Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Θα με πείτε τρελό αν ζητήσω εκλογές;


Οι εξελίξεις που έρχονται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου θα είναι ραγδαίες και εντυπωσιακές .

Το “σκηνικό” που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες – άνευ λόγου και αιτίας – δείχνει πως οι εξελίξεις έρχονται.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την προσωπική επίθεση Παπαθανασίου στον Δημόπουλο. Είναι προφανές πως ο Γ. Παπαθανασίου θέλει να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις παίζοντας στο δικό του γήπεδο. Θέλει να αποδείξει πως είναι αυτός που νοιάζεται ακόμα και τώρα για το καλό του τόπου. Άλλωστε στο δικαστήριο που θα γίνει, είναι γνωστό πλέον πως θα χρησιμοποιήσει την  λαϊκή ετυμηγορία και το έργο του για το καλό του τόπου. Πιθανόν να χρησιμοποιήσει και τα λόγια του ποιητή. 

Βγήκε λοιπόν - με 2 μέρες καθυστέρηση – και απάντησε σε μια ερώτηση που δεν του έγινε ποτέ. Βγήκε και ουσιαστικά απάντησε, όχι βέβαια στο κείμενο στήριξης της Ολύμπιας Γης στις σχολικές επιτροπές, αλλά στις δηλώσεις του Κ. Δημόπουλου – σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό – που είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας έπρεπε εδώ και καιρό να έχει παυθεί.
Ο Γ. Παπαθανασίου έκανε προσωπική επίθεση στον Κ. Δημόπουλο. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως ο Κ. Δημόπουλος – έστω και με αυτό το ύφος – του απάντησε. Τεράστιο λάθος, από την θέση άμυνας στην οποία βρίσκονταν εδώ και μέρες – λόγω της επερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ – κατάφερε και τον έβγαλε στην επίθεση και αμύνεται κιόλας. Μέσα στην όλη κατάσταση ενεπλάκη και το όνομα της κας Ζουρζούρα που απάντησε με μία ανακοίνωση που θυμίζει το Think tank άλλου συνδυασμού.

Αυτά Κώστα Δημόπουλε, είναι απλά μαθήματα πολιτικής που ο Γ. Παπαθανασίου τα ξέρει πάρα πολύ καλά. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογείσαι – όταν εκπροσωπείς μια τόσο μεγάλη παράταξη – να κάνεις τέτοια λάθη. Θεωρώ πως έκανες λάθος που απάντησες – ακόμα και με αυτό τον τρόπο. Όταν σου κάνουν τέτοια αήθη προσωπική επίθεση φαίνεται πως πάνε γυρεύοντας. Τους απαντάς εκεί που πονάνε και ειδικά εσύ ως νομικός, ξέρεις πολύ καλά που πονάνε.

Ας πάμε παρακάτω

Είμαι πεπεισμένος πως αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος, ο νόμος στην περίπτωση Παπαθανασίου θα εφαρμοστεί έστω και τώρα.  Από εκεί και πέρα τίθεται θέμα. 

Οι ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές στο Δήμο Δίου – Ολύμπου ψήφισαν όπως ψήφισαν με το γνωστό αποτέλεσμα. Θα ήταν πολύ διαφορετικό το αποτέλεσμα των εκλογών εάν το εκλογικό σώμα γνώριζε από την αρχή πως ο Παπαθανασίου δεν θα κατείχε για όλο το χρονικό διάστημα την θέση του Δημάρχου. Τα πυροτεχνήματα των Τσιφοδήμου – Λάππα εμένα δεν μου λένε τίποτα, απλά γιατί για το μεν πρώτο χάθηκαν σε μία νύχτα και για τον δεύτερο που είχε και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ άφησε το θέμα και το ξαναθυμήθηκε όταν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατέθεσαν την ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων.

Επιλεκτικά ο ελεγκτής νομιμότητας – ο οποίος μπορεί να μην επιλέχθηκε ακόμα αλλά ο περιφερειαρχής οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του - δεν έχει εφαρμόσει το νόμο στην περίπτωση Παπαθανασίου, από την άλλη όμως οι αρμόδιοι κατά τόπους περιφερειάρχες έχουν παύσει για ανάλογα κακουργήματα τον δήμαρχο Ζαχάρως και τον δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Πέτρο Μαντούβαλο έως την δίκη τους, τουλάχιστον. 

Επιλεκτικά λοιπόν, ο Καλλικράτης ως νόμος, δεν εφαρμόζεται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. Θα με πείτε τρελό εμένα αν επιλεκτικά εδώ ζητήσω ξανά εκλογές; Μα γιατί να με πείτε τρελό; Μη εφαρμογή του νόμου και η μία, μη εφαρμογή του νόμου και η άλλη.

Εν κατακλείδι ο Παπαθανασίου επιλέχθηκε από το λαό για τη θέση που κατέχει και όχι οι πιθανοί αντικαταστάτες Φαρμάκης, Κιάφας και Μυλωνέρος.

Ας μιλήσει ξανά ο λαός και ας αποφασίσει. Αυτή τη φορά γνωρίζοντας όλη την αλήθεια αλλά και τις συμπεριφορές όλων.

Δεξιός Ψάλτης

21 σχόλια:

  1. SWSTO TO ARTHRO PSALTH DEN MOY FANHKE OMWS LATHOS O DIMOPOYLOS. KALA EKANE TI NA MHN APANTOYSE TOSO EPITHESI EKANE O ALLOS. KAI APANTHSE ME PRWTOTYPO TROPO POY METRHSE GIATI TON EIXAME GIA XENERWTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι ειναι ξενερωτος ο Δημοπουλος δεν χωραει αμφιβολια.Οσο για το αρθρο σου δεηιε ψαλτη οσο και να γκρινιαζεισ τον Παπαθαναση θα χεις δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΝΑΝΕ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ.ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα λεφτα η δηλωση Δημοπουλου *συγγνωμη κλπ*. Πολύ γελιο, ετσι επρεπε, ειρωνικα. Μετα τρελλαθηκε ο Παπαθανασης και εβγαλε δελτία τύπου μέχρι και σε πολίτη και έβαλε και την Παύλου να βγαλει δελτιο τυπου γιατί τον πέταξε στο καναβάτσο ο Δημόπουλος με τη δηλωσαρα. Κατα τ αλλα σωστος ο Δεξιος ψαλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΙΠΕ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ περιμένω να βγάλει και δελτίο τύπου για τους κάφρους που μπήκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ημιτελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεξιέ Ψάλτη με εκπλήσεις θετικά. Αυτό για τις εκλογές το σκεφτόμουν κι εγώ.
    Μας έχεις χαρίσει τρία πολύ ωραία άρθρα.
    Συνέχισε να τα λες όπως πρέπει.
    Όλα τα λεφτά το "καρφί" για το think tank.
    ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιον εννοει ρε παιδια think tank?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΓΑΛΕ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΒΓΑΛΕ ΔΕΛΤΙ - ΒΓΑΛΕ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Δεξιέ Ψάλτη!
    Έβαλες τα πράματα στην θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεξιέ ψάλτη καλά τα λες, αλλά δε μπορούμε να σε πιάσουμε από πουθενά! Αυτό βέβαια είναι καλό! Πάντως αν και κατά βάθος δε θες το Δημόπουλο, φαίνεται ότι μάλλον τον θεωρείς αναγκαίο κακό! Γιατί η παλιά σου πρόταση για νέο πρόσωπο από το δεξιό χώρο (που δε μας λες και ποιο θες να είναι) μάλλον δεν προλαβαίνει να γίνει πραγματικότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών - κάτι που όσο κι αν μοιάζει μακρινό ενδεχόμενο δεν είναι εντελώς απίθανο! Προσπαθείς να τα "χώσεις" στους Τσιφοδήμο, Λάππα και έτσι έμμεσα προκρίνεις λύση Δημόπουλου παρά τις παρατηρήσεις που του κάνεις. Εκτός κι αν είσαι κρυφοκομμουνιστής και θες..Κουρίτα!!!
    Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους, επειδή μίλησες για "πυροτεχνήματα" στο θέμα της αργίας Παπαθανασίου, μπορείς να μου πεις αν ο Δημόπουλος αναφέρθηκε έστω και μία φορά στο θέμα αυτό προεκλογικά; Νη κάνεις άδικα τον κόπο! ΟΥΤΕ ΜΙΑ!! ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΤΗΡΗΣΕ! Μόνο μετά την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ άνοιξε το στοματάκι του! Για τον Τσιφοδήμο θα συμφωνήσω ότι τα όσα είπε προεκλογικά - δεύτερος και καταιδρωμένος μετά τον ΛΑΠΠΑ - τα ισοπέδωσε με την στάση του στον δεύτερο γύρο.
    Ο Λάππας όμως γιατί πυροτέχνημα; Ο πρώτος που βγήκε ΔΗΜΟΣΙΑ και μίλησε για το ζήτημα αυτό ήταν εκείνος! Κι έσυρε τον Τσιφοδήμο (τον μόνο που είχε τα επίσημα έγγραφα στη διάθεσή του) να παραδεχθεί ότι υπάρχει θέμα αργίας Παπαθανασίου αναγκάζοντας έτσι τον τελευταίο να προχωρήσει σε μία σειρά από παλινωδίες στις δηλώσεις του για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Που ήταν ο Δημόπουλος (ο μόνος νομικός της "παρέας") όταν συνέβαιναν αυτά; Σιωπούσε! Πολύ "όψιμος" επικριτής του Παπαθανασίου έγινε, ίσως γιατί τον ειδοποίησαν οι δικοί του πως πρέπει να "κουνηθεί" λιγάκι γιατί τον είχε πάρει "από κάτω"!
    Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα των πιθανών πρόωρων εκλογών θέλω να πω ότι με γεμίζουν ικανοποίηση τα σχόλια που διαβάζω ακόμη και από δεξιούς φίλους υπέρ του Νίκου Λάππα, γιατί είμαι από εκείνους που στήριξαν την υποψηφιότητα τοα από πολύ νωρίς και νά΄σαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν το ΠΑΣΟΚ δεν "κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου" και έδινε τα "χρίσματα" νωρίτερα κι όχι το...Σεπτέμβρη!
    Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Νίκος Λάππας είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή γιατί έχει όραμα για ανάπτυξη του Δήμου μας με κοινωνική δικαιοσύνη και με ανθρώπινο πρόσωπο μακριά από τα γνωστά ή άγνωστα συμφέροντα (τα οποία άλλωστε δεν τον στήριξαν και πήγαν κόντρα στη υποψηφιότητα του!).
    Αυτά για τώρα. Θα τα ξαναπούμε!

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ τα λες όλα σωστά «δεξιέ ψάλτη» σε ένα σημείο βρίσκω κενό.
    Δεν λες τι έπρεπε να κάνει ο Δημόπουλος μετά την πραγματικά «αήθη» επίθεση που του έκανε ο Παπαθανασίου. Απλά το χαρακτηρίζεις λάθος. Και σταματάς εκεί χωρίς να πεις την άποψή σου.
    Προσωπικά περίμενα απάντηση, γιατί, επί τις ουσίας, ο Παπαθανασίου είχα άδικο,δεν φάνηκε πουθενα ότι έτρεξε για να μη γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων.
    Κατηγορεί το Δημόπουλο ότι μένει Αθήνα, αλλά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τους γονείς και τα παιδιά του Δήμου του ήταν αυτός απών, έστειλε αντιπρόσωπο αντι να πεταχτεί μέχρι τον Παντελεήμονα

    Γι αυτό, δεξιέ ψάλτη, νομίζω ότι εδώ μέτρησε ο Δημόπουλος.
    Του έδωσε έδαφος ο Παπαθανσίου με το δελτίο τύπου του και ο Δημόπουλος με αυτό το ασυνήθιστο δελτίο τύπου φάνηκε πανταχού παρών. Ο κόσμος το περιεργάστηκε, το σχολίασε και γέλασε. Δημιούργησε θέμα. Η εβδομάδα αυτή ήταν εβδομάδα Δημόπουλου. Στάθηκε αξιοπρεπώς στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες έκανε τα πάντα και όλους να ασχολούνται μ’ αυτόν!
    Δεν ξέρω ποιος του έγραψε το δελτίο τύπου ή αν το έγραψε ο ίδιος, πάντως μπήκε στο παιγνίδι απότομα και έντονα, εκεί που φαινόταν πιο πολύ ο Λάππας, που στη φάση αυτή ήταν απών (για τον Τσιφοδήμο δε συζητάμε, δεν υπάρχει πουθενά)
    Δεν μου φάνηκε να παραδίδει μαθήματα πολιτικής ο Παπαθανασίου, μάλλον την έφαγε μόνος του κι έβαλε το Δημόπουλο στο παιχνίδι ενώ ήταν εκτός.
    Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να αναστηθεί ο Δημόπουλος και ο Παπαθανασίου τα κατάφερε.
    Λάθος επίσης του Παπαθανασίου, επειδή τον "τάπωσε" ο Δημόπουλος (κατά τη γνώμη μου), την πλήρωσε ένας ταλαιπωρημένος γονέας Αθανάσιος Παπαμιχαήλ από τους Νέους Πόρους, γιατί, αντί να απαντήσει ευθέως στο Δημόπουλο που ήθελε τάχα να τον σνομπάρει, απάντησε στον Παπαμιχαήλ. Μετά έβαλε τη Ζουρζούρα να απαντήσει στο Δημόπουλο αλλά χωρίς πλέον ουσία. Για μένα το παιχνίδι είχε χαθεί.
    Αυτό που καταλογίζω στο Δημόπουλο πιο πολύ είναι ότι ο ίδιος, ενώ ήταν νομικός, δεν "κυνήγησε" τον Παπαθανασίου προεκλογικά και κρατούσε χαμηλό προφίλ. Ο ίδιος ισχυρίζεται σε εκπομπές ότι δεν είχε την δικογραφία και ως νομικός δεν μπορούσε να αναφερθεί σε κάτι που δεν έχει δική του αντίληψη.
    Βέβαια, και διορθώνω εδώ τον αριστερό ψάλτη. Στο δρόμο για τη δεύτερη Κυριακή έκανε επίθεση στον Παπαθανασίου αλλά ήταν αργά.
    Γ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιλαμε για παραλυρημα Παπαθανασιου. πρωτη φορα στην ιστορια του τον κανουν αντιπολιτευση και τα παιξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην αλλαξετε πλευρο θα πεσετε...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμείς και να πέσουμε θα πέσουμε στα...μαλακά! Εσύ με τον Παπαθανάση δεν ξέρω πόσο ανώμαλη πτώση θα έχετε! Τό΄πιασες το υπονοούμενο μεγάλε (που έλεγε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ); Τό' πιασες, τό ' πιασες!!
    Υ.Γ: Κι αυτός ο Καρατζαφέρης βρε παιδί μου! Από τη μία στέλνει δώρο άγαλμα κι από την άλλη...ερώτηση - φωτιά με τους βουλευτές του! Τι σου είναι αυτά τα "λάφυρα" τέλος πάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. O Δημόπουλος έπιασε το θέμα Παπαθανασίου την Πέμπτη το βράδυ που μίλησε στο Λιτόχωρο και με λάθος τρόπο.
    2. Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν εκλογές ξανά στο δήμο Δίου - Ολύμπου, δεν έχω τις γνώσεις να ερμηνεύσω το νόμο.
    3. Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη, ο Νίκος ο Λάππας είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, με χαμηλό προφίλ και παλικάρι. Θεωρώ όμως πως στο θέμα Παπαθανασίου και αυτός περίμενε. Π.χ. δεν θα μπορούσε και ως μέλος της συντονιστικής με την συνεργασία και των άλλων μελών να απευθύνουν ένα ερώτημα στον ορισμένο από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη και να ρωτούν πολύ απλά γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;
    4. Ο Νίκος ο Λάππας ανήκει στην πτέρυγα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Ότι είναι να πει το λέει ευθεώς και η αλήθεια είναι πως τον συμπαθώ πολύ. Άλλωστε όλοι αυτοί οι παλιοί παπανδρεϊκοί έχουν μια κάποια συμπάθεια στον Αντώνη Σαμαρά και αυτό με φέρνει ακόμα πιο κοντά τους.
    5. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εβδομάδα Δημόπουλου. Αυτό είναι δεδομένο. Θεωρώ όμως πως ο Δημόπουλος δεν έπρεπε να απαντήσει στον Παπαθανασίου επί του θέματος. Έπρεπε να του πει για την παύση του.
    6. Τα λοιπά θα τα δούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
    Ετοιμάζω ένα αρθράκι ακόμα, σύντομα ξανά κοντά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δ ξερω αν υπαρχει νομοσ που να προβλεπει τετοιεσ καταστασεισ κ αν ειναι εφυκτο να γινουν εκλογεσ στο δημο διου-ολυμπου, αλλα στη πραγματικοτητα χαιρομαι που το αναφερουμε κ το συζηταμε ολοι μασ κ που δ ασχολουμαστε με τα κοινα μονο την ωρα των εκλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσον αφορά τον κύριο Κώστα Δημόπουλο, πιστεύω ότι ήταν λάθος που δεν μίλησε για τον κύριο Γιώργο Ππαπαθανασίου, για τον κύριο Κώστα Κουκοδήμο πριν τις εκλογές (δηλαδή αυτά που είπε το βράδυ της ήττας του και τα σχετικά), γιατί μπορεί να ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εκλογών,λέμε τώρα, υποθετικά μιλάμε στο συγκεκριμένο θέμα, τίποτα δεν είναι σίγουρο στην πολιτική, όπως έκανε στη βόρια Πιερία ο κύριος Βαγγέλης Πολύζος, που τους τα ΄χωσε πριν τις εκλογές και όχι μετά, όταν κατάλαβε τι παιζόταν.Το ότι μίλησε μετά, δηλαδή εκείνο το βράδυ, δεν ήταν τελικά τόσο κακό, αυτός το έκανε έτσι για να μην τον περνάνε για κορόϊδο. Το παιχνίδι σ΄αυτές τις εκλογές ήταν πολύ σκληρό και το 95% των υποψηφίων έκανε προσωπικό καθαρό αγώνα πέρα από το συμφέρον του συνδιασμού του, δηλαδή ο καθένας έκανε τις δικές του δημόσιες σχέσεις για να σώσει έστω και για λίγο το τομάρι του, αυτό φάνηκε από την ομιλία του κύριου Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τώρα όσον αφορά τον αριστερό ψάλτη έχει δίκιο σ΄αυτά που γράφει από ιδεολογική άποψη, τον καταλαβαίνω γιατί είναι ιδεολόγος ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ, σέβεται την ιδεολογία του, δeν πατά σε δύο βάρκες αλλά δυστυχώς είναι είδος προς εξαφάνιση,όπως και οι γνήσιοι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που σε λίγο, στο Λιτόχωρο τουλάχιστον στα δάχτυλα απ΄το ένα και μόνο χέρι θα τους μετρούμε, ούτε Τ.Ο. δεν θα μπορεί να κάνει ΔΕΞΙΑ παράταξη στο Λιτόχωρο.Τέλος, για το ''επίμαχο '', θέμα ΄΄ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ΄΄, έχω την αίσθηση, όπως λέει και κύρια Αννίτα Πάνια ΄΄να ΄χαμε να λέγαμε', δηλαδή ιστορίες για αγρίους, τίποτα νομίζω δεν θα γίνει, θα πάνε όλα καλά γι΄αυτόν,τώρα αντικειμενικά να μην ξεχνάμε ότι το βασικό πρόβλημα στο Νέο Δήμο Δίου Ολύμπου, δεν ο κύριος Γιώργος Ππαθανασίου και το δικαστήριο του (αυτό βέβαια η δικαιοσύνη θα το κρίνει ορθά), αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε τέτοιους για όλους μας χαλεπούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1. O Δημόπουλος έπιασε το θέμα Παπαθανασίου την Πέμπτη το βράδυ που μίλησε στο Λιτόχωρο και με λάθος τρόπο.
    2. Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν εκλογές ξανά στο δήμο Δίου - Ολύμπου, δεν έχω τις γνώσεις να ερμηνεύσω το νόμο.
    3. Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη, ο Νίκος ο Λάππας είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, με χαμηλό προφίλ και παλικάρι. Θεωρώ όμως πως στο θέμα Παπαθανασίου και αυτός περίμενε. Π.χ. δεν θα μπορούσε και ως μέλος της συντονιστικής με την συνεργασία και των άλλων μελών να απευθύνουν ένα ερώτημα στον ορισμένο από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη και να ρωτούν πολύ απλά γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;
    4. Ο Νίκος ο Λάππας ανήκει στην πτέρυγα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Ότι είναι να πει το λέει ευθεώς και η αλήθεια είναι πως τον συμπαθώ πολύ. Άλλωστε όλοι αυτοί οι παλιοί παπανδρεϊκοί έχουν μια κάποια συμπάθεια στον Αντώνη Σαμαρά και αυτό με φέρνει ακόμα πιο κοντά τους.
    5. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εβδομάδα Δημόπουλου. Αυτό είναι δεδομένο. Θεωρώ όμως πως ο Δημόπουλος δεν έπρεπε να απαντήσει στον Παπαθανασίου επί του θέματος. Έπρεπε να του πει για την παύση του.
    6. Τα λοιπά θα τα δούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
    Ετοιμάζω ένα αρθράκι ακόμα, σύντομα ξανά κοντά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεξιέ ψάλτη καλά τα λες, αλλά δε μπορούμε να σε πιάσουμε από πουθενά! Αυτό βέβαια είναι καλό! Πάντως αν και κατά βάθος δε θες το Δημόπουλο, φαίνεται ότι μάλλον τον θεωρείς αναγκαίο κακό! Γιατί η παλιά σου πρόταση για νέο πρόσωπο από το δεξιό χώρο (που δε μας λες και ποιο θες να είναι) μάλλον δεν προλαβαίνει να γίνει πραγματικότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών - κάτι που όσο κι αν μοιάζει μακρινό ενδεχόμενο δεν είναι εντελώς απίθανο! Προσπαθείς να τα "χώσεις" στους Τσιφοδήμο, Λάππα και έτσι έμμεσα προκρίνεις λύση Δημόπουλου παρά τις παρατηρήσεις που του κάνεις. Εκτός κι αν είσαι κρυφοκομμουνιστής και θες..Κουρίτα!!!
    Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους, επειδή μίλησες για "πυροτεχνήματα" στο θέμα της αργίας Παπαθανασίου, μπορείς να μου πεις αν ο Δημόπουλος αναφέρθηκε έστω και μία φορά στο θέμα αυτό προεκλογικά; Νη κάνεις άδικα τον κόπο! ΟΥΤΕ ΜΙΑ!! ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΤΗΡΗΣΕ! Μόνο μετά την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ άνοιξε το στοματάκι του! Για τον Τσιφοδήμο θα συμφωνήσω ότι τα όσα είπε προεκλογικά - δεύτερος και καταιδρωμένος μετά τον ΛΑΠΠΑ - τα ισοπέδωσε με την στάση του στον δεύτερο γύρο.
    Ο Λάππας όμως γιατί πυροτέχνημα; Ο πρώτος που βγήκε ΔΗΜΟΣΙΑ και μίλησε για το ζήτημα αυτό ήταν εκείνος! Κι έσυρε τον Τσιφοδήμο (τον μόνο που είχε τα επίσημα έγγραφα στη διάθεσή του) να παραδεχθεί ότι υπάρχει θέμα αργίας Παπαθανασίου αναγκάζοντας έτσι τον τελευταίο να προχωρήσει σε μία σειρά από παλινωδίες στις δηλώσεις του για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Που ήταν ο Δημόπουλος (ο μόνος νομικός της "παρέας") όταν συνέβαιναν αυτά; Σιωπούσε! Πολύ "όψιμος" επικριτής του Παπαθανασίου έγινε, ίσως γιατί τον ειδοποίησαν οι δικοί του πως πρέπει να "κουνηθεί" λιγάκι γιατί τον είχε πάρει "από κάτω"!
    Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα των πιθανών πρόωρων εκλογών θέλω να πω ότι με γεμίζουν ικανοποίηση τα σχόλια που διαβάζω ακόμη και από δεξιούς φίλους υπέρ του Νίκου Λάππα, γιατί είμαι από εκείνους που στήριξαν την υποψηφιότητα τοα από πολύ νωρίς και νά΄σαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν το ΠΑΣΟΚ δεν "κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου" και έδινε τα "χρίσματα" νωρίτερα κι όχι το...Σεπτέμβρη!
    Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Νίκος Λάππας είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή γιατί έχει όραμα για ανάπτυξη του Δήμου μας με κοινωνική δικαιοσύνη και με ανθρώπινο πρόσωπο μακριά από τα γνωστά ή άγνωστα συμφέροντα (τα οποία άλλωστε δεν τον στήριξαν και πήγαν κόντρα στη υποψηφιότητα του!).
    Αυτά για τώρα. Θα τα ξαναπούμε!

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιον εννοει ρε παιδια think tank?

    ΑπάντησηΔιαγραφή