Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Περιβαλλοντική Ημερίδα υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Πόλις, Πολίτης, Περιβάλλον»
διοργάνωσε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου που ήταν και ο κεντρικός εισηγητής. Άλλοι εισηγητές ήταν από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και μίλησαν για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούσαν το Νερό και την Ενέργεια στο Αστικό Περιβάλλον. 
Η ημερίδα έγινε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, που λειτουργεί από το 1893 σε ένα κτίριο σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας. Το σχολείο αυτό φθίνει όπως και τα άλλα έξι σχολεία της Πόλης. Ταυτόχρονα στο Ζάππειο Σχολείο, οκτώ Περιβαλλοντικές Ομάδες σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίαζαν εργασίες τους στους μαθητές του Ζαππείου. Βασικός διοργανωτής της όλης προσπάθειας και της Ημερίδας, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, ήταν και ο συμπατριώτης μας από το Λιτόχωρο και Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Αγωγής, φυσικός, Φαρμάκης Γιάννης. 
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση εκπαιδευτικοί πρόσφεραν έντυπο και ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία Ζωγράφειο, Ζάππειο και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή καθώς και στη Σχολή της Χάλκης. Επίσης παρέδωσαν και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Νοσοκομείο – Γηροκομείο του Μπαλουκλή που έχει μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη της νοσηλείας των Ελλήνων της Ομογένειας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου