Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης της Πιερίας στη Βουλή.

ο Θανάσης Παπαγεωργίου
 Συζητείται τη Δευτέρα 14 Μαρτίου επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου


 Τα προβλήματα στέγασης των σχολικών μονάδων στην Πιερία, ιδιαίτερα στην Κατερίνη, την Κονταριώτισσα και το Αιγίνιο θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.
 Ο κ. Παπαγεωργίου στην ερώτησή τους καλεί τους αρμόδιους υπουργούς  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα  και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, να απαντήσουν:

 1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στέγασης των σχολικών μονάδων στην Πιερία, ποιες είναι οι ώριμες μελέτες, τα διαθέσιμα και κατάλληλα οικόπεδα για την ανέγερση σχολικών μονάδων στους Δήμους Κατερίνης, Δίου Ολύμπου και Αιγινίου - Κολινδρού ποιες έχουν εγκριθεί, ποιες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ή θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ και πότε;

 2. Υπάρχει στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η ίδρυση και λειτουργία περιφερειακά της πόλης Κατερίνης σχολικών μονάδων (Λυκείων) σε υπάρχοντα σχολικά κτίρια (Κ. Μηλιά, Παραλία, Κορινός) ώστε να υπάρξει μείωση των δαπανών από την μεταφορά των μαθητών στην Κατερίνη και για να  αποσυμφορηθούν αντίστοιχα τα Λύκεια της Κατερίνης;

 Η ερώτηση του κ. Παπαγεωργίου είναι πρώτη στο Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων  και θα συζητηθεί στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 18.00. Η συζήτηση μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου