Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Η Αναγέννηση της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/03/05/89251/

Δυστυχώς για την πατρίδα, η όποια προσπάθεια καταβλήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε.
Το σκηνικό της ύστερης μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά ,όλοι οι φορείς της αργά αλλά σταθερά αναδιατάσσονται , η ώρα της νέας μεταπολίτευσης σήμανε.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα αίτια αυτής της αποτυχίας , μπορούμε να μιλάμε ώρες για  ολιγωρίες , λάθος μίγμα πολιτικής  και άλλα , είναι όμως καθαρό ότι η αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου όπως και της προηγούμενης του Κ.Κ. ήταν αποτυχία , κυρίως του πολιτικού προσωπικού.
Πολιτικό προσωπικό που ανδρώθηκε μέσα στο ψέμα της μεταπολίτευσης, που γαλουχήθηκε στα νάματα της διαπλοκής, που έκανε εμπόρευμα συναλλαγής μια θέση στο δημόσιο, ήταν αναμενόμενο να αποτύχει.
Οι επισημάνσεις του Αρχηγού της Ν.Δ. δικαιώνονται, όμως αυτό δεν αρκεί.
Οι ίδιες παθογένειες που παρατηρούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ , παροικούν  και στον χώρο της πατριωτικής παράταξης.
Το πολιτικό προσωπικό της οποίας δεν διαθέτει (αφού για πολλά χρόνια ο πολιτικός λόγος πασοκοποιήθηκε) καμία φρεσκάδα ,παραμένει δε αγκυλωμένο στα ίδια μεταπολιτευτικά τερτίπια.
Επιπρόσθετα   στερούνται  του πασοκικού πολιτικού θράσους  και της πολιτικής « μαγκιάς» , που θα ήταν δυνατόν πρόσκαιρα έστω να τους συντηρήσει στην εξουσία.
Η περί “ντιντήδων” συζήτηση κατασυκοφαντήθηκε από το σύστημα κυρίως εκτός κόμματος, αλλά και μέσα σε αυτό.
Είναι όμως επίκαιρη, αρέσει δεν αρέσει, και θα επανέλθει στην επικαιρότητα εν όψει εκλογών και θα λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της παράταξης.
Πολλοί από μας , που συμμετέχουν στην πολιτική συζήτηση αυτού του ιστό-τόπου, έχουν χαρακτηρισθεί « Σαμαροφύλακες» και “ρεβανσιστές”. Ουδέν ανακριβέστερο.
Για κάποιους από μας:
Είναι ξεκάθαρό ότι ομάδα που χάνει με 11-0 δεν αλλάζει μόνον τον προπονητή , αλλάζει και τους παίχτες ,αλλάζει  φιλοσοφία (κι ας κλαίν τα ορφανά του απολιτίκ μεσαίου χώρου), αλλάζει  ακόμη και τους ανθρώπους που κουβαλάν τις αποσκευές.
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν γιατί ο κ. Αντώναρος, ή ο κ. Σιούφας, για να αναφέρω μόνο ορισμένους, μπορούν να ελπίζουν ότι θα πρέπει να ξανά- κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια αυτής της παράταξης.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τα ορφανά του μεσαίου χώρου ,τα απολιτίκ προϊόντα ενός αποτυχημένου συστήματος, πρέπει να κοσμούν τις λίστες.
ΤΕΛΟΣ !
Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού ήταν παραπάνω (στη συγκεκριμένη συγκυρία) από επιλογή αρχηγού.
Ήταν στην ουσία επιλογή πολιτικού πολιτισμού
Δεν εγκαλώ και δεν έχω το δικαίωμα , να εγκαλέσω κανένα συμπατριώτη που στήθηκε στην ουρά να ψηφίσει την κ. Μπακογιάννη , αντίθετα τους τιμώ και τους νιώθω αδέλφια.
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μεγαλόσχημων που τάχθηκαν με το σύστημα Ντόρα εγκαλούνται και θα εγκαλούνται στην συνείδηση μου στο διηνεκές  γιατί τόσο καταλάβαιναν και τόσο μπορούσαν.
Με  αυτούς ούτε μέλλον, ούτε νέα μεταπολίτευση υπάρχει, για τον λόγο ότι ούτε τις ίδιες ανησυχίες μοιράζονται, ούτε την ίδια καθαρή επιλογή για το μέλλον του τόπου.
Στην διάφανη πλέον  προοπτική επανόδου στην εξουσία του κόμματος με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά , σε μικρότερο διάστημα απ αυτό που χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ για να αποδομηθεί,  οι ρότορες των ελικοπτέρων θα ακουστούν πάνω από το μέγαρο Μαξίμου και την Βουλή.
Με αυτό το πολιτικό προσωπικό, η αποτυχία είναι δεδομένη.
Επειδή σε κατάσταση πολέμου ,στην οποία βρίσκεται σήμερα η κοινωνία και η πατρίδα, οι συνταγές αποτυχίας είναι παραπάνω από ξεκάθαρες και η συνταγή της επιτυχίας ομοίως προβάλλει διάφανα.
Αγαπητέ πρόεδρε, ανασύνταξες τον πολιτικό λόγο βάζοντας τέλος στο τέλμα του μεσαίου χώρου.
Δημιουργείς γύρω σου μια νέα  ηγετική ομάδα.
Στα σπλάχνα της παράταξης πρέπει να στραφείς για το καινούργιο πολιτικό προσωπικό, βρίσκονται εκεί να περιμένουν νέοι (όχι ηλικιακά μόνο) ,πετυχημένοι, που η καρδία τους διψά για προσφορά  και κυρίως είναι υγιείς από το καρκίνωμα που λέγεται μεταπολίτευση.
Μόνον μ΄ αυτούς , θα υπάρξει αναγέννηση για την παράταξη και την πατρίδα.
Μόνον μ΄αυτούς , θα σου δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσεις με την ιστορία.
Με τιμή  -
Ένας παλιός

4 σχόλια:

 1. ξυσ' τα α-----α με γκασμα.αποκριατικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλλό ένα ευχέλαιο - λιβάνισμα στον Αντώνη Σαμαρα από έναν "παλιό" που θέλει να γίνει προφανώς μέρος της "νέας ηγετικής ομάδας". Κύριε "παλιέ" τολμήστε πρώτα να πείτε το ονομα ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, που το λέτε Κ.Κ. προτείνετε ανοιχτά να απομακρυνθεί από το κόμμα και όλα τα κατάλοιπα του, ανάμεσα στα οποία είναι και ο Mr blazer, ο υπαρχηγός σας Αβραμόπουλος που από όποιο Υπουργείο πέρασε έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σπατάλης και ανικανότητας, ζητήστε ξανά και ξανά συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα 5 1/2 χρόνια μάσας, ξάπλας, ρεμούλας και playstation, πάψτε να νομίζετε πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και τότε ίσως ξεκολλήσετε από το 20% που έχετε απέναντι στον υπάλληλο του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και u.s.a. Gefrey!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή