανασίου, οι ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές. Ξεκινούν από τον τέως Περιφερειάρχη κ. Τσιότρα, ο οποίος δεν φρόντισε να εφαρμόσει τον νόμο όταν έπρεπε, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Καστανίδης δύο μέρες πριν το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάλεσε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον «αντάρτη» υποψήφιο, λες και δεν γνώριζε το νόμο, χωρίς να έχει φροντίσει ο ίδιος (ως αρμόδιος υπουργός) τουλάχιστον για αυτές τις περιπτώσεις η απονομή της Δικαιοσύνης να είναι ταχύτατη, ώστε να μην εγκλωβίζονται σε περιπέτειες δήμοι και περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έκανε κι η μύγα κ... κι έχ... τον κόσμο όλο! Θαρρείτε πως ο κόσμος άλλη δουλειά δεν έχει κι ασχολείται με τελειωμένες περιπτώσεις αθηνοκατέβατων αποτυχημένων υποψηφίων. Κάντε κανένα λιβάνισμα ακόμα, προλαβένετε, έχει 3 χρόνια ως τις δημοτικές. Εδώ ο κόσμος χάνεται Γιάννη , κι εσύ ...λιβανίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ενδεχόμενη μη ομόφωνη αθωωτική απόφαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεν σημαίνει αυτομάτως και επιστροφή του κ. Παπαθανασίου στο δημαρχιακό θώκο. Στην απόφασή του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ρητώς ότι η αργία ισχύει «μέχρι την έκδοση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης». Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η περίπτωση «Μαντούβαλου», ο οποίος ναι μεν αθωώθηκε από τριμελές Εφετείο Α βαθμού Κακουργημάτων, όπου δικάστηκε, αλλά η Εισαγγελεία Εφετών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της αθωωτικής απόφασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ο κ. Μαντούβαλος και πάλι υπόδικος και να τεθεί σε αργία καθόσον είχε εν τω μεταξύ εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.
    Δυστυχώς, τα αποτελέσματα όλης αυτής της ιστορίας, όσο κι αν έχει φροντίσει ο κ. Παπαθανασίου να είναι «ανώδυνα» για το δήμο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην πορεία του νέου δήμου.

    Η αποκλειστική ευθύνη για ότι επακολουθήσει ανήκει στην Πολιτεία. Η οποία από τη μια «αίρει το τεκμήριο της αθωότητας» για ένα πρόσφατα εκλεγμένο πρόσωπο, ενώ η ίδια τον είχε ανακηρύξει υποψήφιο, χωρίς να έχει λάβει νομοθετική πρόνοια ώστε στις περιπτώσεις εκείνων που εκλέγονται να δικάζονται άμεσα πριν καν αναλάβουν καθήκοντα.
    Στην περίπτωση του κ. Παπαθανασίου, οι ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές. Ξεκινούν από τον τέως Περιφερειάρχη κ. Τσιότρα, ο οποίος δεν φρόντισε να εφαρμόσει τον νόμο όταν έπρεπε, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Καστανίδης δύο μέρες πριν το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάλεσε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον «αντάρτη» υποψήφιο, λες και δεν γνώριζε το νόμο, χωρίς να έχει φροντίσει ο ίδιος (ως αρμόδιος υπουργός) τουλάχιστον για αυτές τις περιπτώσεις η απονομή της Δικαιοσύνης να είναι ταχύτατη, ώστε να μην εγκλωβίζονται σε περιπέτειες δήμοι και περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΨΑΛΤΑΡΕ ΜΑΓΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 1:04. ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ "ΗΓΕΤΗΣ" ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ "ΛΑΟΣ" ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ "ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΠΡΕΠΟΥΣΙΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ". ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΨΑΛΤΗ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΥΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΑ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΕΔΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΑΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΜΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Gorgolios ginetai leei... E den geloysa twra. Psalti eisai wraios, kala tous ta les

    ΑπάντησηΔιαγραφή