Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

Από τη νότια Πιερία διήλθε το 1994 ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου. Για ακατανόητους λόγους ο αγωγός , παρόλες τις αντιδράσεις , πέρασε πάνω από τον Ν. Παντελεήμονα στα 20 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. 

Συνεχίζοντας ο αγωγός , ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται πάνω από την Εθνική Οδό , κάνει μία στροφή για να επισκεφτεί και τον Πλαταμώνα. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει από τον οικισμό της πηγής Αρτέμιδος και κατόπιν να συνεχίσει πάλι πάνω από την Εθνική Οδό στις πλαγιές του βουνού. Αναμενόμενο βέβαια ήταν να μηδενίσει τις αξίες των σπιτιών και των ακινήτων από όπου πέρασε και στον Ν. Παντελεήμονα και στον Πλαταμώνα . 

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , εν έτει 2009 , αποφασίσθηκε από τη ΔΕΣΦΑ και την Ασπροφος , για να καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει οι Πλαταμωνίτες να έχεις τον κεντρικό αγωγό και αέριο να μην έχεις , να περάσει για άλλα 800 μέτρα ο αγωγός , μέσα από το χωριό , κάτω από την Εθνική οδό. Έτσι με τη μέθοδο του αποφασίζομεν και διατάσσομεν θα καταστρέψουν και άλλο ένα κομμάτι του Πλαταμώνα.
Σχετικά link από την τελευταία ανοιχτή συνάντηση πολιτών του Πλαταμώνα με εκπροσώπους των εταιρειών ΔΕΣΦΑ και Ασπροφος τις 3/1/2013.
https://www.youtube.com/user/platamonaspierias
https://www.youtube.com/watch?v=5ffiK_olEAo
https://www.youtube.com/watch?v=U9SuDC7gLBw

Υπάλληλος του Δημοσίου ανώτερος του κ. Σαμαρά.
https://www.youtube.com/watch?v=nDFMJdM1ahM

Ένα από τα πολλά ατυχήματα αγωγού φυσικού αερίου σε κατοικημένη περιοχή.
https://www.youtube.com/watch?v=P--2xdwSm44

Αστέριος Γαλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου