Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ζήτω η Κύπρος! Kαλή τύχη

Μπράβο στους Έλληνες Κύπριους που ύψωσαν το ανάστημά τους για ακόμη μία φορά!

Υπάρχει και αυτή Ελλάδα που αντιστέκεται και δεν σκύβει το κεφάλι!

Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες που δεν έχουν "πάνω από το κεφάλι τους" τους γνωστούς μπαρουφολόγους - συνταγματολόγους!

Ζήτω ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο Θεός βοηθός! 
Το μεγάλο «όχι» είπε η κυπριακή Βουλή με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές στο σχέδιο του Γιούρογκρουπ για κούρεμα των καταθέσεων. Έτσι, τα πάντα πλέον βρίσκονται στον αέρα και ουσιαστικά πολλά θα κριθούν και από τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Ρωσία.
Ένα plan B που ανακοινώθηκε προβλέπει την αγορά με μηδενικό τίμημα της Λαϊκής Τράπεζας με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά 2,2 δισ. ευρώ το ποσό που απαιτείται.
Τα υπόλοιπα περίπου 3,5 δισ. λέει το σχέδιο θα μπορούν να εξευρεθούν από εθελοντικό κούρεμα ορισμένων Κύπριων και κάποιων Ρώσων επιχειρηματιών.
Μένει να δούμε αν ισχύει το σενάριο αυτό κι αν θα γίνει δεκτό από τους Ευρωπαίους.
Δεν ξέρουμε αν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι κακός διαπραγματευτής, ούτε αν η κυπριακή κυβέρνηση έκανε απανωτές γκάφες.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει σχέδιο Β ή αύριο η Κύπρος θα χρεοκοπήσει μετά το «όχι» στο κούρεμα. Επίσης, δεν ξέρουμε αν σε λίγους μήνες θα υπάρχει ευρωζώνη ή ο Χερ Σόιμπλε με τη Φράου Μέρκελ θα έχουν φτιάξει το Δ’ Ράιχ.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι από την κυπριακή Βουλή πήραμε σήμερα ένα μάθημα ομοψυχίας. Μπροστά στον κίνδυνο, μπροστά στον επερχόμενο χαμό, παραμερίστηκαν τα πάντα και παρά την κριτική που έγινε, η ψηφοφορία δείχνει ουσιαστικά ότι εκεί στη Μεγαλόνησο είναι σαν μια γροθιά στις δύσκολες στιγμές.
Το γεγονός ότι δε βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να πάει κόντρα και να ψηφίσει «ναι», δείχνει ότι όλοι μαζί με το δικό του τρόπο ο καθένας, είπαν το μεγάλο «όχι» στο ντροπιαστικό σχέδιο.
Λίγα χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν, κι ενώ ο γκρεμός είναι και πάλι τόσο κοντά, οι Κύπριοι, παρά τα λάθη τους και τα ελαττώματά τους έδειξαν ότι δεν μπορεί να γίνεται πάντα το χατίρι στους δικτάτορες της Ευρώπης.
Οι Κύπριοι δίδαξαν ομοψυχία, κι αυτό είναι ένα μάθημα για όλους όσους εδώ στην Ελλάδα νομίζουν ότι με μάχες χαρακωμάτων και προσωπικές πολιτικές προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα.
Dionolympos blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου