Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
                   
          Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κατερίνη επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τη  Δευτέρα 14  Μαρτίου 2011.
          Στη διάρκεια της επίσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από τον διευθυντή Γεώργιο Νατσιόπουλο και τους καθηγητές και συνομίλησε με τους μαθητές. Η κ. Μαυρίδου ενημερώθηκε για τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, το οποίο ιδρύθηκε το 2005, φιλοξενεί σήμερα 35 μαθητές και απασχολεί 9 καθηγητές. Βασικά αιτήματα καθηγητών και μαθητών είναι η επίλυση του  προβλήματος της στέγασης με τη μετεγκατάσταση σε ένα πιο κατάλληλο κτίριο καθώς  επίσης και  η οικονομική διευκόλυνση της  μετακίνησης των μαθητών από όλο τον νομό Πιερίας. Όπως επισημάνθηκε, η μη δυνατότητα μετακίνησης αποτρέπει μεγάλο αριθμό πολιτών από τους άλλους δύο δήμους που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο σχολείο. Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η ισότιμη μεταχείριση των αποφοίτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και  η δυνατότητα πιστοποίησης και ισότιμης συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
          Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και των καθηγητών, τους συνεχάρη για τη σκληρή καθημερινή τους  προσπάθεια να αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια για τη ζωή και την επαγγελματική τους εξέλιξη και τόνισε ότι η στήριξη  των προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας περιφερειακής αρχής.
         

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με φορείς υγείας
      Συνεργασία με φορείς υγείας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  μετά από  πρωτοβουλία της κ. Μαυρίδου,  παραβρέθηκαν ο  Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, ο  Διοικητής του ΨΝΠΟ, Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, Μαρία Μαλλιάρα, ο  Πρόεδρος του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, Εμμανουήλ Παντελίδης,  ο τ. Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Κωνσταντίνος Χρίστογλου, ο  τ. Διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας, Ιάκωβος  Μπρουσκέλης και  ο  τ. Διοικητής του ΨΝΠΟ, Γεώργιος Μπιτόπουλος.
    Η δημιουργία Επιτροπής Υγείας στην οποία θα μετέχουν το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, το ΨΝΠΟ, ο ιατρικός- οδοντιατρικός και φαρμακευτικός σύλλογος καθώς και ιδιωτικές κλινικές αλλά και ο σχεδιασμός  υγειονομικού χάρτη της περιοχής  ήταν το κυριότερα  θέματα   της συνάντησης. 
    Μεταξύ, άλλων, εξετάστηκαν η ενοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με το ΨΝΠΟ, η ανακαίνιση του παλαιού  νοσοκομείου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος  χώρου με πεζοδρόμηση  της οδού μπροστά από το παλαιό νοσοκομείο, η δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο παλαιό νοσοκομείο καθώς και άλλων επτά νέων ιδιόκτητων Κέντρων Υγείας με χρηματοδότηση του  ΕΣΠΑ αλλά και του νομοσχεδίου  που προβλέπει τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
    Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  ευχαρίστησε τους φορείς για τη συνάντηση και εξέφρασε την πεποίθηση,  ότι  υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ δεσμεύθηκε για μια επόμενη συνάντηση με τους ίδιους φορείς και με τη συμμετοχή του φαρμακευτικού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου