Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Άντε κυρ' Αντρέα, κάνε το θαύμα σου!

Τόσα νοσοκομεία έχει στην Αθήνα, βάλ'τον πουθενά να ηρεμήσουμε και εμείς!
Δρομολογούνται οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων
Οι συνενώσεις των νοσοκομειακών μονάδων αποτελούν πραγματικότητα και, ήδη, τα νέα νομικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει τυπική νομιμοποίηση και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες των διοικητικών αλλαγών στα νοσοκομεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον διοικητή και τους υποδιοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς και με τους διοικητές των υπαγομένων σε αυτή νοσοκομείων, παρουσία του γενικού γραμματέα, Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο υπουργός σημείωσε, εξάλλου, ότι με τις συνενώσεις 661 κλινικών και τμημάτων αξιοποιείται πλήρως το επιστημονικό δυναμικό, ιατρικό και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με ανοιχτή σκέψη και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και έχουμε τη βούληση να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε τυχόν στρεβλώσεις και αδυναμίες» τόνισε ο Ανδ. Λυκουρέντζος.

Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί την αφετηρία των συνεργασιών με τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων για να υλοποιηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο διοίκησης των μονάδων του ΕΣΥ.

«Οι περιστάσεις της χώρας απαιτούν σκληρή δουλειά, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων μας. Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογούμεθα τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι συνεργάτες μας, διοικητές των νοσοκομείων» κατέληξε ο υπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου