Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Συγκριτικό πλεονέκτημα η στάση του «Προαστιακού» στην παραλία Παντελεήμονα – Σκοτίνας

Δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα Πιερίας κ. Δημήτριου Μιχωλού

Μετά την γνωστοποίηση της απάντησης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια, σε ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζεται θετική στη δημιουργία στάσης στην περιοχή Παραλίας Ν. Παντελεήμονα – Σκοτίνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα Πιερίας ο κ. Δημήτριος Μιχωλός, δήλωσε:

«Η διεκδίκηση δημιουργίας στάσης του προαστιακού στην παραλία είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2002.
Τότε ως πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων (Π.Ο.Ε.Δ.Δ.), ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Βερελή (επιστολή 15-7-2002) να εντάξει στο τότε κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΣΕ την κατασκευή στάσης στην περιοχή της παραλίας Ν. Παντελεήμονα – Σκοτίνας.
Όπως καταγράφεται στην επιστολή «..η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη όλοτο χρόνο και κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Δεν υπάρχει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς που να σταθμεύει και να εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες. Υπενθυμίζουμε πως στην περιοχή του Ν. Παντελεήμονα υπάρχουν 60 επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και  Ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 4.000 ατόμων και 9 Κάμπινγκ συνολικής δυναμικότητας 6.500 ατόμων».
Τα επόμενα χρόνια στην προσπάθεια διεκδίκησης της στάσης είχαμε αρωγό και τπν Δήμο Ανατολικού Ολύμπου ο οποίος ενίσχυσε την προσπάθεια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικά έγγραφα αιτήματα.
Με τα επανειλημμένα αιτήματα και τις οχλήσεις, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κατόπιν ως πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα, ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ και των αρμοδίων εταιριών του (ΕΔΙΣΥ – ΕΡΓΟΣΕ) και έκαναν αυτοψία στο χώρο καθόρισαν τη θέση που μπορεί να γίνει η στάση.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς καμιά εξέλιξη στο θέμα είναι θετικό που ο βουλευτής Πιερίας κ. Παπαγεωργίου, όταν ενημερώθηκε για το αίτημά μας το  προώθησε αμέσως και πήραμε αυτή τη θετική απάντηση από τον αρμόδιο υφυπουργό.

Είναι χρήσιμο να επισημάνω πως μια στάση του προαστιακού στην περιοχή της παραλίας Σκοτίνας – Ν. Παντελεήμονα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα να φτάσουν με χαμηλό κόστος, γρήγορα, με ασφάλεια και άνεση, σε σχέση με την επιλογή της εθνικής οδού και τους υψηλού κόστους της βενζίνης και κυρίως των διοδίων. Αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο στους επισκέπτες της περιοχής μας που είναι από τις πλέον δημοφιλείς των παραλίων της Πιερίας.
Ελπίζω τα έργα κατασκευής των κρηπιδωμάτων της στάσης να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να προλάβουμε και την φετινή τουριστική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου