Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (ΜΕΡΟΣ Β’).

• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
• ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ.
• ΑΡΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

- Προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών: Μετά από ερώτημα της κ. Κουρίτα η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. κ. Ζουρζούρα παραδέχθηκε πως ζητήθηκε από γονείς (μη δικαιούχους σχετικού προγράμματος) να καταβάλλουν μηνιαίως 100€ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών – βέβαια σε μεταγενέστερο δελτίο τύπου το ποσό έπεσε «ως διά μαγείας» στα 50€. Μάλιστα δήλωσε πως αυτό γίνεται για να μην απολυθεί προσωπικό! Εντελώς διαφορετική πληροφόρηση μας δίνουν εκπρόσωποι γονέων του παιδικού σταθμού Ν. Εφέσου που μίλησαν και με τις υπαλλήλους, ενώ σε πρόσφατη επιστολή του το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. κ. Κεχαγιάς θέτει πολλά ερωτήματα κι αφήνει αιχμές όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για αρκετά άλλα κακώς πεπραγμένα της Κοινωφελούς. Για όλα αυτά εννοείται πως η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.
Επανερχόμενος όμως στο θέμα των παιδικών σταθμών θέλω να τονίσω ότι, σε περίπτωση που η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. δεν το γνωρίζει, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) έχει εξαγγείλει τη χρηματοδότηση παιδικών σταθμών από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (για 3.000 παιδιά με 1.500€ ανά παιδί) και προσκαλεί Παιδικούς Σταθμούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για το σχολικό έτος 2012-2013 (θεωρώ δεδομένο πως η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. φρόντισε να εντάξει τους Παιδικούς Σταθμούς μας στο πρόγραμμα). Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 27η Σεπτεμβρίου 2012!
Ελπίζουμε η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. να σπεύσει ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

- Βιολογικός καθαρισμός / Ταμιευτήρας άρδευσης: Ζήτησα ενημέρωση για δύο έργα που έτσι κι αλλιώς η ολοκλήρωσή τους τελούσε υπό καθυστέρηση: Τον βιολογικό καθαρισμό νότιας Πιερίας και τον ταμιευτήρα άρδευσης στη Βροντού. Ως παράταξη είχαμε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία ανοχής μας τα τέλη Αυγούστου. Ευτυχώς δηλώθηκε πως και η κατασκευή του ταμιευτήρα ολοκληρώθηκε και η έναρξη λειτουργίας του βιολογικού προσδιορίστηκε για την περασμένη Παρασκευή. Βέβαια από τις δηλώσεις του δημάρχου δεν έγινε απολύτως σαφές το πώς θα λειτουργήσει σε αυτή τη φάση ο βιολογικός (ανέφερε κάτι για νερό γεωτρήσεων και για λύματα του Λιτοχώρου που θα μπουν...στη συνέχεια - πότε ακριβώς;). Ευχόμαστε ο βιολογικός να λειτουργήσει κανονικά για να δικαιολογηθεί επιτέλους και το αντίστοιχο τέλος που έχει οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες και προσφυγές κατοίκων του Λιτοχώρου, ενώ είναι εξ ίσου σημαντικό να μη χαθεί κι άλλη χρονιά στο θέμα εξοικονόμησης υδάτων άρδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά κυρίως για τους παραγωγούς μας, μα και για τον Δήμο. Εννοείται πως και τα δύο αυτά έργα είναι υψίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη του τόπου μας!
- Διαμαρτυρίες και προσφυγές παραγωγών στον εισαγγελέα για την άρδευση: Τις προηγούμενες εβδομάδες γίναμε δέκτες παραπόνων αρκετών παραγωγών σχετικά με σοβαρές δυσλειτουργίες στην άρδευση. Τουλάχιστον δύο από αυτές τις περιπτώσεις κατέληξαν μέχρι τον εισαγγελέα, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί υποστήριζαν ότι από την αμέλεια ή την συνειδητή αδιαφορία των υπευθύνων οι παραγωγές τους κινδύνευαν άμεσα (προσκομίστηκε και σχετική βεβαίωση γεωπόνου) και προειδοποιούσαν για διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο των επικείμενων διαφυγόντων κερδών. Τελικά μετά από εισαγγελική παρέμβαση οι άνθρωποι μπόρεσαν και πότισαν (και ο άγιος φοβέρα θέλει!). Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε πως βασικός λόγος για όλα αυτά ήταν το γεγονός της μη πληρωμής των αντίστοιχων τελών από τους παραγωγούς και προκάλεσε μάλιστα τον έναν από αυτούς, που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, να βγει και να τον διαψεύσει. Όταν όμως ο παραγωγός σηκώθηκε να μιλήσει, ο πρόεδρος δεν του έδωσε τον λόγο! Τα συμπεράσματα δικά σας. Ούτως ή άλλως τέτοια συμβάντα δεν ευνοούν καθόλου την εικόνα του δήμου. Αναμένουμε εκτενέστερη συζήτηση του ζητήματος της άρδευσης σε επόμενη συνεδρίαση.


Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου