Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Γενική Συνέλευση και η κοπή της Πίτας της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Τ.

Οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας συναντιούνται στο διαδύκτιο
Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση τους πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, στα ιδιόκτητα γραφεία τους, στην Αθήνα.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επέτρεψε σε πολλούς να παραβρεθούν στην καθιερωμένη συνάντηση που έχουν τα μέλη της ΕΣΕΤ, στην αρχή κάθε χρόνου, με αφορμή την Γενική Συνέλευση και την κοπή της πίτας. Η διασπορά των μελών της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου σε όλες της γωνιές της Ελλάδας δεν επιτρέπει την συχνή επαφή των μελών. Μια συνάντηση όπου και να αποφασιστεί να γίνει, ακόμη και στην Αθήνα η οποία αποτελεί, κατά τεκμήριο, την πλέον κοντινή και προσβάσιμη πόλη για όλους, δεν  έχει την προσδοκώμενη συμμετοχή. 

Αντιμετωπίζοντας αυτή την πραγματικότητα και πιστεύοντας πως κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία, οι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΕΤ, αποφάσισαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.
Να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο και να οργανώσουν την ιστοσελίδα της Ένωσης έτσι ώστε να αποτελεί «τόπο» συνάντησης όλων των μελών από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε τριμελής Επιτροπή η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία της ιστοσελίδας (www.eset.gr) η οποία θα αναβαθμιστεί και θα επαναλειτουργήσει με νέα δεδομένα και πολλές νέες δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία, σε ένα περίπου μήνα.
Στόχος είναι, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΤ κ. Γιώργος Κουκουλιάτας, η ιστοσελίδα της ΕΣΕΤ να αποτελέσει «τόπο συνάντησης» όλων τους δημοσιογράφους –μέλη της ΕΣΕΤ. Να τους δοθεί η δυνατότητα να προβάλλουν τη δουλειά τους, να καταθέτουν τις απόψεις τους, να ανταλλάσουν θέματα και ιδέες με άλλα μέλη σε όλη την Ελλάδα, να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ τους.


Η κοπή της πίτας

Μετά  την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πίτας της ΕΣΕΤ και ανταλλάχθηκαν ευχές για καλή και παραγωγική χρονιά με καλές ειδήσεις για όλους. Η τυχερή της χρονιάς, η οποία κέρδισε μαζί με το φλουρί και το καθιερωμένο δώρο της ΕΣΕΤ (μικρό κόσμημα τύχης) είναι η Μαρία Βαλσαμίδου από την Πιερία. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου