Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΣΤΗ ΡΗΤΙΝΗ: «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ…»

Μια ακόμη καπνοπαραγωγική περιοχή, το δημοτικό διαμέρισμα της Ρητίνης, επισκέφτηκε το κλιμάκιο της ΕΑΣ Πιερίας, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, το βράδυ και μίλησε στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, συνεχίζοντας την ενημερωτική πρωτοβουλία που έλαβε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Πέτρος Παπανικολάου και υλοποιεί ο Δ/ντής της Οργάνωσης Θανάσης Γκουντάρας με εξαιρετική επιτυχία.
Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης και π. Δήμαρχος Πιερίων Δημήτρης Βαϊνάς παρουσίασε και καλωσόρισε το κλιμάκιο  της ΕΑΣ και στην συνέχεια ο Διευθυντής της Ένωσης Θανάσης Γκουντάρας ενημέρωσε τους καπνοπαραγωγούς της Ρητίνης για το Μέτρο 144, που αφορά άμεσα συνολικά 44.000 καπνοπαραγωγούς σε όλη την χώρα, για το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορά 1000 δικαιούχους αγρότες ανά την επικράτεια, καθώς και για τα Σχέδια Βελτίωσης.
Ειδικά για αυτά, ανέφερε πως «υπάρχουν διαθέσιμα περί τα 80 εκατ. Ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς, στα οποία δεν έχει όμως ιδιαίτερη πρόσβαση η πλειοψηφία του καπνοπαραγωγικού κόσμου. Από τα 3 Μέτρα αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το Μέτρο 144» και ειδικότερα για αυτό ο κ. Γκουντάρας έκανε εκτενή αναφορά.
«Βασική καλλιέργεια για την Πιερία είναι η καπνοκαλλιέργεια», επεσήμανε ο Διευθυντής της ΕΑΣ και «θα διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός αν «φύγει» η ποικιλία μας, μετά το 2013, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ του 2014-2020. Όλα αυτά βέβαια θα έχουν οριστικοποιηθεί ως αποφάσεις μέχρι το τέλος του 2012», όπως συμπλήρωσε ο ίδιος.
Δεν παρέλειψε να δώσει και το στίγμα του όλου εγχειρήματος της Διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας τονίζοντας πως «για την Οργάνωσή μας προέχει ο ενημερωμένος αγρότης και για αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει αυτή την αμφίδρομη ενημέρωση σε όλα τα σημεία, την οποία θα συνεχίσουμε και στο μέλλον»….
Στην ομιλία παραβρέθηκαν και την παρακολούθησαν: ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Πέτρος Παπανικολάου, ο  Αντιπρόεδρος Διονύσης Παππάς, το μέλος του ΔΣ Νίκος Δάγκας,  ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Βαϊνάς, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Λάζαρος Ντόντης και οι Πρόεδροι της τοπικής κοινότητας Ρητίνης Γιάννης  Λάιος, Ελατοχωρίου Νίκος Γκλάρας(Κούης) και της Βρύας  Κώστας Στραβογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου