Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί ο Στρός Κάν άδειασε τον κ. Παπανδρέου;

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/02/21/86750/


Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται από  την απόφαση του Ντομινίκ Στρός Καν να αδειάσει, σε μια τόσο δύσκολη για την κυβέρνηση περίοδο, τον κ. Παπανδρέου;
Τρείς είναι , κατά τη γνώμη μας, οι πιθανότερες….αιτίες:
  1. Ο κ. Στρος Καν βλέπει, αυτό που βλέπουμε και καταλαβαίνουμε όλοι, ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει. Και δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία! Ετσι, όχι μόνο  απεγδύεται  των ευθυνών του, αλλά τις μετακυλύει στον κ. Παπανδρέου! «Ηρθε γυρεύοντας», είπε με άλλα λόγια!
  1. Ο κ. Στρος Κάν θέλει να είναι υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία. Αυτή τη στιγμή μάλιστα των δείχνουν να προηγείται με συντριπτική διαφορά απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί. Για να είναι, όμως, υποψήφιος πρέπει μέχρι τον Ιούλιο να δηλώσει ότι θα διεκδικίσει το χρίσμα των σοσιαλιστών.  Αρχισε, λοιπόν, να προετοιμάζει την άμυνά του! Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια αποτυχία της Ελλάδος, θα αποτελέσει όπλο στα χέρια των αντιπάλων του. Θα προειδοποιούν τους Γάλλους ότι θα πάθουν ο,τι πάθαμε εμείς!
  1. Πρέπει να θεωρείται βέβαιο  ότι ο κ. Παπανδρέου, είχε συμφωνήσει σε μια ταχύτατη διαδικασία πώλησης περιουσίας του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Μια τέτοια κίνηση, θεωρούσαν στο ΔΝΤ, ότι θα έδινε μια προσωρινή ανάσα στο πρόγραμμα και  θα έσωζε τα προσχήματα. Θα μπορούσαν να λένε ό,τι   τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Όμως, η αιφνίδια υπαναχώρηση  του κ. Παπανδρέου, υπό το βάρος του εσωκομματικού  μετώπου και των πιέσεων της Αντιπολίτευσης, άλλαξε τα δεδομένα. Δεν έχουν άλλη λύση!  Ετσι, θέλουν να αυξήσουν τις πιέσεις!
Η χθεσινή δήλωση του κ. Στρος Κάν, δείχνει αυτό που φοβάται: «Η κρίση απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Ανταποκριθήκαμε στην οικονομική κρίση, δεν κυριαρχήσαμε όμως επί της κοινωνικής κρίσης»
Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου