Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Ανοιχτές συναντήσεις Γ.Παπαθανασίου


ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ


Στο πλαίσιο ενημέρωσης τοπικών κοινωνιών του δήμου Δίου-Ολύμπου πραγματοποιήθηκαν δυο ανοιχτές συναντήσεις στον Παντελεήμονα και στον Πλαταμώνα, τις οποίες οργάνωσε ο δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου.
Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν τα έργα που πραγματοποιεί η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» στη Νότια Πιερία, περιβαλλοντικές επιπτώσεις που υφίστανται εξαιτίας αυτών των έργων και αντιμετώπισή τους, κυρίως ως προς την ποιότητα του πόσιμου νερό αλλά όχι μόνο. Επίσης, έγιναν και κάποιες αναφορές για τα διόδια και για τις εξελίξεις που υφίστανται στο θέμα αυτό.
Στις συναντήσεις μίλησαν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της εταιρίας, εκπρόσωπος του ανεξάρτητου μηχανικού, στελέχη του τ. Δ.Αν.Ολύμπου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων αλλά και πολίτες της περιοχής.
Ο κ. Παπαθανασίου μίλησε για τις παρεμβάσεις που κάνει ο ίδιος και ο δήμος προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της περιοχής και των δημοτών, ανέφερε δε ότι γίνονται έλεγχοι ως προς την ποιότητα των υδάτων και, αφότου ανέλαβε δήμαρχος, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι αυτοί έδειξαν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες περί υδάτων που δεν είναι για ανθρώπινη κατανάλωση, είναι φήμες που δεν αφορούν το παρόν.
Διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και ότι το ενδιαφέρον του ιδίου και του δήμου θα είναι αμείωτο, θα ελέγχει δηλαδή τις ενέργειες της εταιρίας με στόχο τη συνέχιση, την ολοκλήρωση και την καλή λειτουργία των έργων και συγχρόνως για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, καθώς επίσης και για τη διαφύλαξη της καλής εικόνας της περιοχής και την αποτροπή δυσφήμισής της, δεδομένου ότι είναι κατεξοχήν τουριστική.
Τέλος, είπε ότι οι συναντήσεις και η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί βασικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής και τόνισε ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει δεν μπορεί να είναι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά κυρίως τον απασχολεί τι γίνεται από εδώ και εμπρός, ώστε να μην επαναληφθούν και στο μέλλον προβλήματα ανάλογα με αυτά που καταγγέλλονται ότι έγιναν στο παρελθόν.
Στον διάλογο που ακολούθησε, υπήρξαν και στιγμές έντασης, ακούστηκαν όμως όλες οι απόψεις, δόθηκαν απαντήσεις, κατατέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί ενώ κάτοικοι και φορείς ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να υπάρξουν συνεργασίες και παρεμβάσεις για τη διαφύλαξη των συμφερόντων τους και του τόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου